- Reaksiyon puanı
- 2,158
Ücretsiz Android oyunlarda para nasıl kazanılıyor gibi bir konu açarsan aslında süper olur. Bilgilendirici bir konu olur.
Ücretsiz Android oyunlarda para nasıl kazanılıyor gibi bir konu açarsan aslında süper olur. Bilgilendirici bir konu olur.
100 indirmeye sahip bir oyun multiplayer modunda nasıl o kadar çabuk oyuncu buldu anlamadımacaba yapay zekaya karşı mı oynanıyor
Onu fark edemedim işte demekki 43 e 44 kendimi yenmişimFinallerim bittikten sonra açabilirim tabi ki.
Multiplayer modu online mod değil. Sadece iki kişi aynı ekran üzerinden oynuyor.
Sabah sabah hiç güleceğim yoktuOnu fark edemedim işte demekki 43 e 44 kendimi yenmişim![]()
Uyku sersemi olur öyleSabah sabah hiç güleceğim yoktu![]()
![]()
![]()
Uyku sersemi olur öylebende diyorum ne kadar seri oynuyor karşıdaki
Öncelikle başarılarının devamını dilerim (karne dolduran öğretmen gibi oldu böyle)
Forumu takip ediyordum ama sırf bu konuya cevap vermek için kayıt oldum.
Benim naçizane bir kaç diyeceğim olacak.
Eleştiri olarak sadece görselliğe biraz daha önem verebileceğini düşünüyorum.
Tıkladığında "X" yerine daha renkli bir şey çıkabilir.
Kareler gölgelendirilebilir vs.
Öneri olaraksa söyleyeceğim çok şey var, umarım bu oyunda değilse de yeni oyunda işine yarar
Mobil oyunlar üzerine çok düşündüm, bizi bu oyunlara bu kadar bağlayan ne diye.
Mesela Candy Crush'ı düşünecek olursak, eskiden de buna benzer bilgisayar oyunları vardı, Same gibi...
Neden Same oyunu değil de, Candy Crush bu kadar bağımlılık yaptı.
Üstelik eskiden çok oyun da yoktu, birkaç oyuna mecburduk.
Bence sebep Candy Crush'ın sürekli yeni bölümlerle oyuncu ilgisini diri tutması.
Aslında her bir bölüm birbirinin aynı olan 2000 küsür bölümü insanlar deli gibi oynuyor, çünkü her bölüm geçildiğinde insana ilerleme kaydetme mutluluğu veriyor.
Bu oyunu ele alacak olursak, oyunda yapılabilecek maksimum puan 100 (mümkün mü bilmiyorum ama).
Kişi 100 puan aldığında oyuna olan motivasyonu tamamen bitecek, çünkü daha üzerine çıkabileceği bir kademe yok.
Hatta belki bir çoğu için 85-90 bandı bile oyundan soğumak için yetecek.
Oysa oyun bölüm bölüm olsa, her bölümde çeşitli zorluklar olsa daha kolay alıcı bulur diye düşünüyorum.
Puan barajı olabilir, aralardaki boşluk miktarı 1-2 değil, 2-4 vs. şeklinde artırılabilir falan.
Ama mutlaka bölüm olmalı.
Ya da sonsuz olmalı, Flappy Bird gibi, 2048 gibi...
Flappy Bird 250 puana gelince "Alkışlar, oyunu kazandınız" deseydi, kimse bir daha oynamazdı.
Veya 2048 oyunu 2048'e gelince devam edebilme seçeneği olmasaydı, onun da kimse bir daha yüzüne bakmazdı.
Bir de bu Candy Crush'taki can hakkı meselesine çok takılmıştım.
Ben oyunu oynamak istiyorum, adam biraz sonra oyna diyor, ne saçma şey diye düşünmüştüm.
Ama sonradan aslında bunun da oyuna olan ilgiyi canlı tutmak için bir yöntem olduğunu anladım.
Sürekli oynayıp oyundan soğumanı engelliyorlar, üstelik ille de oynayacağım diyorsan senden bir miktar da para alıyorlar
Bu da güzel bir sistem.
Başarılar, bol şanslar...
![]()
Tabii bunlar benim bir oyuncu gözünden gördüklerim.Öncelikle teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ilginiz içinoyun üzerinde çok düşünmek gerek dediğiniz gibi. Ama benim bu oyunu bir hafta gibi kısa bir sürede yapmak ve sunmam gerektiği için fazla zorlamadim kendimi. Aslında odevdi bu oyun yapmak. Bi hafta içinde en fazla bu kadar oldu. Sonra güzel yorumlar alınca bi paylasayim dedim. Elbette yorumunuzu göz önünde alarak yeni oyunlar yapacağım Allah nasip ederse. Tekrar teşekkürler
TeşekkürlerTabii bunlar benim bir oyuncu gözünden gördüklerim.
Doğru veya yanlış olduğum yerler olabilir.
Çok basit şekilde orjinal oyunlar olabiliyor, eminim yapımcıları çok para kazanıyordur reklamlardan vs. ya da siz daha iyi bilirsiniz.
Neden bizim bir oyuncumuz da milyonlarca indirilen oyunlar yapmasın
Bildiğim kadarıyla çok tutulan oyunlardan Traffic Racer isimli oyunun yapımcısı Türk.
Aslında ben el atacağım bu oyun işine ama benim de hiçbir bilgim yok
Bu aralar Loop isimli oyuna sardım mesela, fikir vermesi açısından faydalı olabilir.
Tekrar başarılar![]()