JustALLGreen
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 4
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda monster aldım. GTA V, Witcher 3 gibi oyunlar yükledim ve sorunsuz oynuyodum. Biraz da eski oyunlar deneyeyim diye CoD Black Ops yükledim. Onu da sorunsuz oynadım. Sonra Gta V oynarken fark ettim ki görüntüde bi bulanıklık var. Ayarları kontrol ettim bi sıkıntı yoktu. 1080p ve diğer ayarlar da yerindeydi. Ama donma problemi yoktu. Sadece görüntü net değildi. Blur ayarlarıyla bi alakası yok. Sonra Skyrim oynarken de bi sıkıntı yaşamadım fakat Gta V ve Skyrim de de oyunu bir süre oynadıktan sonra oynanmayacak biçimde donmalar meydana geldi. 3 fps ile falan oynuyodum neredeyse. Oyunları kaydedip kapattım, oynanacak gibi değildi çünkü. Driverlara baktım güncel mi diye. Hepsi yerinde bi sıkıntı yok. Sonra tekrar Gta V e girdim. Bu sefer oyun en başından kasmaya başladı. Ama bu söylediklerim oyunlar açılırken değil, tam oyunun yüklemesi bitip de karakterleri kontrol etmeye başladığımızda donuyor. Yani pause ekranında falan bir sıkıntı yok. Karakteri yönetmeye başlayınca oyun oynanmıyor. Sonra düşündüm ve ne zaman bu takılmalar, donmalar başladı diye. Sanırım CoD Black Ops yüklediğimden sonra başlamıştı. Ama kademeli olarak artması beni şüphelendirdi. Eskiden oynayabildiklerim sonradan bi süre sonra oyananmayacak hale geldi, en son da oyunu açar açmaz oynanmayacak hale geldi. CoD yüklerken directx 6 falan istiyodu galiba. Onu yüklememle bi alakası olabilir mi. Ekran kartımı da devredışı bırakıp tekrar aktif hale getirdim hani sorun orda mı diye. Ama herhangi bi sorun yok. Ve sadece oyunlara girdiğimde sıkıntı oluyor. Bilgisayarı kullanmamda herhangi bi sıkıntı yok. Video izlerken de sıkıntı yok. Sadece oyunlarda. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.