Kaybetmekten zevk almak?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Merhaba sayın sdn okurları sorum çok basit olacak.
Hayatın her alanında kaybeden biri olarak merak ediyorum şu sıra acaba kaybetmekten zevk almak mümkün müdür mümkünse nasıl lütfen biliyorsanız paylaşınız :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Nasıl kaybettiğine bağlı.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
3 mart konusu ama olsun durumum aynı :D

:(
Bende kaybetmek doğal bir rutin haline geldiği için artık bişeyler yolunda gidince endişe ediyorum.
Kaybetmekten zevk almak mümkün değil gibi şimdilik ama uzun süre düşündükten sonra şunu anladım hayattan beklentileri azaltmak gerekiyor.
Mesela kendime şunları söylüyorum senin kız arkadaşın olmayacak zaten hiç heveslenme ve bu yüzden bu konuda endişelenme senin iyi bir işin olmayacak zaten o yüzden şunu alacam bunu alacam diye de beklentiye girme ve bu konuda da endişen olmasın vs vs uzar gider.
He ben spor yapıyorum sağlığıma dikkat ediyorum benim için önemli olan şimdilik sadece bu.
Bu şekilde bir sıkıntım yok şimdilik zaten beklentin yok pek en iyisi de bu sanırım.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Benim tek kazandığım ödev listesindeki artılar. Okulda çok yanlızım. Herkes beni inek olarak görüyor ama onlar 100 puanlık liseye gidince görücem onları:mad:

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
İnek olupta yanlız olanlar eskisi kadar çok deil artık çünki günde 1.5 saat üstü çalışan direk inek katogorisine terfi ediliyor...(lys ygs hariç ve teog tabi)

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Kendinle dalga geçerek kaybetmeti zevk haline getirebilirsin . Hahah bende bu şans varken falan mı diye

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
Benim tek kazandığım ödev listesindeki artılar. Okulda çok yanlızım. Herkes beni inek olarak görüyor ama onlar 100 puanlık liseye gidince görücem onları:mad:
Beni harcadılar sen kendini harcatma sakın, çalış ve onları dinleme benim gibi olma çok çektim ben... :(
Bende kaybetmek doğal bir rutin haline geldiği için artık bişeyler yolunda gidince endişe ediyorum.
Kaybetmekten zevk almak mümkün değil gibi şimdilik ama uzun süre düşündükten sonra şunu anladım hayattan beklentileri azaltmak gerekiyor.
Mesela kendime şunları söylüyorum senin kız arkadaşın olmayacak zaten hiç heveslenme ve bu yüzden bu konuda endişelenme senin iyi bir işin olmayacak zaten o yüzden şunu alacam bunu alacam diye de beklentiye girme ve bu konuda da endişen olmasın vs vs uzar gider.
He ben spor yapıyorum sağlığıma dikkat ediyorum benim için önemli olan şimdilik sadece bu.
Bu şekilde bir sıkıntım yok şimdilik zaten beklentin yok pek en iyisi de bu sanırım.
Durum hemen hemen aynı bir işim doğru gidince endişeleniyorum artık bir iş vardır diyorum bir yanlış arıyorum sürekli ne zaman kafamı kaldırsam şu pisliğin içinden biri yüzüme tükürüyor. :(:(

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Ben de hep kumarda kaybederim. Kaybettiğiniz bir tek hayallerinizse, sorun değil. Uçuk hayaller hiç bir zaman gerçekleşmez. Hayatın her aşaması bir şey öğretir. Yaşadıklarınızdan bir şeyler öğreniyorsanız, bir şeyler kazanmışsınız. Her şeyi para değerinde ölçüyorsanız, yolunuz şaşmış. Kendinize gelecek için güzel ve gerçekçi bir hedef seçin ve gayret gösterin. Hayatında bir amacı olan asla kaybetmez.

Scarneep

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Kaybettiğinde kendindeki eksileri görürsen zevk alırsın , çünkü bilirsin ki bir sonraki oyunda yapmaman gerekenleri ve yapılması gerekenleri.;)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kaza ve kadere iman edip, "Her şerde bir hayır vardır." dedikten sonra her şey zevkli gelir..

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Tecavüz kaçınılmazsa zevkl alıcaksın bu düşünceyi kafaya kazıyınca oluyor :D

EsBer

Doçent
Reaksiyon puanı
272
Bide kaybetmek zorunda olduklarımız varsa bu pek zevk vermez sanırım

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
Benim hayalimde gerçeğimde boşa çıkar zaten ne yapabilirim bu saatten sonra elimdekiyle mutlu olmaya çalışıyorum :) :(

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Kaza ve kadere iman edip, "Her şerde bir hayır vardır." dedikten sonra her şey zevkli gelir..
Evet şimdi bu yoruma katılmamak elde değil ama birde şöyle düşünmek lazım bence biraz uzunca olacak ama düşündüğüm şeyleri yazacağım.
Bence normal bir insanın hayatı 4 mevsime benziyor.
0-18 yaş arası yeni yeni yeşerdiğimiz için ilkbahar
18-30 yaş arası artık pişmeye başladığımız zaman yani yaz
30-50 yaş arası artık havaların soğumaya başladığı yani hayatta bişeylerin farkına vardığımız yaprak dökümünün olduğu sonbahar
Ve 50 yaş sonrası artık iyice havaların soğuması ve kış
Şimdi neden böyle bir benzetme yaptım basit örneklerle izah edeyim.
Mesela kimse ben kalkıpta sonbaharda yağmur yağarken şezlonguma uzanıp kumsal keyfi yapayım demez.Bunun zamanı yazın güzeldir.
Aynı şekilde insanın gençliğinde(18-30yaş) yaşaması gereken aşk ve sevgi olaylarının 30dan sonraya kalması da buna benziyor.
Yine hep ne deriz mevsiminde yenen meyve hep en güzelidir mandalina ve portakal kış meyvesidir ve en güzelini kışın yeriz değil mi.
Yine bunu hayata uydurursak bir insanın çocukken yaptığı en azından 1 spor dalı bile olsa atıyorum mesela sadece futbol bile oynasa ilerde yapacağı herhangi bir sporda bunun ona katkısı olur hayatında hiçbir spor dalı ile uğraşmayan birine göre.Mesela ben şuan o durumdayım çok daha geç kazanım oluyor bende çünkü ben zamanında spor yapmadım hiç vücut çok ham.
Demekki şuan ben ne yapıyorum mandalinayı yazın yiyorum.
Bu örnekler hemen hemen her alanda uzar gider çocukken kafamız farklı çalışır çocukken yapacağımız şeyler çocukken güzel gençken ayrı sonra ayrı dediğim gibi kışın yada sonbaharda yağmur yağarken kumsal keyfi yapılmaz.
Ancak şöyle bir durum var mesela bu sene tatil yapamadın sorun değil seneye yaparsın dünyanın sonu değil.Ne bileyim bu sene erik yiyemedin olsun seneye yersin.Ancak hayatının baharı yada yazı bittiyse geri gelmiyor işte bundan sonra sonbahar var kış var bir daha ilkbahar yaz yok maalesef.
Her zaman aynı şey deniyor belki 30undan sonra mutlu olacaksın böyle bir dünya yok abi çünkü 30undan sonra Allah sana nasip etsede bazı şeyleri artık mevsimi geçtiği için o mevsimindeki tadı kalmıyor.
Ha şuna katılırım ama kardeşim bu sonbaharın hiç mi güzel tarafı yok yada kışın bari onun güzelliklerini değerlendir olabilir ama şu var sen gençken bedenine bakmaz sağlığına dikkat etmezsen nasıl sonrası ızdırap oluyorsa hastalıkla geçiyorsa gençken de yapman gerekenleri yapamayınca maalesef artık sonbaharında kışın da yalan oluyor.
Mesela çoğumuz bende dahil sonbaharı çok sever yağmurda dolaşmak kadar güzel bişey belki de yoktur ama bu sağlığın yerinde ise güzel yoksa hasta yatağında anca izlemekle kalırsın.
Hayatımızda zaman kavramı diye bişey var o yüzden bişeyler tecrübe edilirken zamanda bir yandan geçip gidiyor ve insan benim kadar şansız olunca elinde maalesef hiçbir şey kalmıyor.Bu yüzdendir ki hayatta beklentilerim ve umutlarım git gide daha da azalıyor yani hergün aslında biraz daha ölüyorum.
Çok olumsuz bir yazı oldu farkındayım ama hayat gerçekten böyle ve çok acımasız.
Nasıl bir manyaksam yazmakta 40dkmı falan almış :D

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Benim hayalimde gerçeğimde boşa çıkar zaten ne yapabilirim bu saatten sonra elimdekiyle mutlu olmaya çalışıyorum :) :(
Eğer gerçekten profilde yazdığı gibi 19 yaşındaysan ben sana katılmıyorum bu konuda henüz çok gençsin daha hiçbirşey için geç değil.
Sen seneye düzgün bir üni bile okusan bitirince 24 yaşındasın ve şuan hala yapacağın bir sporda ilerde başarıyı yakalarsın hala zihnin tazedir ne bileyim dil falan öğrenebilirsin.
Birçok yerde çalışıp hayatın zorluğunu öğrenip belki de sevdiğin işi keşfedebilirsin vs vs yapacak henüz çok şeyin var.Daha bu yaştan karamsarlık doğru değil kardeşim Allah için evde oturma yeter ki sanala dalma birşeyler yap sürekli ilerde karışılığını alacaksın emin olabilirsin ama şimdiden karamsar olursan olmaz.

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
Eğer gerçekten profilde yazdığı gibi 19 yaşındaysan ben sana katılmıyorum bu konuda henüz çok gençsin daha hiçbirşey için geç değil.
Sen seneye düzgün bir üni bile okusan bitirince 24 yaşındasın ve şuan hala yapacağın bir sporda ilerde başarıyı yakalarsın hala zihnin tazedir ne bileyim dil falan öğrenebilirsin.
Birçok yerde çalışıp hayatın zorluğunu öğrenip belki de sevdiğin işi keşfedebilirsin vs vs yapacak henüz çok şeyin var.Daha bu yaştan karamsarlık doğru değil kardeşim Allah için evde oturma yeter ki sanala dalma birşeyler yap sürekli ilerde karışılığını alacaksın emin olabilirsin ama şimdiden karamsar olursan olmaz.
Buraya açmak istemiyorum ama beni böyle yapan esas eskiden yaşadıklarım. Yinede moral verdiğin için sağol sanırım daha çok ileriye bakmalıyım :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Evet şimdi bu yoruma katılmamak elde değil ama birde şöyle düşünmek lazım bence biraz uzunca olacak ama düşündüğüm şeyleri yazacağım.
Bence normal bir insanın hayatı 4 mevsime benziyor.
0-18 yaş arası yeni yeni yeşerdiğimiz için ilkbahar
18-30 yaş arası artık pişmeye başladığımız zaman yani yaz
30-50 yaş arası artık havaların soğumaya başladığı yani hayatta bişeylerin farkına vardığımız yaprak dökümünün olduğu sonbahar
Ve 50 yaş sonrası artık iyice havaların soğuması ve kış
Şimdi neden böyle bir benzetme yaptım basit örneklerle izah edeyim.
Mesela kimse ben kalkıpta sonbaharda yağmur yağarken şezlonguma uzanıp kumsal keyfi yapayım demez.Bunun zamanı yazın güzeldir.
Aynı şekilde insanın gençliğinde(18-30yaş) yaşaması gereken aşk ve sevgi olaylarının 30dan sonraya kalması da buna benziyor.
Yine hep ne deriz mevsiminde yenen meyve hep en güzelidir mandalina ve portakal kış meyvesidir ve en güzelini kışın yeriz değil mi.
Yine bunu hayata uydurursak bir insanın çocukken yaptığı en azından 1 spor dalı bile olsa atıyorum mesela sadece futbol bile oynasa ilerde yapacağı herhangi bir sporda bunun ona katkısı olur hayatında hiçbir spor dalı ile uğraşmayan birine göre.Mesela ben şuan o durumdayım çok daha geç kazanım oluyor bende çünkü ben zamanında spor yapmadım hiç vücut çok ham.
Demekki şuan ben ne yapıyorum mandalinayı yazın yiyorum.
Bu örnekler hemen hemen her alanda uzar gider çocukken kafamız farklı çalışır çocukken yapacağımız şeyler çocukken güzel gençken ayrı sonra ayrı dediğim gibi kışın yada sonbaharda yağmur yağarken kumsal keyfi yapılmaz.
Ancak şöyle bir durum var mesela bu sene tatil yapamadın sorun değil seneye yaparsın dünyanın sonu değil.Ne bileyim bu sene erik yiyemedin olsun seneye yersin.Ancak hayatının baharı yada yazı bittiyse geri gelmiyor işte bundan sonra sonbahar var kış var bir daha ilkbahar yaz yok maalesef.
Her zaman aynı şey deniyor belki 30undan sonra mutlu olacaksın böyle bir dünya yok abi çünkü 30undan sonra Allah sana nasip etsede bazı şeyleri artık mevsimi geçtiği için o mevsimindeki tadı kalmıyor.
Ha şuna katılırım ama kardeşim bu sonbaharın hiç mi güzel tarafı yok yada kışın bari onun güzelliklerini değerlendir olabilir ama şu var sen gençken bedenine bakmaz sağlığına dikkat etmezsen nasıl sonrası ızdırap oluyorsa hastalıkla geçiyorsa gençken de yapman gerekenleri yapamayınca maalesef artık sonbaharında kışın da yalan oluyor.
Mesela çoğumuz bende dahil sonbaharı çok sever yağmurda dolaşmak kadar güzel bişey belki de yoktur ama bu sağlığın yerinde ise güzel yoksa hasta yatağında anca izlemekle kalırsın.
Hayatımızda zaman kavramı diye bişey var o yüzden bişeyler tecrübe edilirken zamanda bir yandan geçip gidiyor ve insan benim kadar şansız olunca elinde maalesef hiçbir şey kalmıyor.Bu yüzdendir ki hayatta beklentilerim ve umutlarım git gide daha da azalıyor yani hergün aslında biraz daha ölüyorum.
Çok olumsuz bir yazı oldu farkındayım ama hayat gerçekten böyle ve çok acımasız.
Nasıl bir manyaksam yazmakta 40dkmı falan almış :D
Yazdıkların doğru, buna itirazım yok. Ama ne diyorduk? Her ŞERde, bir hayır vardır.. :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Kaybetmekten nefret ederim. Bu bir kalem de olabilir halı saha maçı da :)

Zaman herşeyin ilacıdır, akışına bırak.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Bu Dünyaya geldiğimizde hiç bir şey bilmeyiz. Kendi hayal dünyamız var ve biz orada yaşarız. Zamanla acıkırız, üşürüz, ğrpeririz, bir şekilde Dünyada olduğumuzu fark ederiz. merak ederiz, araştırırz, bakınırız, deneriz, öğreniriz. Yaşımız büyüdükçe, hayalde yaşamayı bırakır ve gerçek dünyada yaşamaya başlarız. bu nedenlede hayatın en güzel günleri. çocukluk günleridir. Çocuklar, dünyada olduklarını bedenlerinde his etmedikleri sürece hep mutlu olurlar. Zengin olsun, fakir olsun, çocuklar hep, engel olan olmadığı sürece güler ve oynarlar. Savaşta bile onlar imkân bulabildikleri süre oynarlar ve mutlu olurlar. Oyunlarıda hep rol oyunudur. Büyüklerinden gördüklerini taklid ederler. Kendi oyunlarında hep kahramandırlar. Oynadıkları rol "Örümcek adam" da olabilir, "Taksi şoförü" babaları da olabilir. Onlar rol oynayarak ve taklid ederek dünyayı tanırlar ve de çok mutlu olurlar.

Büyüdükçe, oyunlarıda seçtikleri roller de değişir. Arkadaşlık grupları kurarlar ve bu arkadaşlık grubu içinde de herkese bir rol düşer. Bu defa her zaman herkes istediği rolü olamaz. Bazen kendilerine bir rol dayatılır, bazende anlaşarak veya kavga ederek rollerini paylaşırlar.

Daha sonraları, aile dışı etkilenmeler başlar ve bilindik olmayan roller ilgi çekmeye başlar. İlk bunalımlarda bu dönemde başlar.

İnsanlar yaşlandıkça, hayal güçleri zayıflar. Çünkü gerçek hayata daha fazla uyum sağlamış ve hayallerin sonunun hep hayal kırıklığı olduğunu anlamış olurlar.

Rollerimizde olduğu gibi, kurduğumuz hayallerimizde bize, çoğunlukla başkaları tarafından dayatılır. Bir hayal yaşamak için ihtiyacımız olmayacak şeyler satın alırız, seyehat ederiz, dağa bile çıkarız. Komik kıyafetler giyeriz, saç tıraşımızı şekillendiririz. Yürüyüşümüzü bile değiştiririz.

Gençler ve de özellikle çocuklar daha çok hayal dünyasında yaşadıklarından, onları kandırmak her zaman daha kolay oluyor. Sadece yeni bir hayal yüklemek yetiyor.

En son, tüm hayallerimizi yitirdikten sonra ve de hayata olan ilgimizi tamamen yitirdikten sonra, göç etmeye hazır oluruz.