Iphone 6s Plus, Htc10, Samsung S7 Edge Hangisini Tercih Etmeliyim ?

Quardratum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Merhaba iyi forumlar öncelikle. Telefon alacağım HTC 10 6splus ve s7edge arasında kaldım. s7 edge kullanım açısından kötü ve cam oldugu için çabuk kırılıyormuş dendiğini gördüm. Müzik dinlemeyi severim ama stabilize ve kullanım açısından 3 seneyi rahat çıkarsın istiyorum. 2 seneden beri SDN formunu takip ederim ama yeni üye oldum. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Htc 10 ve 6s Plus tavsiye ederim.Htc'nin Sense arayüzünden gerçekten memnun kalacaksın.;)

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Htc Sense arayüzü android olarak en başarılısı :)

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba iyi forumlar öncelikle. Telefon alacağım HTC 10 6splus ve s7edge arasında kaldım. s7 edge kullanım açısından kötü ve cam oldugu için çabuk kırılıyormuş dendiğini gördüm. Müzik dinlemeyi severim ama stabilize ve kullanım açısından 3 seneyi rahat çıkarsın istiyorum. 2 seneden beri SDN formunu takip ederim ama yeni üye oldum. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Bu üç üründe üç senelik kullanım için gayet uygun ama eşit değiller tabiki. 3 senelik kullanımdaki stabilite başarı sıralaması şu şekilde olur;

1. İphone 6s plus (ios kullandığı için)
  2. Htc10 (sense arayüzü iyi olduğu için)
  3. Samsung s7 edge
Yani bu listeye göre en stabil cihaz iphone 6s plus. Eğer stabilite sizin için en önemli beklenti ise iphone 6s plus almanız sizi gayet memnun edecektir. İphone 6s ailesi için benim tahmini kullanım sürem 4-5 yıl. Yani 4-5 yıl gibi uzun bir süre kullanım ömrü sunar. Diğer cihazlarda sunar ama bu 4-5 yılın sonunda stabilitesi en az bozulan iphone olur. O nedenle stabilite beklentisi olan kullanıcılara iphone ailesini, ön kamera ve ses performansı beklentisi olanlara htc10 modelini, arka kamera ve ekran beklentisi olanlarada samsung s7 edge modelini tavsiye ederim. Sizde bu öneri yazısına göre kendinize en uygun cihazı seçebilirsiniz. Eğer ip6s+ almaya karar verirseniz 32gb'lık varyasyonu almanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:

hi-guys

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Uzun süre stabil cihaz istiyorsan 6S Plus

Quardratum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
İosdan biraz çekiniyorum açıkcası, siz daha iyi bilirsiniz ama geçen sene iphone 6 kullanıyordum sorun yaşadıgımda garantiden direk swap(değişim) cihazı veriyorlardı. Bizde ooo sıfır cihaz veriyorlar falan dedik haliyle. tabi 3 kere swap olunca cihaz en son şikayette bulundum yeni kutulu tamamen sıfır haliyle yolladılar. Ve hemen sattım. Aynı sorunları yaşarmıyım diye çekiniyorum. HTC 10 beni bi ikna edebilse hemen alacağım. Ama bir hata yapmak istemiyorum. :) s7 edge ekran ve arka kamera olarak başarılı fakat kavisli ekranı beni sıkıntıya sokar mı ? Birde ekranı ve çerçevesi cam olduğu için çabuk kırılıyor. Edge ekran fiyatıda baya uçuk.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
en az 3 yıl kullanmak istiyorsan o 3 sene içinde en az sorun verebilecek cihaz 6s plus tır.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
En nefret ettiğim arayüz sense arayüzü ayrıca müzik üzerine bu kadar reklam yapan bir markanın ürününde müzikçaları olmaması da ayrı komedi ben htc10u almak için bir sebep göremiyorum özellikle rakiplerine göre daha pahalı iken daha ucuz olsa belki alınır tabi servisi de kvk düştün mü ellerine işin yaş birazda şans meselesi.
S7 edge gereksiz fazla kavisli bu kavisin pek artısı yok üstüne telefonu tutmayı zorlaştırıyor kılıf takarım dersen alınabilir.
Benim önerim 6s plus hem ios kullanmışsın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Mate 9'u bekle.. Bu saydıklarından daha üstün.. Sonra kafanı taşlara vurmayasın..

Quardratum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
En nefret ettiğim arayüz sense arayüzü ayrıca müzik üzerine bu kadar reklam yapan bir markanın ürününde müzikçaları olmaması da ayrı komedi ben htc10u almak için bir sebep göremiyorum özellikle rakiplerine göre daha pahalı iken daha ucuz olsa belki alınır tabi servisi de kvk düştün mü ellerine işin yaş birazda şans meselesi.
S7 edge gereksiz fazla kavisli bu kavisin pek artısı yok üstüne telefonu tutmayı zorlaştırıyor kılıf takarım dersen alınabilir.
Benim önerim 6s plus hem ios kullanmışsın.
Hepsiburada' da HTC 10 2370 lira hiç alışveriş yapmadım bu siteden, ucuz gibi geldi.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
190 Gr ve 5.9 inç yanılmıyorsam. Bu telefonu almayacağım. önerin için teşekkürler.
Yazmadan önce araştırsanız keşke. Beğenmediğiniz telefon, 6s Plus'tan daha küçük ve hafif..

uploadfromtaptalk1478640081507.jpg

Quardratum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Yazmadan önce araştırsanız keşke. Beğenmediğiniz telefon, 6s Plus'tan daha küçük ve hafif..

Ekli dosyayı görüntüle 13102
Ben telefon alacağım ve karar veremedim belli ki bilemediğim konular var ki buraya danışıyorum değil mi ? bu ne sitem ? yukarıda yardımcı olan arkadaşlar bir cok konuda bilgi vererek aydınlattı ve sen çok başka bişey dedin ve ilk defa duydum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben telefon alacağım ve karar veremedim belli ki bilemediğim konular var ki buraya danışıyorum değil mi ? bu ne sitem ? yukarıda yardımcı olan arkadaşlar bir cok konuda bilgi vererek aydınlattı ve sen çok başka bişey dedin ve ilk defa duydum.
Madem bilmiyorsunuz, neden muhalefet cevap veriyorsunuz? Sorun, öğretelim..

Quardratum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
İnç değeri yalnızca ekran içindir kasa dahil değildir 6steki gereksiz boşluklardan dolayı böyle.
Mate 9 ve 6splus benim cebimde ne kadar yer kaplıyacak ? bunu merak ediyorum bilmediğim bişey varsa öğrenmek isterim. yukarıda arkadaşın biri araştır yazmışta şuanda ben ne yapıyorum merak ettim doğrusu :)

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Mate 9 ve 6splus benim cebimde ne kadar yer kaplıyacak ? bunu merak ediyorum bilmediğim bişey varsa öğrenmek isterim. yukarıda arkadaşın biri araştır yazmışta şuanda ben ne yapıyorum merak ettim doğrusu :)
Mate 9 daha geniş 6s Plus'tan 6s ise daha uzun öyle düşün durum bu.İncelikleri de hemen hemen aynı.

Quardratum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Görkem kardeşim hepsiburada HTC 10 indirimde galiba ne diyorsun ?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
İosdan biraz çekiniyorum açıkcası, siz daha iyi bilirsiniz ama geçen sene iphone 6 kullanıyordum sorun yaşadıgımda garantiden direk swap(değişim) cihazı veriyorlardı. Bizde ooo sıfır cihaz veriyorlar falan dedik haliyle. tabi 3 kere swap olunca cihaz en son şikayette bulundum yeni kutulu tamamen sıfır haliyle yolladılar. Ve hemen sattım. Aynı sorunları yaşarmıyım diye çekiniyorum. HTC 10 beni bi ikna edebilse hemen alacağım. Ama bir hata yapmak istemiyorum. :) s7 edge ekran ve arka kamera olarak başarılı fakat kavisli ekranı beni sıkıntıya sokar mı ? Birde ekranı ve çerçevesi cam olduğu için çabuk kırılıyor. Edge ekran fiyatıda baya uçuk.

Aslında apple'ın bu değişim politikası kullanıcıları epey memnun ediyor. Diğer firmalara göre apple'ın değişim olayı daha iyi.

Htc10 konusunda da şuan en iyi ön kamera ondan. E en iyi ses performansını da o veriyor. Arkadaş ses iyi ama kendi müzik çaları bile yok demiş. Htc'nin bu saf android girişimini bende yadırgadım arkadaş gibi. Çünkü saf androidde hakikatten çok saf. Oda olmuyor. E doldurunca heryeri oda samsung toucwiz gibi oluyor. Bi arasını bulamadılar o işin. Ama htc10 genel kullanımda ios gibi stabiliteyi sunyor onu belirtelim. Ben ekranını beğenmedim htc10'un yani güzel bi panel değil açıkçası. Bide şu video çekimlerinde bi samsung'un başarısını yakalayamamış.

S7 edge narin bi cihaz. Bu arada çerçeveler aluminyum on arka yüzeyler cam. Ama ön kenarları da kıvrımlı arka kenarları da. Bu güzel bi tasarım ama darbelere karşı hasas bi tasarım. Yani sağlam bi kılıfla kullanmazsanız düşmede illa iki yüzeydeki camlardan biri kırılıyor onu belirtelim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Çevrende illa ki 6s Plus görürsün, al cebine koy ve nasıl durduğunu deneyimle, Mate 9 ondan daha farklı durmayacak.. Fazladan 1mm genişliği gözünle bile zor hissedersin..

!/|Believer|\!

Doçent
Reaksiyon puanı
214
Aga htc 10 seni 3 sene götürür. Arayüzü sade ve müzik uygulaması yok evet ama androidde bunu kolaylıkla aşarsın. Beğendiğin bi müzik uygulamasını indir gitsin. Ben s7 edge kullanıyorum ama farklı beklentilerle aldım ve gayet memnunum. Senin yerinde olsam htc 10 alırdım ama aklıma tek takılan telefon 2500 lira civarı filan olsaymış daha iyiymiş.

Quardratum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Aga htc 10 seni 3 sene götürür. Arayüzü sade ve müzik uygulaması yok evet ama androidde bunu kolaylıkla aşarsın. Beğendiğin bi müzik uygulamasını indir gitsin. Ben s7 edge kullanıyorum ama farklı beklentilerle aldım ve gayet memnunum. Senin yerinde olsam htc 10 alırdım ama aklıma tek takılan telefon 2500 lira civarı filan olsaymış daha iyiymiş.
Hepsiburadada HTC 10 2370 tl ne kadar guvenli bilmiyorum ama.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Hepsiburadada HTC 10 2370 tl ne kadar guvenli bilmiyorum ama.

Hocam ben bütün alışverişlerimi illaki hepsi burada dan değilde başka sitelerden de yapıyorum bir sürü avantajı var sitelerinden alışverişin. Sıkıntılı gelse sorgusuz sualsiz iade edebiliyorsunuz. gelmese bile keyfi iade hakkınız var 14 gün içersinde kullanın bakın beğenmezsiniz yine iyadr edbiliyorsunuz. Daha ucuz . Daha güvenli. Öneririm.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Bu arada illaki hepsiburada için değil. Diğer siteler için de aynısı geçerli

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Şunu da belirtmemde fayda var ben aslında malzeme kalitesi olarak Samsung'u beğeniyorum. Arayüz olarak da öyle. Ancak arayüz ve malzeme kalitesi yetmiyor maalesef. HTC konusunda şunu söyleyebilirim eğer müzik tutkunluğunuz varsa kesinlikle HTC alın başka telefona bakmayın yanında verilen kulaklıktan alda ses çıkışına kadar dört dörtlük

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Hala ses diyenleri ben cidden anlamıyorum arkadaşlar ses sadece donanımla olmaz yazılımla da harmanlandığı zaman en iyisi olur evet farkındayım android kullanıyoruz elbette 3. parti kurabiliriz ama sizce bu normal mi müziği ile öne çıkan telefonda hemde madem anlaşılmıyor daha detay vereyim.
Şöyle düşünün kamerasının lensi ve kalitesiyle çok iddialı bir telefon düşünün ve telefon google camera ile geliyor ne düşünürdünüz?
Eminim olay olurdu demekki ses kimsenin o kadarda umrunda değil buda bunun kanıtı.
Cihazın en büyük artısı eksik kalas gibi telefon ekranı rakiplerine göre geride arayüzün saf olması sadece hız katmış(madem saf istiyosun doğrudan saf android koyarsın hiç olmasa güncelleme derdi olmaz)telefonda hiçbir işlevsellik yok garanti servisi Allah'a emanet samsung nasıl fazla canlı çekiyorsa htcde fazla soluk çekiyor otomatik modta ve video çekimi de aman aman değil o yüzden ben htc10da çekici hiçbirşey göremiyorum.
Artık daha nasıl anlatılır nasıl örnek verilir ben bilemedim.