Lise 2 Bilişim Öğrencisi İçin Eğitim Videoları?

RANITA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar veya abiler ben Lise 2 Bilişim bölümünde okuyorum ve Yazılım üzerine devam etmek istiyorum. Bunun için önerebileceğiniz bir eğitim videosu veya kanalı varmı ? Ayrıca kod nasıl yazılır biri açıklayabilirmi..

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Not defter'ni aç ve aşağıda eklediklerimi yaz.

@ECHO OFF
ECHO "Merhaba"
PAUSE

Farklı kaydet seç, Dosya türü olarak "Tüm dosyalar" seç, Dosya ismi olarak "Merhaba.bat" kullan ve kaydet. Sonra "Merhaba.bat" isimli dosyayı kayıt ettiğin yerde bul ve üstüne çift tıkla.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Not defter'ni aç ve aşağıda eklediklerimi yaz.

@ECHO OFF
ECHO "Merhaba"
PAUSE

Farklı kaydet seç, Dosya türü olarak "Tüm dosyalar" seç, Dosya ismi olarak "Merhaba.bat" kullan ve kaydet. Sonra "Merhaba.bat" isimli dosyayı kayıt ettiğin yerde bul ve üstüne çift tıkla.
Peki bunun gibi başka kodlar var mı?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Yazarsan olur.
Komut satırını aç ve help yaz, bir dizi seçenekler görürsün. Bu seçenekler sana Windows'un kendi desteklediği komutları gösterir. Programların kendi komutları orada görünmezler.

maxpaynen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
ikinci aşama olarak. Web programlamak istiyosun PHP / (ASP or ASP.Net) araştır. Windows için yazıcaksan Visual Studio Veya Delphi programlama diye arattır. Kurulumu biraz zordur çetrefillidir tabi. Sonra ekrana veya pencereye namı diyar Hello World! yani Merhaba dünya yazdırmaya çalış. Eğer bunu başarırsan Programlamaya ilk adımı atmış olursun. Şimdiden hayırlı olsun.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Html,php,c#,c++,asp.net delphi işine yarayacak prof kodlama dilleridir, html ile başlayıp kendini geliştirerek devam edersin

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Bir de HTML5 örneği ekleyelim. Dosya adı "sdn.html" Yine önceki ".bat" doayasında olduğu gibi, önce "tüm dosyalar" seçip, sonra dosya ismini ".html" uzantısını ekleyerek girerek, kolay bulabileceğiniz bir yere kayıt edin. Sonra dosyayı kayıt ettiğiniz yerde bulup, üstüne çift tılayın.

Kod:
<!DOCTYPE html>
<meta charset="utf-8">
<head>
    <title>SDN Foruma Hoş geldiniz</title>
    <h1>SDN Forum karşılama sayfası</h1>
</head>
<boddy>
    <p>Ne olursan ol, buraya sen de katıl.</p>
</boddy>
</html>

Jenissary

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Visual Studio Community 2015 hakkında ne düşünüyorsunuz ? Teşekkürler..

dr4nn0r

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar veya abiler ben Lise 2 Bilişim bölümünde okuyorum ve Yazılım üzerine devam etmek istiyorum. Bunun için önerebileceğiniz bir eğitim videosu veya kanalı varmı ? Ayrıca kod nasıl yazılır biri açıklayabilirmi..
Anlamadığım bir konu var kardeşim, lise ikinci sınıfta bilişim okuyorsun. Yani Meslek Lisesindesin ve bu alan da ilk senen demek oluyor. Bunca zamandır hiç bir programala diline temelden de giriş yapmadınız mı? Ayrıca Visual Studio Community 2015'de C# gibi programlar yazabilirsin. Bu programlama dili içinde bir sürü kitap bulabilirsin.