Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Touchwiz tabanlı romların artısı

1)Kullanımı kolaydır extradan uygulama kurmaya ihtiyaç duyulmaz

2)Samsung tabanlı uygulamalar çalışmaktadır(aosp romlarda samaung uygulamaları çalışmaz)

3)Pil bakımından ek ayara ihtiyaç duyulmaz.(eğer ek ayar yapacaksanız space lemon kernel) ile ortalama7 saat pil ömrü alınabilir)

4)kernel seçenekleri kevcuttur

5kamera programları çok sağlamdır

6)modem portlanabilir

7)efs dosyasının bozulma durumu yoktur

Cm romların artıları

1)port rom deyildirler tüm özellikler stabil çalışır(port romlar bu bakımdan sıkıntılıdır.)

2)Port romlarda(touchwiz tabanlı romlar)parmak izi tek başına çalışmaz bazılarında ek uygulamalar ile çalışabilirken bazılarında hiç çalışmamaktadır ancak aosp(cm) romlarda parmak izi kusursuz çalışmakta

3)Port romlarda Performans sorunları mevcuttur. Sıkıntı çıkarmaz ama pil,gücünü arttırmak için I/O Governor ayarlarında sıkıntı yaratacaktır.(cm romları oc desteklemede)

4)cm genel bir platformdur bi uygulamayı tek tek portlamak,gerekmez buyüzden geliştiriciler doğrudan burayı seçmektedir.

5)Stock tabanlı romlarda xposed in sadece samsung cihazlar için hazırlanmış çok nadir farmework çalışır ama cm de neredeyse hepsi çalışmaktadır
cm 14'ü denediyseniz yada videosunu gördüyseniz ; hataları neler ve stabil mi ?

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
bu telefona cyanogen mod kurmak hakarettir bence, cm bombos bir romdur,hicbir yetenegini kullanamazsiniz telefonun,500 tl lik çin telefonlarina donusur telefon,bence deneyin kendizde girursunuz zaten arkadaslar,1 gun bile dayanamazsiniz

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
bu telefona cyanogen mod kurmak hakarettir bence, cm bombos bir romdur,hicbir yetenegini kullanamazsiniz telefonun,500 tl lik çin telefonlarina donusur telefon,bence deneyin kendizde girursunuz zaten arkadaslar,1 gun bile dayanamazsiniz
ben eskiden 13 kullanıyordum,videosu problemli olmasaydı değişmeye planım yoktu ama touchwiz tabanlılar da gözüme güzel geldiğinden değiştirdim,aslında sadelik isteyenler ve telefonun tüm özelliklerini kullanmayanlar geçebilir zaten stocka yakın

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Aynen ne spen ne de farklı bazı özellikler çalışmaz cm ya da herhangi bir custom ROM da. Marshmallow da da kalsa custom ROM lara kolay kolay dönmemek lazım. Ha note 5 ya da sıradaki note un aynısını port eden romlar filan oluyor onlar belki denenebilir ama onda da karşında muhatap yok... Bi adamın yetenek ve insafına kalıyorsun. Tercih meselesi

Erkan Toku

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Ben de güncelleme yaptım ancak bir fark hissedemedim. Acaba sdn bu güncellemeyi neden haber yapmadı?

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Aynen ne spen ne de farklı bazı özellikler çalışmaz cm ya da herhangi bir custom ROM da. Marshmallow da da kalsa custom ROM lara kolay kolay dönmemek lazım. Ha note 5 ya da sıradaki note un aynısını port eden romlar filan oluyor onlar belki denenebilir ama onda da karşında muhatap yok... Bi adamın yetenek ve insafına kalıyorsun. Tercih meselesi

ben eskiden 13 kullanıyordum,videosu problemli olmasaydı değişmeye planım yoktu ama touchwiz tabanlılar da gözüme güzel geldiğinden değiştirdim,aslında sadelik isteyenler ve telefonun tüm özelliklerini kullanmayanlar geçebilir zaten stocka yakın
Cm de daha özgürsün o boşluğu sen kendin dolduruyorsun...Mesela spen yok ama kendin halledebiliyorsun...

Tek eksisi başlarda biraz vakit istiyor mesela ben cm yi rahat bi şekilde kullanmak için 3 hafta uğraştım...Tema klavye spen bootlop bootloader tarayıcı rehber uygulaması launcher xposed dosya yöneticisi viper dolby atom vb...

Zaten attığım resimleri gördüyseniz note 4 ün arayüzümden çok daha güzel görüldüğünü görmüş olursunuz

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Tellefonda olmazsa olmaz özelliklerinizi söyleyin cmdeki çözümü söyleyim:)

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Sanırım bu güncellemenin ne olduğunu bilen yok ?
Yenilenen guvenlik yamasi ve pil optimasyonu...tel bosta iken hic sarj yemiyor mesela nasil biraktiysan oyle aliyorsun nerdeyse ama bazi uygulamalardada pil daha hizli tukeniyor.instagram gibi mesela..dun ben 1 saaat 1 dk navigasyonu kullandim.su anda 24 saati buldu son dolumdan itibaren ve hala 30 sarjim var..
bu arada bir hata buldum kendimce.mesela navigasyonda ekran hep acik gps ile birlikte sesli yonlndirme ile ama o sure ekran kullanimina yansimiyor.bu bana ilginc ve hata olarak geldi..sonucta ekran acik kullaniminda o sure gozukmeli ama gozukmuyor.

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
ocak guvenlik guncellemesi geliyomus,siteler haber yapmis

casperte

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim 1800 tl ye note 4 alınır mı yoksa 600 700 tl fazla verip note 5 mi almalıyım bir de s6 edge var 2000 tl civarı yardımcı olur musunuz?
Teşekkür ederim.

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim 1800 tl ye note 4 alınır mı yoksa 600 700 tl fazla verip note 5 mi almalıyım bir de s6 edge var 2000 tl civarı yardımcı olur musunuz?
Teşekkür ederim.
bence S7 al bu ucundense ılla s6 edge plus.

temel88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim.

Spen kullanmam dersen 1300 liraya c7 al. Anneme aldım geçen hafta 6 günde 6 saat ekran süresi aldım. 10 saat ekran süresi alınabilir. Note alacaksan para biriktir 8 i bekle. Bu saatten sonra bu donanıma bu güncellenmemeye bu para verilmez. Nisanda 1700 e aldım

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Fotmdan biri yazmış uzun bir cevap yazdım belki sizinde işinize yarar....

Samsung romları 2 tabandan oluşur aosp ve touchwiz tabanlı...

Aospye örnek olarak cm12/13/14 miui7/8 verilebilir ancak bunlar costum roma yeni geçenlerin zorlanacağı romlar.

Benim sana önerim toucheiz tabanlı romlar ...

Bunlarda kendi içinde ayrılır stock tabanlı
Ve port rom olmak üzere

Stock tabanlılar az daha hatasızken çok fazla yeni özellik sunmazlar ama yeni başlayanlar genelden burdan başlar size bu katogeride önerim

EROBOT ROM'dur

Diyerleri ise port romlardır...

Şuan en iyi port romlar note 7 port romlarıdır ve note 4 de bulunan yazılımsal özelliklerin %93 ünü bulundururlar.

Bunlarda 2 ye ayrılır

1)[[[[[NEMESİS TABANLI ROMLAR]]]]

Daha çok pil performansını baz alır stabilitesi orta seviyedir...

Geliştiricinin gelir elde etme amacı vardır

Nemesis tabanlı romlara örnek verirsem Dooola Rom
MERCANA ROM
Nemesis Rom
Pirobot Rom
.....

Bunlar arasında en sağlamı dooola Romdur.Ben dooola romu 5 aya yakın kullandım gayet iyidir.

2)[[[[DN7 TABANLI ROMLAR]]]]

Performans daha ön plandadır

Saf dn7 de pil süresi 3.30(ekran süresi) saat civarı iken bazı dn7 tabanlı romlarda bu 7(ekran süresi) saate kadar çıkmaktadır

Geliştiricinin hiçbir gelir amaçlı çabası yoktur.Tamamen hobi için yapıyorlar...

Xposed uyumı nemesise göre çok daha iyi...

Note3 note4 ve note5 de mevcut olan bir romdur...

Bunlara örnek verirsek
DN7 BOOM
DN7 HybriD
Ditto note 7

Bunlardan ben en çok DN7 HybriD romu beğendim pil tüketimi değerleri
7fccc21d8128b4c920a9b1b619fb9104.jpg
49f7334c1c09d5628f1792c9abf1c6e1.jpg

Bu romun tek eksisi parmak izi çalışmıyor(zaten rootlu cihazlarda parmak izi kullanımı önerilmiyor)
Onun dışında pek önemli bir eksisi yok

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Kerneller

Kernel işletim isistemi ile donanım arasındaki iletişimi sağlayan yazılımdır(yani ben öyle biliyorum neyse boşver sen tekniği)

Kerneller bir romun stabilitesini belirleyen ana husustur.

Bazı kerneller.
Suemax Kernel
Note 4 Talexop Kernel
H SpaceLemon Kernel
vNote 4 Perseus-Halaszk-universal5433
Dn7 kernel
Cm kernel(adını bilmiyorum)

Note 4 talexop kernel stock tabanlı romlarda çalışmaltadır stock kernele en yakın kerneldir.

space lemon v2 Bu kernel oc desteklemektedir.Governor ve I/O Scheduler bakımından en çok seçenek bu kerneldedit her çekirdeğin kaç V harcıyacağını tek tek seçebiliyorsunuz

vNote 4 Perseus-Halaszk-universal5433

Bu kernelde talexop gibi stock tabanlıdır.Ve oc desteklidir oc destekli stock tek kerneldir

Suemax Kernel şuan kullandığım kerneldir pil ağır basar ama stabildir

Cm kernelleri aosp romlarda çalışan kernellerdir....

Kernellerle ilgili ayrıntılı bilgiler yeşilcinde mevcut(zaten aynı konuyu oradanda açmışın)

Ben buralardayım eğer bana sdn üzerindem yazarsan yardıöcı olurum...

Kadir Veziroğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar merhabalar telefonumda düne kadar hiç sorun yok herşey normaldi aynı uygulamar varken normal kullanımda şarjım 2 gün giderdi ama bugün ne olduysa şarj 3-4 saatte bariz tükendi. Kendi kendine bitti facebooka girmedim bile ama pil göstergesinde %9 gösteriyor sebebi bumu başka birşeymi bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot (10 Ocak 2017 13_43).png
    Screenshot (10 Ocak 2017 13_43).png
    136.9 KB · Görüntüleme: 489

MevlutOrhanTr

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Teşekkür ederim.

Note 4 şuanda hala bir çok telefonla baş edebilir ama kamerası yeni modellere göre aşırı kötü diyebilirim (s7,note5,lg v20,huwai mate 9 pro v.s) 2. olarak aksesuar artık bulamıyorum.İnternette bile zar zor denk geliyor skalası azaldı.Örneğin şuanda piyasada 100 tane s7 kılıfı varsa nıte 4 ün taş çatlasın 10 dur.Bu tarz durumları göz önüne alman lazım.Bataryası 2 senede eskiyor ve yenisini aldım.2 sene sonra yenisinin satılacağını pek düşünmüyorum.Sıfır almak istiyorsanız 2016 model telefonlara bakmanızı öneririm
--- Gönderi Güncellendi ---
Arkadaşlar merhabalar telefonumda düne kadar hiç sorun yok herşey normaldi aynı uygulamar varken normal kullanımda şarjım 2 gün giderdi ama bugün ne olduysa şarj 3-4 saatte bariz tükendi. Kendi kendine bitti facebooka girmedim bile ama pil göstergesinde %9 gösteriyor sebebi bumu başka birşeymi bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum

Kardeş arada oluyor bendede.Telefonun birden soğuması buna sebep verebilir.Mesela benim bir gün içinde bu sebepten doalyı 2 saat ekran süresi gördüm.Sonraki gün sık kulanımda ise 7 saat ekran süresi verdi.Bu benim yaşadığım olay.Sık sık olmuyorsa sorun yoktur bence.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Note 4 şuanda hala bir çok telefonla baş edebilir ama kamerası yeni modellere göre aşırı kötü diyebilirim (s7,note5,lg v20,huwai mate 9 pro v.s) 2. olarak aksesuar artık bulamıyorum.İnternette bile zar zor denk geliyor skalası azaldı.Örneğin şuanda piyasada 100 tane s7 kılıfı varsa nıte 4 ün taş çatlasın 10 dur.Bu tarz durumları göz önüne alman lazım.Bataryası 2 senede eskiyor ve yenisini aldım.2 sene sonra yenisinin satılacağını pek düşünmüyorum.Sıfır almak istiyorsanız .

Kesinlikle yanlış

Note 7 port rom kullanıyorum ve kamera olarakta s7 port kamerası kullanıyorum.
S7 nin kamerası tamaen yazılım tmm note 4ün kamerası azcık eskidi.Ancak sadece fotoğrafı çekmeden önce azcık cızırdıyor fancak çektikten sonra (s7 kamra yazılımı) öyle bir işliyor ki tamamen pürüzsüz çıkıyor..

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Arkadaslar.bugun turkcell 36 tahhut sozune hic faturaya ekleme yapmadan ucretsiz 2016 a5 verdi ilk izlenimlerimi yaziyim stabilite ön kamera kasa olarak.note4 ü resmen ezer gecer note4 ün 2K ekrani ve islemcisi iyi sadece a5e oranla spen haric a5e gecdim simdilik yazilim bi harika en kisa surede maddi imkanim olursa note5 veya s7 edge almai dusunuyorum ikinci el falan note4 note4 diyoruz ama biz geri kalmisiz bugun farkettim a5 den sonra 2016 cihazlarini bi gidin elinizle inceleyin derim..

Şimdi telefonunu eline al kamera uygulamasını aç ayarlardan 1080p@60fps ve 4k@30fps seçeneği varmı bak ve 36 ay mutlu olmaya devam et.

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
2016 galaxy A sanırım nougat alıyor. J serisinde de olabilir deniyor. Note 4 için ise ses yok...Sanırım nougat konusu bizim için rafa kalkıyor

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
2016 galaxy A sanırım nougat alıyor. J serisinde de olabilir deniyor. Note 4 için ise ses yok...Sanırım nougat konusu bizim için rafa kalkıyor
samsung kaybettigi prestiji kazanmak icin bence verecektir nougati,ayrica guncelleme konusunda alisilmadik seyler yapiyor,s4 e bile halen guncelleme gonderiyor,algiyi degistirmek istiyor bence,yani gelme ihtimali gelmeme ihtimalinden az da olsa fazla

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
samsung kaybettigi prestiji kazanmak icin bence verecektir nougati,ayrica guncelleme konusunda alisilmadik seyler yapiyor,s4 e bile halen guncelleme gonderiyor,algiyi degistirmek istiyor bence,yani gelme ihtimali gelmeme ihtimalinden az da olsa fazla
Bizim işlemci 64 bit. Ram 3gb. Ekran karti vs vs hepsi halen diğer modellerle yarışıyor ... Gitti canim donanım :-)

muratbey16

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Arkadaslar telefon için hakem heyetine başvurucam şebeke artık dayanamıyorum daha önce başvuran varmi