Bilgisayar Performansını artırma nasıl yapılır

xxmolinaxx

Doçent
Reaksiyon puanı
105

Bu anlatımda Bilgisayarımızda donanımda yapabileceğimiz temizlik dahili komutlar veya harici yazılımlar sayesinde nasıl temizleme yapılır bilgisayarımızın performansı nasıl artırılır anlatmaya çalıştım.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Güzel video olmuş fakat herhangi bir alet almanıza gerek yok en yakın marangoza gidin uzaktan hava püskürtün tertemiz olacaktır yakından püskürtmeyin.Ayrıca advanced system programınıda kullanmanızı önermiyorum derin ayarları değiştiriyor.

xxmolinaxx

Doçent
Reaksiyon puanı
105
Güzel video olmuş fakat herhangi bir alet almanıza gerek yok en yakın marangoza gidin uzaktan hava püskürtün tertemiz olacaktır yakından püskürtmeyin.Ayrıca advanced system programınıda kullanmanızı önermiyorum derin ayarları değiştiriyor.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Her seferinde marangoza gitmek biraz zahmetli olur :)

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Lütfen siz bu tarz videolar çekmeyin veya çekin ama seslendirmeyi başkası yapsın.

Bir kere şu temp klasörürün içini silme işini Windows Xp işletim sistemininden kalma kullandığınız alışkanlıkları artık bir kenara bırakın, çünkü Windows Vista dan itibaren tüm yazılım değişti.

Windows Vista - Windows 7 - Windows 8 - Windows 8.1 - Windows 10 işletim sistemlerinde, Windows Xp de sildiğiniz temp klasörürün içi, Windows Xp için iyiydi fakat Windows Xp den sonra gelen tüm işletim sistemlerinde, eğer temp klasörürün içini silerseniz, hızlanma yerine yavaşlama hissedersiniz ve bunu bariz bir şekilde görürsünüz.
Bununda nedeni, Windows Xp işletim sistemi temizlik yaptıkça hızlanırken diğer işletim sistemleri kullandıkça hızlanan, kullanıcının alışkanlıklarını öğrenip ona göre en hızlı tepkiyi vermeye çalışan işletim sistemleri olmasından kaynaklanıyor, fakat siz Windows,un, sizin kullanım alışkanlıklarınızı öğrendiği bilgileri silerseniz ondan sonra neden bu sayfa geç açılıyor diye şikayet edersiniz.
Sözün özü, yaptığınız şey Windows Xp için doğru, diğer işletim sistemleri için yanlış. ;)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Lütfen siz bu tarz videolar çekmeyin veya çekin ama seslendirmeyi başkası yapsın.

Bir kere şu temp klasörürün içini silme işini Windows Xp işletim sistemininden kalma kullandığınız alışkanlıkları artık bir kenara bırakın, çünkü Windows Vista dan itibaren tüm yazılım değişti.

Windows Vista - Windows 7 - Windows 8 - Windows 8.1 - Windows 10 işletim sistemlerinde, Windows Xp de sildiğiniz temp klasörürün içi, Windows Xp için iyiydi fakat Windows Xp den sonra gelen tüm işletim sistemlerinde, eğer temp klasörürün içini silerseniz, hızlanma yerine yavaşlama hissedersiniz ve bunu bariz bir şekilde görürsünüz.
Bununda nedeni, Windows Xp işletim sistemi temizlik yaptıkça hızlanırken diğer işletim sistemleri kullandıkça hızlanan, kullanıcının alışkanlıklarını öğrenip ona göre en hızlı tepkiyi vermeye çalışan işletim sistemleri olmasından kaynaklanıyor, fakat siz Windows,un, sizin kullanım alışkanlıklarınızı öğrendiği bilgileri silerseniz ondan sonra neden bu sayfa geç açılıyor diye şikayet edersiniz.
Sözün özü, yaptığınız şey Windows Xp için doğru, diğer işletim sistemleri için yanlış. ;)

Peki biz ccleaner kullanıcı için ne yapacağız..O temp klasörü ccleanerde ne diye geçiyor

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Peki biz ccleaner kullanıcı için ne yapacağız..O temp klasörü ccleanerde ne diye geçiyor
Geçici diye geçer, hatta ben size Ccleaner programının optimum olması gereken ayarlarını göstereyim.

5LamDD.jpg
AnD61z.jpg

xxmolinaxx

Doçent
Reaksiyon puanı
105

Diksiyonumun güzel olmadığını bende biliyorum.Diksiyona takılmayıp konuyu anlamaya çalışanlarda var.;)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Eğer Crakli kullanıyorsan hemen vazgeç o programdan. ;)

Crackli kullanıyordum eskiden fakat kampanya buldum 6 ay pro öyle yükledim ayrıca crackli ne farkı varki onlada aynı işlevi görüyor?Bunn haricinde bellek temizleme uygulaması var yaklaşık onu yapınca 300-400 mb boş alan yaratıyor bu iyi mi kötümü

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Aynen.Ben de Wise Care 365 kullanıyorum.Hem hafif hem de ram temizleyebiliyor.Ekli dosyayı görüntüle 15478
--- Gönderi Güncellendi ---

Neden?
Neden olacak, crack yapılan programları yapanlar senin iyiliğin için crack yapmıyor ve zararsız değiller. ;)
--- Gönderi Güncellendi ---
Crackli kullanıyordum eskiden fakat kampanya buldum 6 ay pro öyle yükledim ayrıca crackli ne farkı varki onlada aynı işlevi görüyor?Bunn haricinde bellek temizleme uygulaması var yaklaşık onu yapınca 300-400 mb boş alan yaratıyor bu iyi mi kötümü
Daha öncede belirttim, yaptığın şey sonsuz döngüdür, Windows senin kullanım alışkanlıklarını öğrenerek, senin açmaya çalıştığın programları daha hızlı açabilmek için bazı programları bellekte hazır tutar ancak sen her seferinde bunu temizlersen Windows yeni baştan bunu doldurmaya çalışır ve yaptığın şey sonsuz döngüde devam eder ve sadece kendini yormuş ve Windows ile sürekli savaş halinde olursun, yaptığın şey psikolojik olarak insanı rahatlatıyor orası ayrı bir konu :)

Tavsiyem bu tarz programlar kullanmak yerine bilgisayarına RAM takviyesi yaparsan çok daha iyi olur . ;)