AMD Zen gelmeden AMD Zen topluyoruz

Reaksiyon puanı
227
Evet arkadaşlar AMD Zen gelmeden sistem topluyorum. Tahmini en yüksek fiyatlarını yazıyorum.

İşlemci: AMD Zen S7 işlemci 1000 Tl
Anakart: X370 700 Tl
Ekran kartı: Gtx 1090 4000+ Tl
Ram: Quad Channel 4x4 4500 MHz/ 1000 Tl
SSD: Samsung NVME pro 2500 okuma 1600 Tl
HDD: 1 TB 200 TL
Soğutma: Belli değil.
Kasa: 600 Tl
Power supply: 750watt 500 Tl
Ekran: 144 Hz 1 ms: 2500 Tl

11.500 Tl.

UPS, Klavye, Mause, Wep cam, Mikrofon eklemedim.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
11.500 TL sistem toplanacaksa AMD yerine İntel Xeon işlemciler daha mantıklı değil mi? :D

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
AMD zen bomba gibi gelecek sonra i tel lga 1152 8. Nesille fırlatacak.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
İphone gibi olmuş,7 gelmeden millet dedikodusuna başlamıştı.:D

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Amd ye çok güvenme ben bu konuları FX zamanında çok görmüştüm :)

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Evet arkadaşlar AMD Zen gelmeden sistem topluyorum. Tahmini en yüksek fiyatlarını yazıyorum.

İşlemci: AMD Zen S7 işlemci 1000 Tl
Anakart: X370 700 Tl
Ekran kartı: Gtx 1090 4000+ Tl
Ram: Quad Channel 4x4 4500 MHz/ 1000 Tl
SSD: Samsung NVME pro 2500 okuma 1600 Tl
HDD: 1 TB 200 TL
Soğutma: Belli değil.
Kasa: 600 Tl
Power supply: 750watt 500 Tl
Ekran: 144 Hz 1 ms: 2500 Tl

11.500 Tl.

UPS, Klavye, Mause, Wep cam, Mikrofon eklemedim.
Bu arada o 1090 cikmaz. Cikarsa 1080ti cikar diye dusunuyorum.

Reaksiyon puanı
227
Amd ye çok güvenme ben bu konuları FX zamanında çok görmüştüm :)
İnsanlar abartıyor onu. 8350 Gtx 970 ile çok iyi değerler almıştım. Ayrıca fiyat performans olarak İntel ile aynı idi. Cpuboss AMD 8350 ile i5 4460 işlemcinin grafik yongasını sıralamaya sokarak İntel'i iyi gösterdi. İkiside ekran kartı ile kullanılacağı için performansları aynı idi.

Yani anlatılan kadar fiyasko yok. Ha şimdi aynı fiyata yeni nesil İntel daha iyi.

Ki şuan Jim Killer tasarladı. Bu mühendisin yaptığı herşey en iyisi. Ki testlerdede gösterindi. Fx örneğinde böyle bir derecelendirme yoktu.

Şimdi siz AMD İntel B. 69xx dediği halde bundan düşük performans verecek mi diyorsunuz?

Bunu diyebilmesi bir firmanın gerçekten iddialı olduğunu gösteriyor yoksa sonu olur. AMD bunu çok iyi biliyor ve ders almıştır eskiden.

Konuya tam bakınca iyi analizle doğruları görmek mümkün. Bence ezbere bakış açısı yapmayın. ( En sevdiğim yöneticisiniz bu arada yanlış anlaşılmasın yazdıklarım)

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
227
İphone gibi olmuş,7 gelmeden millet dedikodusuna başlamıştı.:D
Dedikodu değilde parasını hazırlıyorum o yüzden. 15.000 TL giderim var Zen sisteme tahminimce. Ki pahalı hesapladım daha ucuza gelir diye düşünüyorum. Dolar artmazsa tabi.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
İnsanlar abartıyor onu. 8350 Gtx 970 ile çok iyi değerler almıştım. Ayrıca fiyat performans olarak İntel ile aynı idi. Cpuboss AMD 8350 ile i5 4460 işlemcinin grafik yongasını sıralamaya sokarak İntel'i iyi gösterdi. İkiside ekran kartı ile kullanılacağı için performansları aynı idi.

Yani anlatılan kadar fiyasko yok. Ha şimdi aynı fiyata yeni nesil İntel daha iyi.

Ki şuan Jim Killer tasarladı. Bu mühendisin yaptığı herşey en iyisi. Ki testlerdede gösterindi. Fx örneğinde böyle bir derecelendirme yoktu.

Şimdi siz AMD İntel B. 69xx dediği halde bundan düşük performans verecek mi diyorsunuz?

Bunu diyebilmesi bir firmanın gerçekten iddialı olduğunu gösteriyor yoksa sonu olur. AMD bunu çok iyi biliyor ve ders almıştır eskiden.

Konuya tam bakınca iyi analizle doğruları görmek mümkün. Bence ezbere bakış açısı yapmayın. ( En sevdiğim yöneticisiniz bu arada yanlış anlaşılmasın yazdıklarım)

Anlatılan kadarda var i5 2500k nın bile gerisinde kalan bir seridir çoğu forumda önerisi bırakılmıştır kendimde alıp testini yaptım :) birton da testini yaptığım pc var 10 senedir konularıda az çok takip ederim 1 çekirdeği 2 modüle e ayırıp 8 çekirdek elde ettiler buda çekirdek başı performansı düşürdü :) isteyenle sabaha kadar tartışırım FX gelecek i7 yi geçicek dediler i5 lerin yanına yakşalamadı AMD zen iyi olabilir bir şey diyemem benim dediğim beklentini çok yüksek tutma şu konuyu 2. sayfadan itibaren oku bir ara [Çözüldü] RX 480 FPS Drop Sorunu Mofset ısıları vs onlara girmiyorum daha kendi çıkardığı fx 9xxx lere düzgün anakart sağlıyamadılar bir şey sölüyorsak tecrübemizdendir ben bunları FX de yaşadım chip online de FX alacaz diyenlerin profilde şimdileri i5 ler i7 ler yazıyor erken beklentiye girme güzel kardeşim bekle bir gör nasıl olucak..

Reaksiyon puanı
227
Cikarmaz. Cikrsa fiyat fazla olmaz. Yine ayni olur diye dusunuyorum.
@okinkurt
Idolumsun kardesim. Basta yilin en iyi cpulari olarak gorulecek sonra cekirdek basina dusen rezalet performansi gorunce insanlar 6 ve ya 8. Nesil(cikacak olan) islemcilere yonelecektir.
Umarım İntel'de iyi şeyler getirir. Ama 10 yıllık Core mimarisi artık sonlarını yaşıyor yeni Mühendislik geçmek zorunda. 6700k gibi işlemciler kullanım sorunu yaşamakta.
8. Nesil'de İntel'dende bi atak bekliyorum.

Şunuda belirtmek isterim. İntel severlere AMD ne kadar iyi olursa İntel o kadar fiyat düşer. Yoksa 10.000 Tl işlemciye verirsiniz. :D

Reaksiyon puanı
227
Anlatılan kadarda var i5 2500k nın bile gerisinde kalan bir seridir çoğu forumda önerisi bırakılmıştır kendimde alıp testini yaptım :) birton da testini yaptığım pc var 10 senedir konularıda az çok takip ederim 1 çekirdeği 2 modüle e ayırıp 8 çekirdek elde ettiler buda çekirdek başı performansı düşürdü :) isteyenle sabaha kadar tartışırım FX gelecek i7 yi geçicek dediler i5 lerin yanına yakşalamadı AMD zen iyi olabilir bir şey diyemem benim dediğim beklentini çok yüksek tutma şu konuyu 2. sayfadan itibaren oku bir ara [Çözüldü] RX 480 FPS Drop Sorunu Mofset ısıları vs onlara girmiyorum daha kendi çıkardığı fx 9xxx lere düzgün anakart sağlıyamadılar bir şey sölüyorsak tecrübemizdendir ben bunları FX de yaşadım chip online de FX alacaz diyenlerin profilde şimdileri i5 ler i7 ler yazıyor erken beklentiye girme güzel kardeşim bekle bir gör nasıl olucak..
AMD yada İntel takınsı olan biri değilimdir. Zevkine bir çok sistem toplayan ve arkadaşlarıma da sistem toplayan biriyim.

Demek istediğim. Şu iyidir bu iyidir denilmez. Tekli çekirdeğe takmışlar. Bu neye ihtiyacın var ile ilgilidir.

Mesela biz char kasıyorduk. O zamanlar AMD 8350 ve 4460 rakipti.

40 hesap ile AMD 8350'de. 40 hesapta Pc kasıyordu. Son sınır.

Dengi işlemci: İ5 4460 ise 30'da 3.5 Ghz çıkıp limiti doluyordu. 30'da kasıyordu.

Şimdi bu durumdada AMD iyi oluyor.
Soru şu neye ihtiyacımız var?

Yani şu işlemci bu işlemci iyi bu kötü diyebilmek için. Objektif bakmak gerek. Çoğu insan başkasından duyma bilgiler ile yazıyor. Rx ile ilgili birşey yazmışsınız daha onun incelemesini yapmadım. Zaten o konu hakkında yorumda yapmadım.

Zaten şuan AMD alın demiyorum. Şuan fiyat performans İntel'de.

Zaten bekliyorum kim daha iyi işlemciyi en iyi fiyata koyarsa onu alacağım.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
AMD yada İntel takınsı olan biri değilimdir. Zevkine bir çok sistem toplayan ve arkadaşlarıma da sistem toplayan biriyim.

Demek istediğim. Şu iyidir bu iyidir denilmez. Tekli çekirdeğe takmışlar. Bu neye ihtiyacın var ile ilgilidir.

Mesela biz char kasıyorduk. O zamanlar AMD 8350 ve 4460 rakipti.

40 hesap ile AMD 8350'de. 40 hesapta Pc kasıyordu. Son sınır.

Dengi işlemci: İ5 4460 ise 30'da 3.5 Ghz çıkıp limiti doluyordu. 30'da kasıyordu.

Şimdi bu durumdada AMD iyi oluyor.
Soru şu neye ihtiyacımız var?

Yani şu işlemci bu işlemci iyi bu kötü diyebilmek için. Objektif bakmak gerek. Çoğu insan başkasından duyma bilgiler ile yazıyor. Rx ile ilgili birşey yazmışsınız daha onun incelemesini yapmadım. Zaten o konu hakkında yorumda yapmadım.

Zaten şuan AMD alın demiyorum. Şuan fiyat performans İntel'de.

Zaten bekliyorum kim daha iyi işlemciyim en iyi fiyata koyarsa onu alacağım.

Tamamda neye ihtiyacın var ? ben oyun performansı olarak ve birer rakip olarak değerlendiriyorum 2 tur mimari değişen bir seri hala i5 e rakip olamadıysa bana göre başarısızdır i5 i geçelim d.h de test konularını incelersen bazı kartlarda i3 ün bile gerisinde kalıyor bende zevkine pc alırım FX çıktığında sırf hakkaniyet ile yorum yapmak için 3 bin tl ye sistem kurdum test ettim birçok forumda iyide çevrem vardır ordaki testleride iyi takip ettim defalarca yazıştım kısacası bana göre FX alınmamalıdır haa bu genel AMD kötü demek değil bakarsın ZEN süper çıkar olabilir ama bu ihtimal çok yüksek görünmüyor benim demek istediğim bu yoksa banane AMD iyi yapsın bana yarar rekabet olur parçalar ucuzlar önemli olan iyiye iyi kötüye kötü demek intelinde fiyaskosu çoktur p4 lerde bencmark dolandırıcılığı yapmıştır dava üzerine para iades yapmak zorunda kaldılar :)

Reaksiyon puanı
227
Tamamda neye ihtiyacın var ? ben oyun performansı olarak ve birer rakip olarak değerlendiriyorum 2 tur mimari değişen bir seri hala i5 e rakip olamadıysa bana göre başarısızdır i5 i geçelim d.h de test konularını incelersen bazı kartlarda i3 ün bile gerisinde kalıyor bende zevkine pc alırım FX çıktığında sırf hakkaniyet ile yorum yapmak için 3 bin tl ye sistem kurdum test ettim birçok forumda iyide çevrem vardır ordaki testleride iyi takip ettim defalarca yazıştım kısacası bana göre FX alınmamalıdır haa bu genel AMD kötü demek değil bakarsın ZEN süper çıkar olabilir ama bu ihtimal çok yüksek görünmüyor benim demek istediğim bu yoksa banane AMD iyi yapsın bana yarar rekabet olur parçalar ucuzlar ..

Şuan zaten Ddr3 Sistem ile dediğiniz gibi AMD alınmaz zaten İşlemci önerilerinde AMD almayın dediğim bir çok konuyada şahitsiniz. İ3'ler bile iyi şuan. Nesil ve Ddr4 farkı var. Bu dediklerize zaten katılıyorum.

Sadece ön yargılı gördüm sizi bu nedenle yazdım. En çok aktif olan ver en sevdiğim yöneticisiniz. Alınmanızı istemem. Bazı konularda farklı bakış açılarımız var sadece.

Aynen ucuzlasın.:D Kim iyi ise onu alırız.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Şuan zaten Ddr3 Sistem ile dediğiniz gibi AMD alınmaz zaten İşlemci önerilerinde AMD almayın dediğim bir çok konuyada şahitsiniz. İ3'ler bile iyi şuan. Nesil ve Ddr4 farkı var. Bu dediklerize zaten katılıyorum.

Sadece ön yargılı gördüm sizi bu nedenle yazdım. En çok aktif olan ver en sevdiğim yöneticisiniz. Alınmanızı istemem. Bazı konularda farklı bakış açılarımız var sadece.

Ben sadece insanların hayal kırıklığı yaşamasını istemem bu konuda seni fazla istekli gördüm sadece yazdım bu kadar yüksek tutma belli olmaz diye :) alınacak bir şey yok fikir paylaşıyoruz burada.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Dedikodu değilde parasını hazırlıyorum o yüzden. 15.000 TL giderim var Zen sisteme tahminimce. Ki pahalı hesapladım daha ucuza gelir diye düşünüyorum. Dolar artmazsa tabi.
Bence şimdi çıksa da alma çünkü daha ortalık dinmez tahminimce ve $ düşmez.:)