Bilimin Açıklayamadığı 36 keşif

punisher_65

Profesör
Reaksiyon puanı
10

14246427021120078wm1.jpg

142464270211200715kq5.jpg

14249569011120071qr5.jpg

14249569011120072uy7.jpg

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Güzel bir konu.

Bazı akılsızlar hala insan soyunun sadece 55.000 yıl önce evrimleşerek Afrika'dan tüm dünyaya yayıldıklarını söylüyor. (evrimsel.blogspot.com adresini vermişti SDN'den bir üye arkadaşımız, oradan okuyabilirsiniz.) Burada ise yüzlerce milyon yıl öncesine ait insan fosilleri var. 55 milyon ile 55 bin arasındaki farkı kavrayamıyorlar sanıyorum. (Matematiksel olarak 1.000 tane 55.000 yapıyor.)

Üstelik de buradaki tüm buluntular ilahi kitaplarda anlatılanlarla bire bir örtüşüyor. Sahip oldukları yetenekler, hatta boyları-büyüklükleri ve sonra yok oluşları.

Bu buluntulara göre hiç şüphe yok ki eski uygarlıklar bazı konularda bizden çok daha ileriydiler. Peki nereye gitti onca teknoloji ve teknik, birden bire nasıl kayboldu ortalıktan? Cevabı gayet basit.

kacakci

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eskiden İnsanlarda Kendi Kabile içlerinde "Ego" denilen olay olmadıgından dolayı insanlar bazı konularda şimdikinde daha ileriydi.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bazılarının yalanları açıkça ortaya çıkıyor.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Muhteşem birşey. Diyecek hiç bir şey yok...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
1424975011120074qi8jg3.jpg

bu bana çok ilginç geldi.. kibirli, burnundan kıl aldırmayan, evrimci akademisyen! lere kapak olsun hepisi...

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
saol bilgileri paylaştığın için çok güzel :)

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok teşekkürler...

Konu bilimin açıklayamadığı 36 keşif ama ben bilimin açıkladığı 36 keşif demek istiyorum...

Çünkü; 100 - 150 milyon yıl önce, bir elin kayada oluşmuş fosilinin yaşını, bilim sayesinde çözmüşler, bu da demek oluyor ki; o zamanlar insanlar yaşamıştır...

Bunların bilim tarafından açıklanabilmesi (açıklanabilmesi derken işte atıyorum şu tarihte libişkolar yaşamış buda onun eli gibi...) için, daha tok somut kaynakların gerektiğine inanıyorum...

Ve yaradan insanı yaratacak ve ona akıl, fikir vermeyecek öyle mi ? Vermeseydi şu anda bu durumda olmazdık...

İçlerinde güzel olanları da var, 36 keşfin 36 sınıda yorumlamak isterdim ama saat 3:00 ı geçmiş...

Amacım tartışma ortamı yaratma değildir, sadece mantığa uygun davranmaktır (bakış açıma göre), bunu ilk yayınlayan kimse çok gaza gelmiş... :D

Rahat ve huzurlu uykular sizinle olsun...;)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Amacım tartışma ortamı yaratma değildir, sadece mantığa uygun davranmaktır (bakış açıma göre), bunu ilk yayınlayan kimse çok gaza gelmiş...

Kesinlikle haklısın. Bunları ortaya çıkarmak için bilimi kullanmışlar ve kullanmalıyız da. Burada eleştirilen bir şeyler var, ama o bilimin kendisi değil, bu noktayı kaçırmışsın. Burada eleştirilen, bilimi sadece bir yaratıcının varlığını inkar edebilmek için boşluk doldurmaca oynayanlarlar. Yani atıyorum "tanrı yoksa nasıl yaratıldık, kesin maymudan gelmişizdir" diye yaratılma boşluğunu başka şeylerle doldurmaya çalışanlar. (Lütfen evrimi savunan arkadaşlar "maymundan gelmedik, maymunla akrabayız" deme çocukluğunu göstermesinler, olayın iki uç kısmını göstermeye çalışıyorum sadece.)

Dolayısıyla bu 36 keşfi bir araya toplayan "lan bilim de ne kaka şeymiş" demek için değil, "işte bunlar kötü/samimiyetsiz/yalancı bilimcelere kapak olsun" demek için yapmış. Çünkü aynı bilim, insanoğlunun sadee 55.000 yıl önce evrimleşerek Afrika'dan tüm dünyaya yayıldığını söylüyor. Oysa bilim burada ne diyor? 120 milyon yıllık insan fosili var. Demek ki ilk söylenen yalanmış. İşte bu da bilimin değil, bilimi ego tatminkarlığı için kullanan ve gurur meselesi haline getiren yalancı bilimcilerin suçudur. Burada eleştirilen de budur.

1995atakan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:icon_: Bu bilgi için çok sağol :icon_: Gerçekten ilginç :S :icon_: :icon_:

mamcak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler bence olay gaayet basit. İnsanlar sıfırdan, mağaralardan doğuyor, gelişip taş devri, metal devri, sanayi devrimi felan derken sonunda nükleer veya şu an bilmediğimiz daha beter şeyleri keşfettikten sonra içindeki şeytana teslim olup birbirine giriyor. Sonuçta gene sıfır oluyor ve bu böyle defalarca sürüp gidiyor. Bütün bu saydıklarım en fazla 5 bin yılda bir tekrarlanıp duruyor. Çünkü dünyanın da, insanın da ne olduğu belli aslında :).....

faceoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hz. Musa Tur dağında Allah ile konuşurken Hz. Adem Hakkında soru sormak isteğinde Allahu taala Hangi Adem diye sormuş. Hz. Musa da bizim neslinden geldiğimiz Adem deyince sizden önce ben 7 defa ademoğlunu helak ettim ama hiçbiri birini bilmez

yaresu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
guzel konu guzel kesıfler.....yanlız ben bunları maıl yoluyla arklarıma gondermek ıstıorm nasıl olcak bırı bana anlatsın:)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar,

Hz. Musa Tur dağında Allah ile konuşurken Hz. Adem Hakkında soru sormak isteğinde Allahu taala Hangi Adem diye sormuş. Hz. Musa da bizim neslinden geldiğimiz Adem deyince sizden önce ben 7 defa ademoğlunu helak ettim ama hiçbiri birini bilmez

İlginç bir konu, daha önce hiç duymadım. Daha doğrusu başka şeyler duydum, çok merakımı celp ettiği için araştırmak isterim; acaba bu söylediğin olayın bir kaynağı var mıdır?

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
süper konu bende bunların ansiklopedisi var icinde müthiş olaylar var...tarih tekerrürden ibarettir.bizim neslimizde bir zaman sonra vaktini doldurup kendi kendini veya allah tarafından yok edılcek.

faceoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

İlginç bir konu, daha önce hiç duymadım. Daha doğrusu başka şeyler duydum, çok merakımı celp ettiği için araştırmak isterim; acaba bu söylediğin olayın bir kaynağı var mıdır?

özür dilerim kaynak belirtemeyeceğim. Çok uzun süre önce okuduğum bir kitaptan aklımda kalmış.:innocent:

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok güzel paylaşımlar arkadaş kısa kısa kesitler halinde ermiş.. arasından bazılarını ilk defa duydum ama çoğuun doğruluğunu biliyorum uzunca bi süre takip ettim bu konuları. Bulgular tamamiyle gerçektir arkadaşlar...

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
çok güzel bi paylaşımdı ellerine sağlık mükemmel bilgiler hem bazı gerçekleride ortaya koyuyar şimdiki bilmi adamlarına taş çıkartır gibi eskiler :)

^^eski toprak ^^

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3

7 defa gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum ama Hz. Nuh insanoğlunun ikinci atası sayılıyor.