İmkansız desem yeridir. bir sorun vardır kesin. Telefonu servise vermeyi deneyinEkran süresi 2.5 saat filan görüyo benim ya
Mesela sabah 7 de çektim telefonu ekran açık kalma süresi 43 dakika %70 ekran parlaklığı always on açık şarjım şuan %76İmkansız desem yeridir. bir sorun vardır kesin. Telefonu servise vermeyi deneyinYa da ayarlarınız neler ?
Arka planda senkrenizayson açık mı ? Bildirimleri kapattın mı mesela ? Kullanmadığın uygulamarı güç tasarruf moduna almayı dene. ŞArj süresi daha da uzar. Ben 2 günde bir takıyorum şarja. Çok kurcalamıyorum telefonu ama yine de 7 saate yakın sürekli ekran süresi alıyorum. Bazen 7 saati geçiyor bazen geçmiyor ama memnunum.Mesela sabah 7 de çektim telefonu ekran açık kalma süresi 43 dakika %70 ekran parlaklığı always on açık şarjım şuan %76
Neden yaYeni modellere geçme zamanı yaklaşıyor sanki![]()
![]()
Neden yavYeni modellere geçme zamanı yaklaşıyor sanki![]()
![]()
eğer içine dert olacaksa ver ama değiştirmezler söyleyeyim. Bizim telefonda da var o. İnternette bak telefonun pil süresini uzatma diye çıkıyor zaten uygulasan yeter. Kullanmadığın uygulamarın bildirimlerini kapat gitsin. Eğer sürekli mailleşen bir insan değilsen de senkrenizaysonu kapat şimdi ki adı eşitleme oldu gerçi. Bunlar aklıma gelenler
--- Gönderi Güncellendi ---
Neden ya
Neden yav![]()
evet az ama kaç saatir açık telefon ? Ve arka planda neler açık mesela ? onlar önemli faktörler. Ben kullandığım zaman 6 saati rahat görüyorum. Ama yeni telefon alacaksan note 8 i bekleSüreler az gibi geliyor nedense![]()
![]()
Biri cevap verseDediklerinizi uygulayacam. Bide telefonu alalı 2 hafta oldu kılıfla kullanıyodum yeni farkettim ki ses kısma tuşu diğerlerine göre çok yumuşak biraz içine giriyo. Servise versem telefonun açılmasına değer mi?
Zamanla duzelir sizi rahatsiz etmiyorsa. Cihazi degistirmezlerde sorunu duzeltirlerBiri cevap verse
Nasıl zamanla düzelir onu anlamadım, sonuçta içerde bisiler olmuş olmaliZamanla duzelir sizi rahatsiz etmiyorsa. Cihazi degistirmezlerde sorunu duzeltirler
Basa basa alışır o tuş hocam bir kere tam sert basın belki sıkışmış felandırNasıl zamanla düzelir onu anlamadım, sonuçta içerde bisiler olmuş olmali
Nasıl kullanıyorsunuz 6 saat ekran süresi alıyorsunuz yardımcı olur musunuz?evet az ama kaç saatir açık telefon ? Ve arka planda neler açık mesela ? onlar önemli faktörler. Ben kullandığım zaman 6 saati rahat görüyorum. Ama yeni telefon alacaksan note 8 i bekle![]()
Bi servise baktiriyin da onun yanında batarya 7 saat önce sarıdan çıktı 1.5 saat ekran açık parlaklık %70 filan şarj %50 bu normal miBasa basa alışır o tuş hocam bir kere tam sert basın belki sıkışmış felandır
Bi servise baktiriyin da onun yanında batarya 7 saat önce sarıdan çıktı 1.5 saat ekran açık parlaklık %70 filan şarj %50 bu normal mi
Kaç saat ortalama lazım ekran açıklığıSorun var gibi görünüyor
%50 de iken en az 2 2 buçuk saat olmalıKaç saat ortalama lazım ekran açıklığı
Daha az pixel çalıştırıyor olurmu öyle şey boşuna mı lanse ediyorlarBu ekran çözünülürlüğünü düşürme olayında ki mantık ne. Yani ben 720p yapsamda 1080p yapsamda görüntü evet değişiyor ama ekrandaki tüm pikseller çalışmaya devam ediyor ??
Mantık şu o pikselleri 2k olarak işlemek için 4 işlem gücü gerekirken hd için 1 işlem gücü yetiyor yani şöyle düşün önceden her piksel için ayrı işlem gerekirken hd da 4 piksel tek bir pikselin harcadığı işleme gücüyle çalışıyorBu ekran çözünülürlüğünü düşürme olayında ki mantık ne. Yani ben 720p yapsamda 1080p yapsamda görüntü evet değişiyor ama ekrandaki tüm pikseller çalışmaya devam ediyor ??
Sen bunu hangi mantığa sigdiriyorsun tabiki pikseller çalışmıyor düşürünce senin dediğin gibi olsa cpu z tarzı programlarda ekran çözünürlüğü hep 2k görünürdü. O zaman bu telefon AOD ekranında da bütün pikselleri çalıştırıyor olması lazımMantık şu o pikselleri 2k olarak işlemek için 4 işlem gücü gerekirken hd için 1 işlem gücü yetiyor yani şöyle düşün önceden her piksel için ayrı işlem gerekirken hd da 4 piksel tek bir pikselin harcadığı işleme gücüyle çalışıyor
Önce okumayı öğren lütfen piksel çalışmıyor demedim 1 piksel için yapılacak işlemle 4 piksel çalıltırılıyor dedim burda tasaruf ekranda deyil gpu daSen bunu hangi mantığa sigdiriyorsun tabiki pikseller çalışmıyor düşürünce senin dediğin gibi olsa cpu z tarzı programlarda ekran çözünürlüğü hep 2k görünürdü. O zaman bu telefon AOD ekranında da bütün pikselleri çalıştırıyor olması lazım
Yok hayır bi darbe filan almadı fazla bisi yok ama diğer tuşlar sağlam bu içine doğru girince insanın kafasına takiliyo
--- Gönderi Güncellendi
Dostum ben facebook çok kullanan bir adam değilim. İnternet sayfasından giriyorum. Eşitleme kapalı bende. Konum kısmını sadece kullanacağım zaman açıyorum. Tüm uygulamaları güç tasarruf moduna alıyorum. Kullanmadığım zaman direk uyku moduna alıyor. Aod kullanmıyorum genelde. Bugün ilk kez denicem akşama kadar yüzde kaç şarj yiyecek diye. Sadece instagramın uygulamadı yüklü bende. En az bir saat oyun oynadığımı varsayıyorum video desen o biçim izlerim. 6 saat rahat görüyorum. Telefonda çok uygulama yüklü değil bu arada.Nasıl kullanıyorsunuz 6 saat ekran süresi alıyorsunuz yardımcı olur musunuz?
Ben o yazıyı emir kr ye dedimÖnce okumayı öğren lütfen piksel çalışmıyor demedim 1 piksel için yapılacak işlemle 4 piksel çalıltırılıyor dedim burda tasaruf ekranda deyil gpu da
Bende alıntı uapınca yanlış anlaşılma olmuş[emoji23] [emoji23]Ben o yazıyı emir kr ye dedim