Benim Numaram başkası tarafından kullanılıyor

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Öyleyse sorun kalmadı. Dava ile, dilekçe ile uğraşmanıza gerek yok.
aynen bu şekilde gözüküyor .ve bahsettiğim numarada burada yazanlardan

benim anlamadığım benim izinim olmadan numara taşıma yapıp bunu nasıl kullnıyor.,hattı pek kullanmadığım ıçın yeni farkettım.ne kadar süredir kullanıyor bilmıyorum.bugün bu numaram açıktı.birisi aradı.o ikişyle görüşmek ıstedığını söyledi.bende bu numara benım dedim.o kişi nereli falan dedim vanlı olduğunu söyledi.sanırım aynı şehirde de değiliz.benım tek endişem şuana kadar benım hattımı kullanarak suç işlemiş olabilir endişesi taşıyorum.yani telefonla birilerini dolandırma ,rahatsız etme vs falan.yoksa hiç umurumda değil.numaraya tl de yüklemiş konuşma dakıkası var bedava kullanıyorum :) bu durumda ne yapmam lazım.eğer böyle bir suç işlemişse benı bulacaklardır.dün adlıyeye gittim.ordaki görevlıye anlattım bana dilekçe ve kımlık fotokopi istedi.bugün tam kendim yazıp verecektım sizin bu mesajınızı okuyunca beklemeye geçtim.masrafı varsa uğraşmak istemem

Ekli dosyalar

• aaaaa.PNG
    aaaaa.PNG
    149.5 KB · Görüntüleme: 787

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
BTKnın bildirim sayfasıymış. O kurumda 15 Temmuz sonrası düzenlemeler olacak diye duymuştum. Sen suç duyurusunda bulun, elinde bir kopyası kalsın. Savcılık araştırır ve gerekli duyarsa, soruşturma başlatır. Senin için de elindeki suç duyurusu kopyası bir belge niteliğinde olur.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
BTKnın bildirim sayfasıymış. O kurumda 15 Temmuz sonrası düzenlemeler olacak diye duymuştum. Sen suç duyurusunda bulun, elinde bir kopyası kalsın. Savcılık araştırır ve gerekli duyarsa, soruşturma başlatır. Senin için de elindeki suç duyurusu kopyası bir belge niteliğinde olur.
btk dan şikayet yazacaktım.şifreyi unuttum .mail adresimi yazıyorum yeni şifre bir türlü gelmiyor.
Tam olarak adliyede dilekçe nasıl yazılır bilmiyorum.internetten dilekçe örneklerine baktım.suç şüpheli kısımlara ne yazacağımı bilemedim.yani burada şüpheli kim onu da bilmiyorum.hata telefon bayiisinin mi nasıl olduğunu anlayamadım.bu ikinci oluyor.daha önce başvurmadım
şimdi gidip dilekçe parası da vermek istemiyorum.yardımcı olursanız çok memnun olurum

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Şuçlu olarak kurumu bildir. Onlar araştırmak zorunda kalsın kimin ne tür bir usülsüzlükle uğraştığını bulmakla. Senin muhatabın GSM Operatörü. Gerisi onların iç meselesi. Önce bir başlık yazıyorsun. "Falanca savcılığa" gibi. Sonra suç bildirisinin özetini ve ardından detaylarını. Bir yanlışın olursa, dilekçeyi teslim alan şahıs önce denetleyeceğinden, sana eksiklerini söyler. (Yanında bir de boş örnek bulundur ki, düzeltmeleri hemen yerinde ekleyebil)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Şuçlu olarak kurumu bildir. Onlar araştırmak zorunda kalsın kimin ne tür bir usülsüzlükle uğraştığını bulmakla. Senin muhatabın GSM Operatörü. Gerisi onların iç meselesi. Önce bir başlık yazıyorsun. "Falanca savcılığa" gibi. Sonra suç bildirisinin özetini ve ardından detaylarını. Bir yanlışın olursa, dilekçeyi teslim alan şahıs önce denetleyeceğinden, sana eksiklerini söyler. (Yanında bir de boş örnek bulundur ki, düzeltmeleri hemen yerinde ekleyebil)
başlık olarak cumhurıyet savcılığı mı yoksa başsavcılık mı yazmalıyım?
normal dilekçe gibi yazsam yani şikayet edilen kurum,müşteki falan yazmasam sıkıntı olur mu?yani normal dilekçe yazmasını biliyorum.altına ısım soyısım ve adres yan tarafına tarih ve ımzamı atıyorum.başka türlü dilekçe bılmıyorum

YANLIZKURT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Benim de başıma buna benzer sıkıntılar geldi. E- Devletten hat sorgulaması yaptığım da son dört rakamı eski hattımla aynı fakat ilk üç rakamı farklı olan hat benim adıma gözüküyordu. Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığım da ise hat isim soyisim benzerliğin den karışmış dediler. 15 gün önce ise E-devletten hat sorguladığım da başka bir numara bana ait gözüktü. Numarayı aradığım da ise 7-8 yıldır kullandıklarını söylediler. Hattın sahibi devreye durum düzeldi.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Başvuracağın savcılığın makamı doğru yazılmalı. Mahalli savcılık olmalı. Cumhuriyet savcılığı ankarada. Gerisini normal yaz. Anlaşılır olmalı ve ikilem yaratmamalı.