Forumda bir ruhsuzluk mu var?

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
Bu aralar forumun kalitesini arttıran kimseyi göremiyorum forumda her yerde tartışma vs. görmeye başladım dolayısıyla bende bir şey yazamıyorum bu hafta sınavlar vs. de var aktif olamıyorum umarım forum kendine gelir :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
O güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler. :D
Böyle mi :D :D

R1LVz7.jpg

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Lazzz hocam gidince tadı kalmadı . Tamam pek muhabbetimiz yoktu ama yazdıklarını severdim be. İşte o güzel insan atına binip gitti :(

EsBer

Doçent
Reaksiyon puanı
272
Hayat zor herşey bazen istediğimiz gibi olamayabiliyor

Black15

Asistan
Reaksiyon puanı
151
Aslında bu ruhsuzluk Eylül' den beri var.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Üniversite sınav dönemleri ondan dolayı olabilir :) ek olarak internet üzerinde forum sistemi artık eskisi gibi değil gittikçe her alanda forumlar açılmaya başladı rekabet zorlaştı ve kullanıcılar dağıldılar.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
ben her zaman sdn'ye ve foruma o ilk günkü heyecanla giriyorum fakat var bir durgunluk....

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Her gidenin yerini elbet dolduracak birileri gelir ;)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Açıkçası aradığın cevapları bulamayabiliyorsun.
Cevap bulamamanın 3 nedeni olabilir
1- Google'da yada forum içinde arama yapmıyorsundur.
2- Çok spesifik bir problemin vardır ve bu yüzden cevabı bilen birini bulmak zordur yada imkansızdır.
3- Yeni bir konu açmışsındır ama bu konuda çok fazla konu tekrarı olduğu ve aynı konuyu tartışmaktan yorulduğu için bilen adam da anlatmaktan bezmiş olabilir.

Gerçekten forumda bir arama yapın aynı soruyu 100 kere sormuşlardır. 100 farklı kişi. 101 olunca iş bitiyor. Bazı insanlar her şeyi armut piş, ağzıma düş istiyorlar ve bunun için forumda konu açıyorlar. Sadece 1 google aramasıyla baştaki linke tıklayarak sorunu çözebilecek insanlar konu açıyor. Konu açmadan araştırma yapmıyor, kendi denemiyor. Sürekli aynı konular, aynı insanlarla aynı tartışmalar. Sence bu durum insanın diğerlerine yardım etme konusundaki hevesini kırmaz mı ?

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Cevap bulamamanın 3 nedeni olabilir
1- Google'da yada forum içinde arama yapmıyorsundur.
2- Çok spesifik bir problemin vardır ve bu yüzden cevabı bilen birini bulmak zordur yada imkansızdır.
3- Yeni bir konu açmışsındır ama bu konuda çok fazla konu tekrarı olduğu ve aynı konuyu tartışmaktan yorulduğu için bilen adam da anlatmaktan bezmiş olabilir.

Gerçekten forumda bir arama yapın aynı soruyu 100 kere sormuşlardır. 100 farklı kişi. 101 olunca iş bitiyor. Bazı insanlar her şeyi armut piş, ağzıma düş istiyorlar ve bunun için forumda konu açıyorlar. Sadece 1 google aramasıyla baştaki linke tıklayarak sorunu çözebilecek insanlar konu açıyor. Konu açmadan araştırma yapmıyor, kendi denemiyor. Sürekli aynı konular, aynı insanlarla aynı tartışmalar. Sence bu durum insanın diğerlerine yardım etme konusundaki hevesini kırmaz mı ?

O da var tabiki. Technopat'a zamanında, şimdi bile çok küfür ettim ama düzen önemli.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
O da var tabiki. Technopat'a zamanında, şimdi bile çok küfür ettim ama düzen önemli.
Technopat forum yardımlaşma değil, moderatörlük alanlar için "patron kimmiş, hepinizi banlayacam, adam olun !" deme ve kullanıcılar için de kavga ederken sidik yarıştırma yeri. Allah aşkına, dara girip de bir konu açtın ve sırf bir noktalama işareti için (Belki de doğru yazdın ve admin saçmaladı) 2 gün ban yemiş olduğun ve bunun hesabının verilmesi, özür dilenmesi yerine bunlara bilinçli olarak devam edildiği forum yardımlaşma yeri midir, kelek atma yeri mi dir ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Forum kültürünü öldüren zaten Technopat gibi forumlar. Bir kaç tane iyi forum kaldı, SDN bunlardan birisi. Yakında ölecek bütün forumlar zaten, insanlar forum'lar yerine wiki'lerde ve chat odalarında takılacaklar.