M
Murat Burç
SDN Okuru
Kişileştirme ne kişileştirmesi ? iOS cihazları durduran güncellemedir o çok övdüğünüz güncelleme açık işletim sistemine fayda etmez felan ne iş ?e ozman androiddeki kişiselleştirmeleri kaldırırsan cihaz hafifler ozman iosa kişiselleştirilme yok demicekker çünkü android güncellemeleri kişiselleştirme odaklı daha çok fakat ios güvenlik odaklı ve android cihazlarına pek güvenlik güncelleştirmeside yayınlamıyor zaten yayınlasalar bile açık bir işletim sisteme zaten güvenlik güncelleştirmesi fayda etmez
Siz daha mı iyi biliyorsunuz bu yazılımı yazanlardan nerden biliyorsunuz güvenliksiz olduğunu ? Samsung knox yazılımı en az ios kadar güçlü ayrıca kişiselleştirme seçenekleri telefonu kastırmaz Android cihazları googleın 1 1.5 sene önce başlattığı program ile aylık güvenlik güncellemesi alıyor haberiniz olsun iOS'u ilahlaştırıyorsunuz androidi çöpe atıyorsunuz küçümsüyorsunuz. Yok öyle bir dünya Android güncellemeleri asla kişileştirme güncellemesi değildir. Şöyle söyleyeyim güvenlik güncellemeleri daha çok güvenlik üzerine durur. ama küçük performans iyileştirmeleride bu güncellemelere eklidir.
Ana android güncellemeleri ağır performans güncellemeleridir.Her android sürümünde ram yönetimi en başta olmak üzere perforamnslra takviye yapılır.
Örnek vermek gerekirs Androd 5.0.1 de multi taskinigi zar zor yapan note 5 android 6.0.1 ile multi taskingi şuan gayet yeterli bir şekilde yapıyor .
Tekrar söylüyorum Android ana güncellemeleri asla tek başına kişiselleştirme seçeneği değildir.Zaten gerek yoktur android google play store bünyeside binlerce yüz binlerce launcher barındırığı gibi Samsung vb üreticilerin bildirim çubuğuna kadar değiştirme opsiyonunu rootsuz sunduğu oluyor.Örnek vermek gerekirse Samsung Good Lock.
Tekrar söylüyorum Android ana güncellemeleri kişiselleştirme güncellemeleri değildir. Zaten android kişiselleştirme seçeneklerini play storeda bulundurur ayrıca Her üreticini kendi arayüzü kendine özeldir ayrıca bazıalrında ayrıca play storeye ek kişiselleştirme seçenekleri vardır.Ana android sürümleri ağır performans güncellemeleridir.Ayrıca android güvenliksiz değildir. Bir sistem açık kaynak olacak diye güvenliksiz olacak diye bir kaide yoktur aylık yayayınlanan güvenlik güncellemeler ile açıklar sürekli kapatılıyor.Ayrıca Samsung knox güvenlik yazılımları cihazların güvenliğini yukarıalra taşıyor.Yani öyle güvenliksiz felan diyemezsin virüs iosada var hemde senin ruhun bile duymadan seni kameraden izleyebilen virüsler Androiddeki strafight mms virüsü tarzı virüsler iostada var o yüzden baş taraftarlık yapmayın lütfen sözlerinizden karşı sistemi suçlama kendi sistemini övme belirtileri aşırı derecede var önce iftira attığınız sistemi adam gibi tanıyın.