Ekran kartı tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zelica
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zelica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi forumlar arkadaşlar 10 yıldır kullanmakta olduğum amd phenom quad işlemci,gigabyte ga-ma78gm-ud2h pci-2.0 destekli anakart 4 gb ddr2 ram ve nvidia gforce 8800 gt 512 mb ekran kartlı bilgisayarımın ekran kartı 2 gün önce elektrik kesintisinden dolayı yandı.Nette ki araştırmalarım sonucunda anakartım pci-e 3 desteklemediği için bu bilgisayara alabileceğim en iyi ekran kartının gt 730 4 gb oldugu sonucuna vardım ama bi kaç kişiye danıştığımda gt 730 u kimse önermedi anakartımın sıkıntı çıkarmicanı 750ti ya da r7 250 almamı tavsiye ettiler fakat bütçem max 350 tl o yüzden 750 ti yi de çıkarmak zorunda kaldım.Sizden ricam sistemim çok eski olduğu için anakartımın modelini gerçekten dikkate alarak işten anlayan arkadaşların öneride bulunmasıdır.Çünkü aldıktan sonra geri verme vs gibi şeylerle zaman kaybetmek istemiyorum direk sunu al diyen olursa onu alıp geçicem emin olamadıgım tek nokta anakart,işlemci vs çok eski oldugu için aldıgım kartın çalışmama korkusu yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkür ederim.

zelica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

zelica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Intel Quad Core 95xx serisi bir işlemciyle kullanıyorsanız darboğaz sorunu yaşamadan kullanabilirsiniz.

Sorun çıkarır mı intel değil de amd olması anlamadığım için soruyorum kusura bakmayın

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sorun çıkarır mı intel değil de amd olması anlamadığım için soruyorum kusura bakmayın
İşlemcinin tam marka modelini vermeniz gerekiyor. Emin değilseniz işlemci marka modeline aygıt yöneticisinden veya bilgisayarım > sağ tık > özellikler bölümünden bakıp buraya yazın. İşlemcin daha düşük model ise R7 240 2 gb modelini öneririm daha uygun fiyatlı.

zelica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcinin tam marka modelini vermeniz gerekiyor. Emin değilseniz işlemci marka modeline aygıt yöneticisinden veya bilgisayarım > sağ tık > özellikler bölümünden bakıp buraya yazın. İşlemcin daha düşük model ise R7 240 2 gb modelini öneririm daha uygun fiyatlı.

Hocam ekran kartı yandıgı için açamıyorum pc yi onboarddan bağladıgımda da bios ekranına gelip kalıyor o yüzden bakamadım malesef.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
İşlemcinin soğutucuyu sök üstündeki yazıya bak .

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hocam ekran kartı yandıgı için açamıyorum pc yi onboarddan bağladıgımda da bios ekranına gelip kalıyor o yüzden bakamadım malesef.
İşlemci modeline biostanda bakabilirsin.

zelica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amd phenom hd 9550 ymiş söküp baktım şimdi.

zelica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için benim asıl sıkıntım anakartın pc e 2.0 destekli olmasıydı yaşadıgım ilde bir bilgisayarcıya götürdüm anakartımın desteklemediği için pc e 3.0 destekli kartların çalışmayacagını söylediler o yüzden emin olamamıştım eğer sizin dediğiniz gibiyse siparişi veriyorum son olarak nette r7 250 olarak arattıgımda 250x vapor vs diye modelleri çıktı tam olarak hangisi iyidir iş görür onu da açıklarsanız sevinirim.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için benim asıl sıkıntım anakartın pc e 2.0 destekli olmasıydı yaşadıgım ilde bir bilgisayarcıya götürdüm anakartımın desteklemediği için pc e 3.0 destekli kartların çalışmayacagını söylediler o yüzden emin olamamıştım eğer sizin dediğiniz gibiyse siparişi veriyorum son olarak nette r7 250 olarak arattıgımda 250x vapor vs diye modelleri çıktı tam olarak hangisi iyidir iş görür onu da açıklarsanız sevinirim.

Halt etmiş tipik bir sözde bilgisayarcı vakası uyar merak etme.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sen o bilgisayarcıya söyle kapatsın o dükkanı. Anakartın PCI Express x16 olması yetiyor. Her şekilde PCI Express x16 destekli kartları takabilirsin. R7 250x vapor almana gerek yok ama ilerde kullanacağım diyorsan alabilirsin problem olmaz.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Bu adamlar bu işten para kazanıyor birde çok acayip gerçekten bizdemi açsak bir dükkan nedir :D insan ekmek yediği işi biraz bilir yahu .

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu adamlar bu işten para kazanıyor birde çok acayip gerçekten bizdemi açsak bir dükkan nedir :D insan ekmek yediği işi biraz bilir yahu .
Türk milletinin işi bilmesine gerek yok ki. Türk milleti her işin suyunu çıkartmaya bayılıyor. Eli tornavida tutan usta oluyor canım memleketimde.

zelica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklısınız arkadaşlar dediğiniz gibi herkes usta malesef ülkemizde parayı aldıktan sonra gerisi umurlarına gelmiyor.İyi ki internet gibi bi imkan var da sorup sizin gibi işten anlayan bilinçli arkadaşlardan bilgi alabiliyoruz.Ekran kartım yandı galiba diye götürdüm format atılacaktır dedi geçti adam.
--- Gönderi Güncellendi ---
Arkadaşlar almışken 250x modelini alayım ileriye dönük diye düşündüm ama satışı yapılan bi yer bulamadım satışı hala varsa link atabilir misiniz?

zelica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bulamadım hala 250x yoksa hangisini alayım bi el atın:smiley::grin: