• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows'ta Klasör İçindekileri Yavaş Gösteriliyor

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Selamunaleyküm.Başlık tam uygun olmamış olabilir.Kusura bakmayın.
Bir klasörü açtığım zaman içerisindekileri geç gösteriyor.
"Üzerinde çalışılıyor" diyor.
Bunun çözülmesi için dizin oluşturma seçeneklerinden dizini sil ve yeniden oluştur dedim. Fakat bu da çözüm olmadı. Explorer.exe'yi yeniden başlatınca yine düzelmiyor. Önceden böyle değildi. Acaba yüklediğim Classic Shell programından dolayı mı böyle?

Ben Kenobi __kadıköyRAP__ küheylanTR errno developerman muratflash
--- Gönderi Güncellendi ---
Adsız.jpg

Bazen pencereyi kapatmak istediğimde Windows'ta pencereyi kapatamıyorum. Ne oluyor? Virüs mü var acaba?

Selamunaleyküm.Başlık tam uygun olmamış olabilir.Kusura bakmayın.
Bir klasörü açtığım zaman içerisindekileri geç gösteriyor.
"Üzerinde çalışılıyor" diyor.
Bunun çözülmesi için dizin oluşturma seçeneklerinden dizini sil ve yeniden oluştur dedim. Fakat bu da çözüm olmadı. Explorer.exe'yi yeniden başlatınca yine düzelmiyor. Önceden böyle değildi. Acaba yüklediğim Classic Shell programından dolayı mı böyle?

Ben Kenobi __kadıköyRAP__ küheylanTR errno developerman muratflash
--- Gönderi Güncellendi ---
Ekli dosyayı görüntüle 16805

Bazen pencereyi kapatmak istediğimde Windows'ta pencereyi kapatamıyorum. Ne oluyor? Virüs mü var acaba?
Güç Seçeneklerinde şu ayarları ayarladın mı ?

DBgAzy.jpg

Evet, böylece harddisk uyku durumuna geçmez ve yaşadığın sorunu yaşamazsın.
Zırt-pırt ön bellek temizle yapmadığını var sayıyorum ?
Malesef sık sık Ram belleğin önbelleğini temizlerim programla veya ufak şeylerle.Sizce önbelleği temizlememden dolayı mı böyle sorun oluyor?

Malesef sık sık Ram belleğin önbelleğini temizlerim programla veya ufak şeylerle.Sizce önbelleği temizlememden dolayı mı böyle sorun oluyor?
İşte sorun temizlediğin için oluyor, çünkü sen temizledikçe Windows doldurmaya çalışıyor.
Senin yaptığın şey Windows XP döneminde geçerli bir şeydi ancak artık buna gerek yok.
Temizlik yapmadığında daha hızlı olduğunu göreceksin. ;)

İşte sorun temizlediğin için oluyor, çünkü sen temizledikçe Windows doldurmaya çalışıyor.
Senin yaptığın şey Windows XP döneminde geçerli bir şeydi ancak artık buna gerek yok.
Temizlik yapmadığında daha hızlı olduğunu göreceksin. ;)
Yardımınız için teşekkürler. Şu an hızlı. Sorun yok ama şu an için . :)

16Gb RAM,in varsa çok özel bir şey olmadığı sürece temizlik yapmana gerek yok, 16Gb RAM yoksa da mutlaka yükselt. ;)

Hocam Classic Shell'den sonra bende de böyle dosyaların,programların isimleri gözükmüyor birazdan bir yol deneyeceğim çözüme kavuşursam sana da söylerim :)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    85.6 KB · Görüntüleme: 581