Bu bir öz eleştiridir

Kadir Demiryürek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Şimdi o konulara girsek sabahlarız. Zaten o kadar anlatsam anlamazınız ya da anlamak istemezsiniz. Çünkü insan başta görüşü neyse hep öyle kalıyor. Farkındaysanız fanatik diyen sizsiniz. Dediğiniz gibi tartışmaya gerek yok.
Arkadaşı birçok konuda takip ediyorum her konuda bir düşmanlık fanatik sanırım kendileri.
İstediğinizi düşünebilirsiniz istediğinizi söylebilirsiniz. Ben hırsız diyemiyorum çünkü hırsız olduklarına dair elimde bir kanıt yok.
Kanıt getirirseniz konuşuruz. ayrıca hadi fanatik ben olayım. öyle olsun

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
Arkadaşın düşüncesi kimseyi ilgilendirmez. Sizin istemediğiniz gibi düşünmedi diye fanatik diyemezsiniz. Şimdi bende onun gibi düşünüyorum bendemi fanatik oluyorum. Hırsız için kanıt yok ne demek? Davanın hakimliğini mi yaptın? Bu kadar ezbere konuşma. Her zaman sorgula. Kimsenin sana fanatik dediği yok. Kendi kendine laf atma. Olayıda büyütme.

Kadir Demiryürek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Arkadaşın düşüncesi kimseyi ilgilendirmez. Sizin istemediğiniz gibi düşünmedi diye fanatik diyemezsiniz. Şimdi bende onun gibi düşünüyorum bendemi fanatik oluyorum. Hırsız için kanıt yok ne demek? Davanın hakimliğini mi yaptın? Bu kadar ezbere konuşma. Her zaman sorgula. Kimsenin sana fanatik dediği yok. Kendi kendine laf atma. Olayıda büyütme.
sadece bu olay için demedim.
Konuları gezerseniz arkaşın her konuda sorgusuz sualsiz karşı görüşden bir kişinin haberini gördüğünde laf söylediğini görürsünüz.
Ezbere konuşma demişssiniz sizin habire hırsız demeniz ezberden konuşmak değil de ne ?

--ProofStriker

Profesör
Reaksiyon puanı
764
Peki yaş sorma nedeni nedir ? Bence yaşnüzerinden yüklenecek.. Senin yaşın kadar benim hayat tecrübem gibi.Bu ladar olayı ciddileştirmeye gerek yok.
--- Gönderi Güncellendi ---

Aynen hocam. chp' nin parti savunucusu kollarına üyeyim.
Şu partiler hepsi aynı şeyin soyu gibi geliyor bana. Bence mesele akp chp meselesi olmamalı ülkemiz olmalı. Yanlış anlamayın arkadaşı da savunmuyorum
Meral Akşener?
Başkanın her türlü uyanıklılıkla ihraç ettirdiği ve RTE'den 1000 kat vatansever. Atatürkçü idealist.
Ben katılmıyorum buna. Fetöcü iddaları var. Sadece o değil neredeyse tüm siyasileri sevmiyorum. Neden dersen zamanında akp ye bile girip çıkan bi kadın. Tüm partilere girdi aynı zamanda. Bana göre bu ülkeyi tek yöneteceğine inandığım lider Osman Pamukoğlu dur.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Şu partiler hepsi aynı şeyin soyu gibi geliyor bana. Bence mesele akp chp meselesi olmamalı ülkemiz olmalı. Yanlış anlamayın arkadaşı da savunmuyorum

Ben katılmıyorum buna. Fetöcü iddaları var. Sadece o değil neredeyse tüm siyasileri sevmiyorum. Neden dersen zamanında akp ye bile girip çıkan bi kadın. Tüm partilere girdi aynı zamanda. Bana göre bu ülkeyi tek yöneteceğine inandığım lider Osman Pamukoğlu dur.
Bari sen yapma ya. Yıllarca masum askerler yatmadımı ergenekoncu diye. Damga basmak kolay.
Ve akp ye hiç girmedi diye biliyorum. Şu anda Rte nin en çok korktuğu ve bu yüzden MHP'den ihraç ettirdiği bir kadındır.
Pamukoğlu da iyidir. Fakat Meral reis ondan daha iyidit

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
334
sadece bu olay için demedim.
Konuları gezerseniz arkaşın her konuda sorgusuz sualsiz karşı görüşden bir kişinin haberini gördüğünde laf söylediğini görürsünüz.
Ezbere konuşma demişssiniz sizin habire hırsız demeniz ezberden konuşmak değil de ne ?
Tamam hocam konuyu uzatmaya gerek yok. Birbirimizin kalbini kırmayalım. İyi forumlar:)

--ProofStriker

Profesör
Reaksiyon puanı
764
Bari sen yapma ya. Yıllarca masum askerler yatmadımı ergenekoncu diye. Damga basmak kolay.
Ve akp ye hiç girmedi diye biliyorum. Şu anda Rte nin en çok korktuğu ve bu yüzden MHP'den ihraç ettirdiği bir kadındır.
Pamukoğlu da iyidir. Fakat Meral reis ondan daha iyidit
Ben akp yi savunmadım ama o kadına kanım ısınmadı maalesef.
Öyle oturduğu yerden konuşması kolay tabii. Ama bence bu da devlet bahçeli gibi çıkacak. Zamanında devlet bahçeli de sözde Erdoğan'ın korkutuğu biriydi. Fetö ile resimleri de var. Ben şahsen partilerin sözde liderlerin yalan olduğuna bir tek güvendiğim adam Osman Pamukoğlu en azından pkk nın kadrosunu birden düşüren Ender adamlardan. Kendini kanıtlamış biri.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Eğitimdeki başarısızlık maalesef çok doğru. Bir kaç sene öncesine kadar çoğu öğretmen okul saatleri dışında, paralı ders veriyordu. Tabii ki bu durumda maaş aldığı asıl görevi esnasında, daha çok öğrenciyi müşteri olarak kazanabilmesi için, dersleri bilinçli olarak aksatacaktır. Rahnetli Erbakanın başbakanlığı döneminde, imam hatip liselerini ve meslek liselerini sabote etmek için, devletin sol kadrolu kurumları, okullar arası haksız puanlama çıkararak ve tesettür yasağı ile, bir çok kişinin eğitim hakkını gasp etmişlerdi. En az üç gerçek askeri darbe görmüş ve askerlerin kimin adına kendi vatandaşlarını öldürdükleri bilinemeyen bir ülkede suçsuz kimse olamaz. Buna Erdoğan da dahil, bende dahilim. Herkes bir görüşe sığınmış ve kardeşleri ile çatışıyor. Bizi bu yolsuzluktan ve yanılgılardan kurtarmzya çalıöşan liderlerde bir şekilde öldürülmüşler. Erdoğan halâ h<yatta kalabilen bir lider. Atatürk bile doktorunun yaptığı yanlış teşhis sonucunda ölüme terk edilmiş. Ölüm nedeni olarak ta alkol zehirlenmesini kendisine yakıştırmışız. . Biraz tıbbi terimler arasında google de araştırın ve ufkunuz açılsın. Bize okulda hep ezbercilik öğretilmiş. Bu nedenle de hiç bir zaman bir konuda araştırmak aklımıza gelmez. Bilmediğimiz her konuda atışırız.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
En büyük fetöcü ülkenin başında la, birkaç yıl öncesine kadar hocam gel hasret bitsin diyordu, 1984'e döndü la ülke iyice, hafızalar sildiriliyor sistematik olarak...

illskylark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Herkesi fetöcü diye yaftalayanlar neden meclisteki fetöcüleri görmüyor neden AKP içindekileri görmüyor çok merak ediyorum. . Neden 2 sene önce feto değil biri size lakabınızla hitap etse hosunuza gidermi? Fethullah hoca efendimiz diyeceksiniz dediklerini unutuyorsunuz. . Hafizaniz 1400-2000 arasını çok iyi hatırlıyor fakat neden son 15-16 yılı hatırlamıyor çok enteresan bir durum değil mi?

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Ülkede kimsenin kimseye tahammülü yok. Kimse kimsenin fikrini beğenmiyor. Toplumun her kesiminde kendini üstün görme karşısındakini hakir görme gırla. İnsanların düşüncelerine saygılı olun. Kimse sizin fikirlerinizi kabul etmek zorunda değil. İnsanlar özgür olarak doğar. İstediğine inanır istediği gibi giyinir istediği gibi ibadet eder. Senin özgürlüğün benim özgürlüğümü engellememeli. Yani senin hoşlandığından ben hoşlanmıyorsam, ben hoşlanmıyorum diye bana laf söylemeyeceksin. Akıl ile nizam ile izah edebiliyorsan et. Edemiyorsan hakaret edeceksen laf sokmaya çalışacaksan yapma insanları kinle doldurma

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Sanmıyorum güvenmiyorum mitingse mitingi herkes yapar hiç mi dün güvendiğin adam yalancı çıkmadı.
Ülke yönetme yetkinliğine sahip olduğunuda düşünmüyorum kendi görüşüm başkası başka düşünür karışamam
FETÖ bizi kandırdı.
PKK bizi kandırdı.
Esed bizi kandırdı.
ABD bizi kandırdı.
AB bizi kandırdı.

Bunlar seni bu kadar kandırdıysa, sen pek bu işi bilmiyorsun sanırım?
Ya da
Kandırılmak istendin, ve kandırıldın.
Geçiniz.

Kadir Demiryürek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
FETÖ bizi kandırdı.
PKK bizi kandırdı.
Esed bizi kandırdı.
ABD bizi kandırdı.
AB bizi kandırdı.

Bunlar seni bu kadar kandırdıysa, sen pek bu işi bilmiyorsun sanırım?
Ya da
Kandırılmak istendin, ve kandırıldın.
Geçiniz.
Senin kafa ne kafasi ?
Parti savunuculugu yapmadigimi soyledim boş boş konuşma

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Senin kafa ne kafasi ?
Parti savunuculugu yapmadigimi soyledim boş boş konuşma
Senin kafa ne kafası? Bu kadar kandırılan bir kişinin tek başına ülkeyi yönetmek için uygun aday görülmesi ve savunulması ne kafası?
Parti savunuculuğu yapmayıp parti savunuculuğu yapmak ne kafası? Geçiniz.

piluvv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
68
Anayasaya değişikliği onaylandı. Bundan sonra halk konuşacak sandıkta. Çok da riv riv yapmaya gerek yok. Madem cumhuriyetle yönetiliyoruz, madem demokrasi var, halk konuşsun sandıkta. Egemenlik kayıtsız şartsız onun ya, ona mahsuben

Kadir Demiryürek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Senin kafa ne kafası? Bu kadar kandırılan bir kişinin tek başına ülkeyi yönetmek için uygun aday görülmesi ve savunulması ne kafası?
Parti savunuculuğu yapmayıp parti savunuculuğu yapmak ne kafası? Geçiniz.
Benim dedigim su
Meral aksaneri ulke yonetmeye yetkin biri olarak gormuyorum.
Erdoganida kotunun iyisi olarak goruyorum nokta.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
riv riv yapmak?

Demokrasi sadece seçim değildir. Aynı zamanda ifade özgürlüğünü içerir. Bir fikrin halka dayatılmasını değil, farklı fikirlerin tartışılmasını gerektirir.

OHAL'de seçim, çok yanlış, bakalım nasıl olacak?

piluvv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
68
Ohal'de seçimle, Ohalsiz seçimin farkını açıklar mısın?

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Benim dedigim su
Meral aksaneri ulke yonetmeye yetkin biri olarak gormuyorum.
Erdoganida kotunun iyisi olarak goruyorum nokta.

Erdoğan ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanıdır. Seçildikten sonra ettiği bir yemin ve o yemin doğrultusunda verilmiş yetkiler ve sorumlulukları vardır. Nokta.

Referandumda halka sorulacak olan cumhurbaşkanının görev, yetki ve sorumluluklarının değişmesi ve bu ad konulmasa da bir nevi başkanlık rejimine geçilmesidir. Sorulması gereken ilk soru Erdoğan ya da başka bir liderin adını kullanmadan birine bu yetkilerin verilmesinin doğru olup olmadığıdır. Muhalefetin önemle altını çizdiği ya da çizmesi gereken husus budur. Ben Başkanlık sisteminin ülkem için iyi, faydalı ya da doğru olduğuna inanmıyorum. Ancak, yasama, yürütme, yargının keskin çizgilerle ayrıldığı bir yapıda bir ihtimal başarılı olacağını düşünüyorum.

Meral Akşener'e gelince, seneler önce İçişleri Bakanlığı yapmıştı, o dönemde doğruları da olmuştu yanlışları da, yaşınızı bilmiyorum, keza o dönemi ne kadar bildiğinizi de. Ama başarısızdı diyemem. Ama Erdoğan'ı kötünün iyisi olarak görmüyorum. Kötünün iyisi olarak gördüğünüz birine Evet diyerek daha fazla yetki vermenin de ne kadar doğru olabileceğini takdirinize bırakıyorum.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ohal'de seçimle, Ohalsiz seçimin farkını açıklar mısın?
1. Anayasa'da belirtilmiş özgürlüklerin bir kısmının OHAL'de askıya alınması. Propaganda çalışmalarının doğru düzgün yapılmama ihtimalinin gözükmesi
2. Ülkenin hali hazırda KHK'larla yönetilmesi. Kış lastiği ile ilgili OHAL'i gerektirmeyen bir durum için bile KHK çıkartılması.
3. Halkın mevcut durum nedeni ile gerçekte ne için oy verdiğinin farkında olmadan oy verecek olması.

Birisi "Evet" dedi onun için ben "Evet" diyeceğim yaklaşmı yanlış bir yaklaşımdır. Kişi isminden bağımsız olarak bu her koşulda böyledir. Zaten yapılacak değişikliklerin çok kişi için çok açık olmadığı ortadayken, bu değişiklikler eni konu tartışılmadan halka gidilmemelidir. OHAL ortamı bunun için doğru bir ortam değildir.