Java 8 Update nedir?

farukdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
"Program değiştir veya kaldır" bölümünde 'Java 8 Update 101' ve 'Java 8 Update 101 (64 bit)' diye iki adet program var.. Öncelikle bunlar ne işe yarıyor? Kaldırmak istiyorum bir problem çıkar mı?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,027
Bilgisayarın 64 bit'se ikiside kalsın. Adı üstünde "Java". Update'in anlamı yükseltme.

farukdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Bilgisayarın 64 bit'se ikiside kalsın. Adı üstünde "Java". Update'in anlamı yükseltme.
Usta Java denen şey bilgisayarı ilk aldığımda yoktu (2 hafta oldu alalı) bu aralar işte format attırdım bi arkadaşa, o yüklemiş sanırım. Yani ortalama 4 gün öncesine kadar bilgisayarda Java denen birşey yoktu ve ne güzel çalışıyordu, şimdi silsem bişey olurmu acaba

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,027
İster sil, ister silme, bir sorun olmaz. bazı oyunlar için gerekli. Format'tan sonra bilgisayar artık düzgün çalışmıyormu?

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
"Program değiştir veya kaldır" bölümünde 'Java 8 Update 101' ve 'Java 8 Update 101 (64 bit)' diye iki adet program var.. Öncelikle bunlar ne işe yarıyor? Kaldırmak istiyorum bir problem çıkar mı?

Selam dostum,

Java 1995 yılında piyasaya sürülen bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur. Java'yı bilgisayarına yüklemediğinde oyunlarda veya bir çok web sitesini çalıştırmaya çalıştığında hata alabilirsin çünkü çoğu web site ve oyunlar java programlama dilini içerir ve yüklemeden çalıştıramazsın. Bu yüzden Java'yı sürekli güncel tutmanı öneririm.

farukdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
İster sil, ister silme, bir sorun olmaz. bazı oyunlar için gerekli. Format'tan sonra bilgisayar artık düzgün çalışmıyormu?
yok kardeşim şuan bilgisayarda hiçbir sıkıntı yok çok şükür, ama ben bir kullanıcı olarak hangi programın ne görevi gördüğünü bilmek isterim.. birde daha önce java olmaması kafamı karıştırdı.. illa gerekli birşey olsa üretici firma yüklerdi değilmi bunu

farukdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Selam dostum,

Java 1995 yılında piyasaya sürülen bir programlama dili ve bilgi işlem platformudur. Java'yı bilgisayarına yüklemediğinde oyunlarda veya bir çok web sitesini çalıştırmaya çalıştığında hata alabilirsin çünkü çoğu web site ve oyunlar java programlama dilini içerir ve yüklemeden çalıştıramazsın. Bu yüzden Java'yı sürekli güncel tutmanı öneririm.
hocam anlıyorumda, benim şimdi kafamı karıştıran bir konu var.. bu bilgisayarı ilk aldığımda java namına hiçbirşey yoktu. yani üretici firma bilmiyormu bu senin söylediğini şimdi :/

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,027
Java, Flash player, Firefox, Chrome, LibreOffice, bunlar ve daha fazlası Microsoft'un rakiplerinin ürünleri. Bunlar genelde bilgisayar ile birlikte kurulu gelmezler. Ara sıra da güvenlik açığına sebep oldukları iddia edilir. Bu tür ek yazılımlara İhtiyacın yoksa, kalmasında da , kalkmasında da hiç bir sakınca yok.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
hocam anlıyorumda, benim şimdi kafamı karıştıran bir konu var.. bu bilgisayarı ilk aldığımda java namına hiçbirşey yoktu. yani üretici firma bilmiyormu bu senin söylediğini şimdi :/

Çoğu bilgisayarla yüklü gelmezler manuel olarak yüklemeniz gerekiyor.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Ben kullanmıyorum şahsen kendileri ile ayrılalı 2 yıl kadar oldu .:)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,027
HTML5 çıkalı piyasada çok şey değişti.

farukdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Java, Flash player, Firefox, Chrome, LibreOffice, bunlar ve daha fazlası Microsoft'un rakiplerinin ürünleri. Bunlar genelde bilgisayar ile birlikte kurulu gelmezler. Ara sıra da güvenlik açığına sebep oldukları iddia edilir. Bu tür ek yazılımlara İhtiyacın yoksa, kalmasında da , kalkmasında da hiç bir sakınca yok.
Hayır bana hiçbir gereği yok, o zaman siliyorum.. Bir sorun çıkarırsa geri yükleriz. Bu arada ben bilgisayarı aldığım zaman Firefox içinde vardı :) Markasını merak ediyorsan; Acer

Media Markt'tan aldım...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Windows'tan diyar, Java'cıdan yar olmaz.