Amd Ryzen Serisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tys23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Samsungun küresel olarak yayarak terör estirdiği akıllı bombalardan olmasın da, uçuşta o telefonun sahipleri telefonunu kesinlkle kapatmak zorundadır, eğer telefonunuzdün duman çıkarsa kabin ekibine haber verin diye anons geçmişlerdi :D
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
biz orada banlanmaktan teknoloji konuşamıyor, birbirimize yardımcı olamıyoruz, millet bize, birbirine nedensiz yere ana avrat sövüyor, 11 li midirler, ne ayaklar. Adamlar böyle salak heriflerin bulunduğu bir forum ortamı istiyorlar, forumdakiler çok bilgisiz, görgüsüz (yöneticiler 1 numaralılar) ve kibirli ve benim kalitemde, ciddiye almam gereken insanlar değil. Burası kaliteli bir forum, ilgili, bilgili ve kibar insanlar var. Diğer forumda bulup burada bulamayacağın bir şey de olduğunu sanmıyorum. Bir arama butonuna bakar muhtemelen.
Ne dedim ki şimdi ben. Technopat de sadece donanım var dedim. Bu kadar paranoya olmayın. Memnuniyete gelirsek bende birçok insan gibi forumun birçok şeyinden memnun değilim. Özelliklede banlanmadan.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ama özellikleri çok güzel bir telefondu bence. :)
--- Gönderi Güncellendi ---

What is it [emoji23] ?
Hele o duman efekti vardı ya, çok gerçekçiydi. Nasıl yapmışlar anlamadım, kokusu bile vardı. "Alev gibi" telefondu, kışın at cebine gez, karlı havada off yanıyorum, önümü açmam yazım dersin :D

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bomba olsun bir zahmet. Ne zamandır bekliyoruz :)
Fx gibi olursa ne yapacağımız belli. işlemci üreteceğiz. Türkiş iy beş 3 cigiherc :D
Hele o duman efekti vardı ya, çok gerçekçiydi. Nasıl yapmışlar anlamadım, kokusu bile vardı. "Alev gibi" telefondu, kışın at cebine gez, karlı havada off yanıyorum, önümü açmam yazım dersin :D
Kombi kombi...
Öyle bir şey çıktı mı(!) yoksa geleceğe mi gittiniz? :D
OzaMan Gtx 580 x2 diyelim :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
İnsanlar orta ve alt işlemcilerde ucuzluk isteyecekti ama üstün işlemciler de ucuzluk var.

İşlemci alacak olanlar intelin i3 ve i5 işlemcilerine bakıyordu ve AMD'nin o ayardaki işlemcilerinde ki fiyatlarına bakıyordu. Ucuzluk var ama çok ama çok az fark var.

Kimse i7 almak istemiyor ve r7 i7 ye göre bayağı avantajlı. İ7 ayarında almalarına teşvik edilmiş bir bakıma

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Ryzen serisinde dahili GPU olup olmaması ile ilgili bir bilgiye sahip olan var mı?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ryzen serisinde dahili GPU olup olmaması ile ilgili bir bilgiye sahip olan var mı?
Piyasadaki en eski işlemcilerde bile (Centrio/Pentium/Atom adını sen koy) dahili GPU bulunur. AMD'den bahsediyoruz ki ekran kartı üreticisi, APU'ları ile ünlü, yeni nesil konsol üreticilerinin ve ucuz oyun sistemi kurmak isteyenlerin tercihi, kesinlikle olacak diyebilirim :)

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Piyasadaki en eski işlemcilerde bile (Centrio/Pentium/Atom adını sen koy) dahili GPU bulunur. AMD'den bahsediyoruz ki ekran kartı üreticisi, APU'ları ile ünlü, yeni nesil konsol üreticilerinin ve ucuz oyun sistemi kurmak isteyenlerin tercihi, kesinlikle olacak diyebilirim :)

Evet haklısınız fakat FX serisinde dahili GPU yok diye biliyorum. APU satma stratejisi veyahut paso işlemci tarafına abandığı için bu sefer de koymaz diye tahmin ediyorum. Ekran kartını baştan alamayacak olanlar (ben) için kötü bir durum olur.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Evet haklısınız fakat FX serisinde dahili GPU yok diye biliyorum. APU satma stratejisi veyahut paso işlemci tarafına abandığı için bu sefer de koymaz diye tahmin ediyorum. Ekran kartını baştan alamayacak olanlar (ben) için kötü bir durum olur.
http://gizmodo.com/amds-new-fx-chips-have-integrated-graphics-great-for-ga-1585782621
GPU yoksa görüntü de yok demektir.
Ama bazı üst seviye İntel işlemcilerde dahili grafik birimi yok, öyle değil mi?
Örneğin ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
BÜTÜN İŞLEMCİLER dahili bir grafik çipi ile gelir. Aksi halde ekran kartı almadan sadece işlemci ile görüntü dahi alamazdık. GUI değil, bash dahil açılmazdı. Grafik işleyecek bir çip zorunluluktur. Yok diye bilinmesinin sebebi muhtemelen haricilere göre çok zayıf olmaları.
Haberin tarihi 2014 ve Mobil FX çiplerinden bahsedilmiş?
Aynen, şimdi araştırdım sen diyince. İlginç. Bu durumda FX 8350 kullananların sadece bilgisayardan görüntü almak için ekran kartı satın almaları şart. Saçma olmuş o_O Onun yerine intel alsan daha kullanışlı olurmuş.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Şu linke bakarsanız (Link--> Intel® Core™ i7-6950X Processor Extreme Edition (25M Cache, up to 3.50 GHz) Product Specifications) İntel Core i7 6950x işlemcisinin özelliklerinde şunu görebilirsiniz:
Adsız.jpg

Onun yerine intel alsan daha kullanışlı olurmuş.
Tekrar ediyorum. :) Bazı üst seviye İntel işlemcilerin dahili grafik birimi yoktur. :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Şimdi de işlemcilerle ekran kartlarını ayırmaya mı çalışıyorlar ekran kartını işlemciye taşımak yerine :D Güya teknoloji küçülecekti, gelişecekti, bu bildiğin gerileme. 5 yıl önce böyle bir şey hatırlamıyorum ben :D Saçma bir gelişme.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Zaten canavar olduğunu biliyorum onun ama böyle güçlü bir işlemcide ekran kartının bulunmaması komik geliyor :D
Yanlış bilmiyorsam İntel'in bazı üst seviye işlemcilerini satın alınca yanında stok fan bulunmuyormuş. Öyle değil mi @utkuversus ? Ama nedenini bilmiyorum. :)

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
İntelin üst seviye yani 6600k 7600k sonrası stok soğutucu verilmez. Sağlam bir soğutucu almak bize kalır. Ayrıca etiketler çalışmıyor. Son olarak intel in 2011 soket işkemcileringe dahili grafik işlemci bulunmaz. İntel in standart 1151 işlemcilerinin büyük bir bölümünü grafik işlemci kapsar. Normal örneğin 6500 işlemcisi küçüktür. 2011 işlemciler de dahili grafiği kaldırıp Oraya da işlemci koymuşlar. Amaç performans.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Evet çarpan kilidi açık olan yanında "X" olan Ryzen'larda stok soğutu olmayacak yani artık sistem böyle herkes aynısı yapıyor.Bu işlemciyi alan adam soğutucuyu zaten düşünür mantığı :) Bu arada sıvı nitrojenle yapılan test beni etkiledi ama İ7 7700K'ya yapılan sıvı helyum testide çok iyiydi :)
C5ShBIuXUAkd1RE.jpeg

Son düzenleme:

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Evet çarpan kilidi açık olan yani yanında "X" olan Ryzen'larda da stok soğutu olmayacak yani artık sistem böyle herkes aynısı yapıyor.Bu işlemciyi alan adam soğutucuyu zaten düşünür mantığı :) Bu arada sıvı nitrojenle yapılan test beni etkiledi ama İ7 7700K'ya yapılan sıvı helyum testide çok iyiydi :)Ekli dosyayı görüntüle 18497
Dahili grafik birimi yani dahili GPU olacak mı tüm modellerde?

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
APU'larda mutlaka olacaktır. Ne de olsa ekran kartı olmadan kullanılabiliyor. :)
Zaten gerekte olduğunu düşünmüyorum oyun oynamayacak insan bu işlemciyi almaz zaten.Oyuncular da kendi ekran kartını kendi halleder.Titan X alır veya yeni Vega serisini bekler.Apu'lar bu yazın sonlarına doğru çıkar herhalde.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Zaten gerekte olduğunu düşünmüyorum oyun oynamayacak insan bu işlemciyi almaz zaten.Oyuncular da kendi ekran kartını kendi halleder.Titan X alır veya yeni Vega serisini bekler.Apu'lar bu yazın sonlarına doğru çıkar herhalde.
Ama uygun fiyatlı bilgisayar toplamak isteyenler için güzel olacaktır bence. :)

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Yani şu Ryzen Pro isimli olanlar dahili grafik birimine sahip olacak sanırım bekliyoruz onları da :)
Ama uygun fiyatlı bilgisayar toplamak isteyenler için güzel olacaktır bence. :)
Yani evet haklısın İntel'e kıyasla fiyatı,uygun bütçeli bilgisayar toplamak isteyenlerin hoşuna gidecektir :)

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127

Söyle bir gerçek var ki oyun işlemcisi diye bir şey yok -_-
Güçlü, orta veya zayıf işlemci var.
Ve oyun için en mantıklı olanı orta -i5- seviye bir işlemci alıp bütçeyi ekran kartına ayırmak. Ben İ7 yi oyun için almayacaksam ekran kartı da almayabilirim demektir. Dahili GPU olmaması bana saçma geldi.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Şu anlık tanıtılan Ryzen'lerde herhangi bir iGPU bulunmamakta. Sadece işlemci ile oyun oynamak istiyorsanız Ryzen APU ları bekleyin PS4 gücünde grafik işlemcisi taşıyacaklar(HD 7870 ayarında). Bu arada tabi kide bütün işlemciler dahili bir GPU ile gelmiyor, görüntü alma işlemini anakartın üzerinde ki chipsetten karşılanıyor. Örnek olarak eski Core 2 Quad, Core 2 Duo gibi işlemcilerde iGPU bulunmuyordu. Intel tarafı iGPU yu Sandy Bridge ile kullanmaya başladı. Intel tarafı yeni Kaby-Lake CPU larını piyasaya sürecek içinde iGPU olmayacak yani bütün zar alanı salt işlemci gücüne ayrılacak.