Samsung Galaxy Note 5 Kullananlar Kulübü

Abdulkadir Kuş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yardim edin klavye kasıyor note 5 de ama telefon hizli google klavye yükledim oda kasiyor telefondan kaynakli

sifirbakiye

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
436
Yapabilirsen telefonun yedeğini alıp format at, klavye kasıyor şikayetini ilk kez duyuyorum :eek:.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Yapabilirsen telefonun yedeğini alıp format at, klavye kasıyor şikayetini ilk kez duyuyorum :eek:.
Bende daha önce bundan şikayetçiydim. Milisaniyelik bir kasılma oluyordu ama bu sorun andıran 5 te okuyordu şuan android 6 da böyle bir sorun kalmadı.

KaraGergedan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaslar bir hafta oldu cihazi alali ekran kilidi koydum pin olarak pini girdigimde cihazın ekran açılırken donuyor 1-2 saniye ne yapmaliyim sizde de ayni sorun varmi ve bu biraz can sıkıcı

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Rootlu cihazlar için yeni saat uygulaması
Gerekli olan malzemeler :)
1 Rootlu cihaz
2 root Explorer veya başka bir sistem uygulaması
3 yeni saat uygulaması(Link:Dropbox - ClockPackage_M.apk
KURULUM
1 Her ihtimale karşı mutlaka var olan saatin yedeğini alınız
2 indirdiğiniz saat uygulamasını önce klasör oluşturup içine kopyalayınız(klasör ismi bu olacak (ClockPackage_M_Osup) ayrıca saatin ismini de aynı isim yapınız
3 oluşturduğunuz klasörü system/app içine tabiki öncekini yedek almış olmak şartı ile kopyalayınız ve telefonu yeniden başlatınız yeni saatiniz hayırlı olsun
TÜM SORUMLULUK YÜKLEYEN KİŞİYE AİTTİR

2eaa61aa88e0641aa9317aea901e4443.jpg

c9b8ca29c868f091c460c5f03841c969.jpg

264dc27eace586f6e39a59daaca86808.jpg

Son düzenleme:

lsmail çapkın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
selam arkadaşlar,
araştırmalarım sonucu UAE olan Note 5 imi artık TUR yani Türkiye moduna çevirdim ve Türk Telekom GIGA 4.5G güncellemsi dahil yerel güncellemeler var oldu.
Eğer benim gibi ithalat yoluyla yada yurtdışında Türkiye olayan modellerinizi TUR modeline çevirmek isterseniz acizene aşağıdaki linkler ile basit anlatım yapacağım. Ben yaptım şuan oldu ama yinede RİSK size aittir.

Öncelikle Marshmallow ile olmuyor. Lolipop a dönup yapılması gerekiyor.

Aşağıdaki linkten TUR Lolipop 5.1.1 4 lü FW ile PIT dosylarını indirin. Ayrıca linkte Odin indirme linki ve nasıl uygulanacağıda İngilizce anlatmış resimlerle.

ROM FULL - Galaxy Note 5 (N920C) Android 5.1.1 - N920CXXU2AOK6/TUR | 01/15/2015

Bu işlemlerden bitince ve bir anormallik olmaması durumunda note 5 iniz artık Türkiye uyumlu stock rom a sahip ve Türkiye ye has güncellemeleri almaktadır.

Bu aşamadn sonra ister OTA ile Marshmallow 6.0.1 e geçersiniz istersenizde Odin ile.

İnşaallaj faydalı olur sizler içinde.

lsmail çapkın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam tekrar arkadaşlar.
IOS, Windows Mobile ve Android i Samsung dışında kullanan biri olarak Samsungun bölgesel ayarlarda Türkiye ve İstanbul yerine Doğu Avrupa ülkesi altında bildiriyor olması (yani saat diliminde İstanbul yok, pek çok 3. dünya ülkesi olmasına rağmen) ve Türkçemiz i gerekli gereksiz kısaltmalar ve anlaşılmaz çevirmelerinden dolayı kınıyorum.
Diğer Android tabanlı cihazlar da görmedim. LG G3 - G2, Huawei gibi.
IOS ve Windows Mobile da da böyle sorunlar yok. Saat diliminde İstanbul (hatta Ankara gördüğüm de oldu)
Bu beni rahatsız ediyor.
Bana bu konuda katılan var mı acaba?
Acilen bu ve benzeri eksikleri giderilmesi gerekmektedir diye düşünüyorum ve Shiftdelete arkadaşlardan bu konuların üzerine durması gerekli.
Ençok işlem yapan Türkiye pazarında sen yerel saat dilimini koyma Türkçe sini de gerekli gereksiz kısaltma ve çevirilerle katlet.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Selam tekrar arkadaşlar.
IOS, Windows Mobile ve Android i Samsung dışında kullanan biri olarak Samsungun bölgesel ayarlarda Türkiye ve İstanbul yerine Doğu Avrupa ülkesi altında bildiriyor olması (yani saat diliminde İstanbul yok, pek çok 3. dünya ülkesi olmasına rağmen) ve Türkçemiz i gerekli gereksiz kısaltmalar ve anlaşılmaz çevirmelerinden dolayı kınıyorum.
IOS ve Windows Mobile da da böyle sorunlar yok. Saat diliminde İstanbul (hatta Ankara gördüğüm de oldu)
Bu beni rahatsız ediyor.
Acilen bu ve benzeri eksikleri giderilmesi gerekmektedir diye düşünüyorum ve Shiftdelete arkadaşlardan bu konuların üzerine durması gerekli.
Ençok işlem yapan Türkiye pazarında sen yerel saat dilimini koyma Türkçe sini de gerekli gereksiz kısaltma ve çevirilerle katlet.
F klavye bile var yani, kargaşa olmasın diye yapmıyorlar diye düşünüyorum. Sonuçta f klavye yapıp uğraşan adam için o işler çok kolay.

lsmail çapkın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
F klavye bile var yani, kargaşa olmasın diye yapmıyorlar diye düşünüyorum. Sonuçta f klavye yapıp uğraşan adam için o işler çok kolay.

Ama onlar kadar pazar payı olmayan markalar uğraşırken Samsung un bunları umursamaması hoş değil yada biz umursamalarını sağlayacağız.

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Selam tekrar arkadaşlar.
Bu beni rahatsız ediyor.
Bence klavye kelime dağarcığı çok gelişmiş çok iyi le yazmadan leblebi yazıyor bile ayrıca diğer klavyelere göre daha dindar :)

Abdulkadir Kuş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Forrmat atsanda devam ediyo arkadaşım ben denedim ilk açılmada tuşa ilk basışta milisaniyelik bir takılma değilde klavye sesinin biraz geç gelmesi olayı
Yok ya bilgidigin klavye dağlar deryalar gibi kasıyor bıktım 2 günde ya iphone u sevmem ama mecbur ona geçirecek ya android telefon hızlı klavye donuyor ne .... olay ya

Son düzenleyen moderatör:

sifirbakiye

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
436
Telefonu düşürdün camını kırdın mı telefonda hasar var mı ve format atmak istemeyişini anlayamadım. Format at düzelecek mi bak bakalım.

Gentleman

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 1 aydır note 5 kullanıyorum.Telefonda gün içerisinde kullanımda şarj ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım ama gece telefonu kenara koyup sabah elime aldığımda %15 -20 sarji gitmiş oluyor.Bu sorunu yaşayanınız var mı? Bu sorunu çözmenin yolu nedir ?