Cyanogenmod kullananlar kulübü

Ulassecgin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bir şey sorcam telefonuma cm 13 yukledim gayet stabil çalışıyor fakat sarjim azalınca ekran gariplesiyor titriyor renkler soluyor sonra tak diye kapanıyor bunun sebebi büyük ihtimal batarya başka bir nedeni olabilir mi sizce

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Arkadaşlar bir şey sorcam telefonuma cm 13 yukledim gayet stabil çalışıyor fakat sarjim azalınca ekran gariplesiyor titriyor renkler soluyor sonra tak diye kapanıyor bunun sebebi büyük ihtimal batarya başka bir nedeni olabilir mi sizce
Diğer romlarda böyle bir sorun oldumu ?

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Stock rom atıp denemenizi tavsiye ederim bana pek batarya sorunu gibi gelmedi daha çok yazılımsal gibi cm de canlı ekran özelliği var ekranın renk değerleriyle oynayıp göz yormamayı sağlıyor ayarlardan bir onu kontrol edin renk solması ekran titremesini pek anlayamadım muhtemelen sorun yazılımsal çıkacaktır

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bana da şöyle oluyor benzeri .

Sarjım bitiyor tamamen %40 %50 yaptıktan sonra şarjı bir daha öyle kullanınca sıfıra yaklaştıkça ekran titreyip renkler soluyor. Telefon da kapanıyor %2 %3 gibi.

Cm11 - Ace II

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Pilleri tamamen bitirmek pek sağlıklı değil mümkün olduğunca tam bitmeden şarja takın sorun için canlı ekran özelliği dedim de oda bana biraz saçma geldi sadece renk solukluğu olarak mantıken telefonun şarjının akşama doğru bittiğini burada da göz açısından telefonun rengi kısarak soldurduğunu bununda ekran titremesiyle birlikte denk geldiğini düşündüm ama çok ihtimal vermiyorum

Ulassecgin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pilleri tamamen bitirmek pek sağlıklı değil mümkün olduğunca tam bitmeden şarja takın sorun için canlı ekran özelliği dedim de oda bana biraz saçma geldi sadece renk solukluğu olarak mantıken telefonun şarjının akşama doğru bittiğini burada da göz açısından telefonun rengi kısarak soldurduğunu bununda ekran titremesiyle birlikte denk geldiğini düşündüm ama çok ihtimal vermiyorum
O özellikten değil ekranda beyaz çizgiler gelip gidiyor bence önceki stock romda bilgileri kaydetmek için telefonu önceden kapatıyor cm dede böyle olmadığı için sarjin son damlasına kadar kullanıyor ve güç yetmezliğinden ekranın titredigini düşünüyorum

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
O özellikten değil ekranda beyaz çizgiler gelip gidiyor bence önceki stock romda bilgileri kaydetmek için telefonu önceden kapatıyor cm dede böyle olmadığı için sarjin son damlasına kadar kullanıyor ve güç yetmezliğinden ekranın titredigini düşünüyorum
Bataryandan dolayı eski bataryam takılı iken bende de öyle oluyordu.

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12
lg g2 de cyanogenmod 13 kullanıyorum son güncellemeler ile recent ve home tusları calısmıyor sorun tek bende mi yoksa genel mi

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Kararlı sürüm olan snapshot denedinizmi aynı sorun varmı?
Hayır biraz araştırma yaptım dalvik cache ve cache yi wipeleyince sorun çözülmüş bazı arkadaşlarda ama genel değil galiba bende var sıkıntı full wipe yayıp tekrar flashlarsam sorun çözülür galiba ama uğraştıracak galiba beni

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Hayır biraz araştırma yaptım dalvik cache ve cache yi wipeleyince sorun çözülmüş bazı arkadaşlarda ama genel değil galiba bende var sıkıntı full wipe yayıp tekrar flashlarsam sorun çözülür galiba ama uğraştıracak galiba beni
Zaten cm rom atarken full wipe yapmanız önerilir herzaman.

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
lg g2 de cyanogenmod 13 kullanıyorum son güncellemeler ile recent ve home tusları calısmıyor sorun tek bende mi yoksa genel mi

Sorun için cyanogenmod forum ve ya romun xda daki konularına baktınız mı ? Diğer kullanıcılarda varsa bu ikisinden birinde mutlaka bulursunuz
Her gece gelen nightly sürümü yüklemeyin herzaman kararlı olan snapshot sürümü bekleyin.
Hocam snapshot sürümleri bazı telefonlar için çok geç çıkıyor örneğin xperia sp cm12.1 resmi sürümü night versyonları stabildi ama geliştirici cm ye bağlı olduğu için snapshot çıkartmadı 13.0 güncellemesi aldı buna rağmen 12.1 için snapshot yayımlanmadı xda da son versyon indirilmek üzere link kondu ve oradan yükleniyor :)

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Sorun için cyanogenmod forum ve ya romun xda daki konularına baktınız mı ? Diğer kullanıcılarda varsa bu ikisinden birinde mutlaka bulursunuz

Hocam snapshot sürümleri bazı telefonlar için çok geç çıkıyor örneğin xperia sp cm12.1 resmi sürümü night versyonları stabildi ama geliştirici cm ye bağlı olduğu için snapshot çıkartmadı 13.0 güncellemesi aldı buna rağmen 12.1 için snapshot yayımlanmadı xda da son versyon indirilmek üzere link kondu ve oradan yükleniyor :)
Biliyorum ben g2 için söyledim ve şuanda cm 13 için 2 snapshot sürümü var 4. ve 3. aya ait

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12

Sorunu hallettim dediğim gibi tekrardan nightly romunu flashladim çalışıyor şimdi

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
13.1 güncellemesi yayınlanmış güncelleme alan var mı?

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Cyanogen Os şirket Cyanogen Inc. tarafından geliştirilen telefonlara özel sürüm biraz daha farklı örneğin root erişim izni yoktur
CyanogenMod topluluk tarafından geliştirilen sürüm yani bizim kullandığımız

-LiteRary-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Lenovo vibe x2 için varmı ve nasıl kurulur