Lütfen Kimse Darılmasın

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kısa bir özgeçmiş vereceğim önce;

21 yılımın çoğunu evde geçirdim(boş zamanlarımı).. Pek gezip,gören,bilen tiplerden olamadım… Olmak istediğim halde hem de. Lise stajından itibaren iş hayatına atıldım. 16 yaşından beri çalışmaktayım yani. Üniversiteye, o zamanların gerektirdiği bazı şeylerden dolayı hemen kayıt olamadım, liseden mezun olduktan 2 sene sonra üni.sınavlarını kazandım ama çalıştığım için üniversiteye gitmek yerine aöf.ni seçtim… Halen okumaktayım, okumak denirse tabi :) pek derslere çalışabildiğim söylenemez…

Arkadaşlarıma ve gerçekten dost olarak gördüğüm kimselere çok değer veririm ben. Her verdiğim değerde bir kez daha yığılır kalırım yapılanlar karşısında… Tek kötülük görmediğim ve tek gerçek dostum var bu yaşımda sadece tek bir kişi… O da zaten kendisini çok iyi biliyor. Çok çabuk aldanan, güvenen ve tabiri caizse saf bir yapım var, sert görünüşümün ardında… Ve bunu anlayanlar direk yıldırmaya geçerler beni çoğu zaman. Hiç yılmadım bu güne kadar, çok kez ayağım burkuldu ama toparlandım. Şimdilerde ise forum arkadaşlarım çokça… (Benim çok dediğim sayı 10’u geçmez biline… ) İlk kez SDN’de forum ortamını tanıdım, tatdım ve bazı şeyler paylaştım… Beni SDN ile buluşturan Juliusius’a çok teşekkür ediyorum bu vesile ile… Yaptığım hiç bir şeyden pişman olmadım, şunu yapmasaydım dediğim şeyler çokça oldu ama pişmanlık duymadım çünkü Hayatıma böyle bir kural yerleştirdim ben… Yerinden oynamayacak sağlam bir temel attım bu kuralı başarılı bir şekilde uygulamak için ve şu yaşıma kadar temeli yıkabilen bir güç çıkmadı… Ama ara sıra sarsıldığımı göz ardı edemem… Forum ortamında bazı şeylerin gizliliğinin olmayacağını öğrendim… Seçtiğim arkadaşları güvenmeden önce sınamam gerektiğini birde… Yine kazık yedim kimi güvendiklerimden, öyle büyük şoklar oluşturmadılar bende ama yüreğimi acıttılar, kendileri farkında olmasalar da… Ben hep dile getirdim şu düşüncemi; benimle ilgili bir konu varsa bunu en iyi ben anlatabilirim karşımdakine… Benim anlattığım kişi bir başkasına anlatıyorsa muhakkak bir yerinde bir fazlası yada bir eksiği mevcut olur… Ki zaten söylemek te ‘ona’ düşmez, ama söylenmişse bir kere yapılacak tek şey var oda şu ‘mal’lığımı def edecek bir care bulmalıyım acilen… (kendimi yargılamayı severim ben, yargılarken kendimi kötülerim kimi zaman, kendimi kötüleyebiliyorsam düzelmem için bir ışık var demektir çünkü) . O’na tek kelime etmeksizin devam ederim hayatıma. Hayat benim hayatım ne de olsa… Ve biri bana bir kimse için bir şey söylerse, söyleyen kişiyi sınarım önce… Sonrasında söylenen ne olursa olsun ‘hayırlısı’ der geçerim. Ama o kişiye bu işin aslı varmıdır diye sorarım(söyleyeni ispiyonlamadan), çünkü dediğim gibi asıl cevap kendisindedir ve söylemek isterse zaten dinleyeceğimi bilir… Ve bende söylemek istediğim müddetçe, söylemeye cesaret edip kendimi toparlayabildiğim müddetçe karşımdakine söyleyebilirim veya söyleyemem. Herşeyin bir zamanı vardır benim için ve o zman gelmeden bazı şeyler su yüzüne çıkarsa içim burkulur, üzülür ağlarım… Evet sulu gözün tekiyim ben gözyaşlarım tek sırdaşım çünkü… Onlar insanlar gibi iki yüzlü değiller(sözüm meclisten dışarı)… Aramızda geçenler aramızda kalır ve bir daha ben konuşmak isteyinceye kadar benim üzerime gelmezler…

Bu arada kimi kimseler benim hakkımda; şu şunla bunla diye konuşurken, bana sormadıklarından hep soru işaretli cevapları kendileriyle paylaştılar… Ben hayatı hep baştan çizdim canlarım… Bu yüzden kimse içimdekileri, kimse yaşadıklarımı, vs vs bilemez. Benimde sizleri tam anlamı ile bilemeyeceğim gibi… gördüklerinizi, nasıl görmek isterseniz öyle görür, bu yazıyı nasıl anlamak isterseniz öyle anlarsınız; amma velakin size gore anladığınız şeyler benim göstermek istediğim veya belirtmek istediğim şeyler olmayabilir bunu o eleştirilerinizi yaparken hiç düşünmezsiniz oysa… Kıssadan hisse: Onlar kendilerini biliyor… Beni ne denli üzdüklerini bilmeselerde, bu yazıyı okuduktan sonra belki anlarlar…
Bu konu böyle uzar gider…

Aşk hayatımdan bahsedersem sanırım sayfalar yetmez… Çünkü duygularımı çok yoğun yaşarım ben… Bu yoğunluktan çıktığımda ise o aşk ölmüştür benim için ve her aşk bir hayattır yaşantımda… Böyle konuşunca, hayatıma çok kişiler geldi geçti diye zannedenler olabilir onada bir açıklık getireyim; az ve öz Hayat yaşadım ben… Her ölüşümün tekrar dirilişinde daha bir sert bastım yere… Ki ne kadar sert bassamda hala bazı bazı sendeleyebiliyorum ya neyse…

Chimera; benim kahramanım. Bunu nasıl anlarsınız bilemicem ama benim anlatmak istediğim; o gerçek bir dost ve benim hayatımda büyük yeri olan biri. Çok şeyler paylaştık ve paylaşacağız da… Ona buradan minnetlerimi belirtmek istiyorum… Çok fazla ifade edemesemde o beni anlıyor biliyorum.

Alengirli; sana söyleyebilecek sözüm maalesef ki yok beynimdeki kılavuzda… İyiki tanımışım seni. Ne denebilir ki başka…

Bu ikili benim hayatımda çok büyük rol oynayan kişiler, belki kendileri farkında bile değil ama öyle…

Gelelim konunun özüne… Yakın bir zaman zarfında yepyeni bir yola adım atacağım. Zorlu bir yolculuk olacak… Umarım doğru bir adımdır… Önümü şuan için göremiyorum. Bakmaya çalıştığımda alacalı bulacalı… Ama dileğim yıkılmamak ve yılmamak. Ben 2008 yılında şunu öğrendim; insanın elinde olmasına rağmen bazı şeyleri yapmak istemesede yapmak zorunda kalabiliyormuş… Ki maalesef bu hayatın bir gerçeği imiş. Kiminize bu söylediğim şey basit gelebilir, bence herşey insanın kendi elinde diyebilirsiniz ama, umarım sizde birgün buna benzer birşey ile karşı karşıya gelmezsiniz. Çünkü ben hep kendi bildiklerim doğruldusunda ilerledim ve istemediğim bir şeyi kimse bana yaptıramaz, hiç bişeye kimse mecbur değil derdim… gerçi şimdi ne kadar söylesem de sizlere boş gelecek belki ya neyse… Bu paragrafı iyi anladığınızı biliyorum… Yakında yeni bir yola adım atacağım. Dualarınızde beni eksik etmemenizi diliyorum.

Şu an itibari ile kim kimden ne duyarsa umurumda olmaz işte… ;)

Bir kusurum oldu ise af ola…

Ayrıca; özür dilemek istiyorum tüm kalbini kırdıklarımdan ve farkında olmadan yüreğini acıttıklarımdan… Çok ama Çooook özür diliyorum… Umarım anlaşılır olmuşumdur bu sefer…

Saygılarımla

Red-bird

burock

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Allah yolunu açık etsin.Hakkında hayırlısı olur inşallah.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
çok teşekkür ediyorum burock... Çook teşekkür ediyorum.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
sağol Tuning modum...Amin.

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Yolun açık olsun hayırlısı olsun inşallah :(

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Ben sadece, SDN'deki herkesin yeterince (olması gerektiği kadar) iyi olduğunu bilmeni isterim. Bazen farkında olmadan (veya kendilerini tutamayıp) karşı tarafın istemeyeceği şeyler yapabiliyorlar ama hepsi bu kadar. Dilerim gerçekten "kötü" olan insanlarla hiç tanışmazsın red-bird. Uzun yolunda sana mutluluklar dilerim. SDN'de yaşadıklarını -fazla büyütmeden- bir tecrübe olarak algılayıp hoşgörüyle yaklaşmanı umuyorum, şimdi değilse bile için yatıştıktan sonra.

Chimera da bir numaradır ve bunu herkes zaten bilir. Benim kimseye durduk yere iyi sözler söylemediğimi de denk gelenler bilir. İnşallah seçtiğiniz yollarda ömür boyu pişmanlık duymadan ilerleyebilirsiniz.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Öfke yok... Kırgınlık var sadece... Beni suçlu duygusuna soktukları için yalnızca... Hatalar da insanlara mahsus değil midir? Bu yüzden kimseye kin gütmem ben, ki zaten güdemem de. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim sert bakışlı yufka yürekli arkadaşım... Tek bir cümlenle bana çok şey anlatabilen nadir insanlardansın bunu bilmeni isterim.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
sonrada msn den başıma pinekledin desem :sweatdrop:

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Nasıl bir itiraf ama değil mi?
Bu cümle yanlış anlaşılmasın. Bütün herşeyini içtenlikle yazan red. Bu metni okuyunca yüzümde hafif bir gülümseme oldu. Allah insana herşeyin hayırlısını nasip kısmet eylesin. Allah seni her zaman güldürsün, iyilerle karşılaştırsın. Birisinin hayatında kahraman olmak her ne kadar mecazi anlamda yazılmış olsada buruk bir sevinç yaşatıyor insanın içinde. Şu fani hayatta seni de tanıdım ya ne mutlu bana. Seni tanımış olmak seninle bazı şeylere ortak olmak ve seninde dediğin gibi bazı şeyleri paylaşmak bunlar çok güzeldi. Ama çizilen yollar alınan kararlar geçmişten günümüze gelen bazı şeyler elimizi kolumuzu bağlayabiliyor. Kolay kolay pes etmeyen bir insanım ben ve sende öylesin biliyorum. Ortak noktalarımız çok ve bu ortak noktalar bizim çok iyi anlaşmamızı sağlıyor. "Hani ben sana derdim ya sen bensin, bende senim diye" sende gülerdin ya bana, hatırladığımda yüzümün gülmesine yetecek küçücük gibi görünen büyük bir anı bana.

Çok çok teşekkür ederim sana. Bu itirafı yazarak kendin hakkında bazı şeyleri açıklığa kavuşturduğun için.

İyi ki tanımışım seni.
Umarım hayatında hep iyi ki dersin
tıpkı benim dediğim gibi.

Hayatında keşke dememen dileklerimle.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ikimizde teraziyiz ne de olsa dimi ama... Güzel dileklerin için teşekkür ederim ruh ikizi chicim:innocent:

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
kimsesiz yanlızım ben vakkası...

herkes yerine dönsün çabuk tenefüs bitti

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
sanırım iyi okumamış ve anlamamışsın abicim.

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bu dünya da kim istediği gibi yaşayabilmiş ki...

en büyük engel anne baba ve para...

mesela benim babam da arkeolog olmak istermiş... ama şimdi okul müdürü...

büyüdükçe anlıyor galiba insan her şeyi. ben de yeni yeni anlorum annemin babamın neden her istediğimde şeker çiko. vb şeyleri almadığını. örnek olarak veriyorum. hiç bir zaman bizim kötülüğümüzü istemezler.

bu gece çook uzuun uzuun düşün. bak sabaha ne çıkacak..

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
buraqq, inan çok geceler düşündüm bu güzel ve gerçek yorumun için çok teşekkür ederim.

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
red bird sıkma canını. burada herkes sıkı arkadaş ... 10 tane filan arkadaşıon yok senin bu gün itibariyle 11.08.2008 39.023 arkadaşın var

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
hahahhaha buraqq o konuda hiçbir sıkıntım yok ki benim... Ayrıca kanka lafından hiç haz duymuyorum... Arkadaşlarım desek şuna :)

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Nemesis ayrıldığım yokki zaten :)

Troy; senden bahsetmedşm değil aslında olay bahsetmeye kalksaydım çok kimseleri yazardım ama Chimera ve Alengirliyi yazmamın sebebi özel hayatıma yön çizmemde, doğru şeyler yapmamda bana bir nevi yol göstericilerim olduğu için ;) (onlar farkında olmasalarda) yoksa senin yerin ayrı :P hem nemesis'inde dediği gibi senden herkes bahsediyor :D

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
O zaman herkese Ümit Besen-Nikah Masası gelsin :D

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Dost bulmak, Dost olmak zor bu zamanda...
Menfaat üzerine dönüyor dünya bu zamanda...
_______
Dilerim ki, bu hayatta hep hakettiğin güzellikleri bulursun.
Herşey Gönlünce Olsun Canım

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Bu arada herkes benden bahsediyor da iyi mi ediyor kötü mü ediyor dimedin bana :)

Bu arada nedir bakalım yeni kararın söyle bana da ;)

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Canım; senin kalbin öyle güzel ki... Teşekkür ederim güzel dileklerine.

Admincanım; bence herkes senden bahsederek kötü ediyor valla:innocent:

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Teşekkür ederim Canım o senin kalbinin temizliğii

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Söylemedin yeni kararını. Kesin kocaya varıyon sen :D