Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

nights35

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Beyler S6'dan iPhone 6'ya geçmek akıl kârı mı?
Ben tavsiye etmem.. kamerası olsun batarya performasnı olsun s6'dan sonra tatmin etmez. Ve artı olarak ios'un eski stabilliği kalmadı bence. 2.5 yıl iphone 5s kullandım, son zamanlar baktım hafif kasılmaya başlayınca sattım s6'ya geçtim ve çok memnun kaldım..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
4 sene galaxy s4 kullandım. son zamanlarda telefonu formatlasam da hantallığından kurtulamıyordum ve çok sinir bozucu olmaya başlamıştı, s4 den s6'ya geçince şahinden inip ferrariye binmiş gibi oldum resmen. :D

s4'ü referans alarak androidin hep kasma sorunlu ve kafasına göre ara sıra hata veren kronik sorunlu bir işletim sistemi olduğunu düşünürdüm, o nedenle ios hep bir kaç adım önde görünürdü bana. ancak gördüm ki ios artık sadece bir isimden ibaret. bilgisayarımdan hızlı internetete sörf yapıyorum, uygulamalar saniyede açılıyor, hata kasma vs daha görmedim. android forever :D

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15

Attan inip eşeğe binmek istiyorsan geçebilirsin. İphone serisi hiç kullanmadım ama etrafımda kullanan çok var.

1. Telefonu bilgisayara takıp içine dosya atayım desen İtunes veya benzeri yazılımlar olmadan o işi yapamıyorsun.
2. Kısıtlamaları herkesin malumu ve onu çözmek için illa J.B denen işlemi yapmak lazım. (Android de Root denen bir olay var diyen çıkabilir ama o şart oğlu şart olan bir şey değil.)
3. Android kullananlar bir telefonu 3-4 sene sorunsuz kullanabilirler çok dikkatli ve iyi kullanmak şartıyla. İos da bu o kadar mümkün gözükmüyor.
4. İose kullanan kuzenim hep aynı iki sorun yüzünden 1-1.5 yıl arayla 2 defa telefon değiştirdi. Hep üst mode aldı. Belli süre sonra telefonlar karşı tarafa ses iletmemeye başlıyor. Benzer sorun şu an Annemin Iphon4s telefonunda da var. Tahminen Iphone s6 serisinde vardır diye düşünüyorum.
5. Iphone kullananların çoğu neredeyse her sene telefon değiştirdikleri için veya telefonu sadece telefon olarak kullandıkları için sorun yaşamıyorlar.
6. Samsung telefonların bataryaları eleştirilir ama aynı sorun Iphone serisinde de var.
7. Iphone kullanmayan biri olmama rağmen bu sorunları görüp fark ediyorsam kim bilir kullanıyor olsaydım daha ne sorunlar görürdüm.

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bende s6 sahibiyim iphone a geçmeyi düşünüyorum ama 6 ya değil 7 düşünüyorum gerçi o da pek farklı değil hatta daha çirkin geldi bana geçme sebebim sadece fiyat s6 nin fiyatı düştü ve ben bu durumu sevmiyorum ama iphone 6 çıktığı fiyatında üstüne çıktı bu çok ilginç ve güzel birşey ama bende biliyorum s6 yi deli gibi arayacağımı çünkü gerçekten s6 at iphone 6 essek kalıyor yanında bir sürü fonksiyon var bir kere s6 da dediğim gibi sadece fiyat için iphone geçmeyi düşünüyorum ha eğer samsung fiyatları düşürmese anında güncelleme verse böyle bir düşüncem imkansız olmaz. İphone daha iyi diye değil fiyat bakımından daha iyi diye düşünüyorum en büyük korkumda ya pişman olursam ya s6 s6 diye yanarsam diye korkmuyor değilim

leftorright

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler s6 edge buldum sıfır gold fiyat 1700 e bırakırım diyor ben şarj konusunda supheliyim kullanan birinin bu konu hakkında goruslerini alabilirmiyim?

Reaksiyon puanı
35
Hocam öyle alacağınıza samsung un türkiye tek bir bayisi var defolu ürünleri onarip tekrar yapıyorlar çok da ucuza satıyorlar resmi samsung mağazası gidin ordan alın hem garantisi olur hem sıfır cihaz

leftorright

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam öyle alacağınıza samsung un türkiye tek bir bayisi var defolu ürünleri onarip tekrar yapıyorlar çok da ucuza satıyorlar resmi samsung mağazası gidin ordan alın hem garantisi olur hem sıfır cihaz

Hocam cihaz sıfır kutulu samsung Türkiye garantili jelatini açılmamış etiketi duruyor

Mehmet.Ali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Attan inip eşeğe binmek istiyorsan geçebilirsin. İphone serisi hiç kullanmadım ama etrafımda kullanan çok var.

1. Telefonu bilgisayara takıp içine dosya atayım desen İtunes veya benzeri yazılımlar olmadan o işi yapamıyorsun.
2. Kısıtlamaları herkesin malumu ve onu çözmek için illa J.B denen işlemi yapmak lazım. (Android de Root denen bir olay var diyen çıkabilir ama o şart oğlu şart olan bir şey değil.)
3. Android kullananlar bir telefonu 3-4 sene sorunsuz kullanabilirler çok dikkatli ve iyi kullanmak şartıyla. İos da bu o kadar mümkün gözükmüyor.
4. İose kullanan kuzenim hep aynı iki sorun yüzünden 1-1.5 yıl arayla 2 defa telefon değiştirdi. Hep üst mode aldı. Belli süre sonra telefonlar karşı tarafa ses iletmemeye başlıyor. Benzer sorun şu an Annemin Iphon4s telefonunda da var. Tahminen Iphone s6 serisinde vardır diye düşünüyorum.
5. Iphone kullananların çoğu neredeyse her sene telefon değiştirdikleri için veya telefonu sadece telefon olarak kullandıkları için sorun yaşamıyorlar.
6. Samsung telefonların bataryaları eleştirilir ama aynı sorun Iphone serisinde de var.
7. Iphone kullanmayan biri olmama rağmen bu sorunları görüp fark ediyorsam kim bilir kullanıyor olsaydım daha ne sorunlar görürdüm.

Öncelikle şuanda s7 edge kullanıyorum ve 20 günlük kullanımımda çok memnun olduğumu belirterek bu yazdıklarınıza cevap vermek istedim. (6S plustan geçtim hali hazırda 6s, 5s ve 4 cihazlarım yedekte bekliyor)

1- İçerisine atacağın dosya yada içerisinden alacğın dosya fotoğraf yada videoysa bilgisayara bağlamana bile gerek yok. Gerekli olan tek şey internet tarayıcısı. Geriye kalanı icloud diye muhteşem bir sistem hallediyor. Diğer dosya biçimlerinde ise haklısınız müzik bile atmak sıkıntılı ama artık insanlar müziği apple müzik ya da spotify kullanıyor. Onun haricinde eğer bilgisayarınız mac ise bütün programlarınız aynı anda hem iphoneunuzda hemde bilgisayarınızda senkronize çalışabiliyor.

2- İphone 3'ten beri iphone'un 6 hariç bütün modellerini kullandım toplamda 2 kez jb yaptım o da meraktan. Ama ipad mutlaka jb yapılmalı o da oyunlarda uygulama içi satın alımlar için.

3- Yukarıda bahsettiğim ip4 hala çatır çatır çalışıyor. 2010 yada 2011 yılında almıştım. Iphonu eleştirecek en son şeyin bu olması gerek bence :)

4- Hiç böyle bir problem yaşamadım inanın.

5- Iphone'da s olmayan modeller genelde sorunlu olur. mesela iphone 5 ve iphone 6'nın kronik sorunları vardır. S serisi bir önceki modelin sorunsız halidir.

6- Iphone batarya problemini ilk 6S serisiyle çözdü. Ondan öncesi zaten prize bağımlı bir yaşam.

7- Iphone kullanmış olsaydın androide geçişin biraz zor olabilirdi :)

8- Bu da benden gelsin: 20 günlük s7 edgeimin ekran camı ve paneli arasında toz var halbuki ip68 toz ve su geçirmezlik standardı olan bir cihaz. Şimdi garantiye versem ekranı açmalarından korkuyorum. Ama 6s iphone'da ekranda beyaz bir nokta var biliyorumki garantiye göndersem cihazın sıfırını gönderecekler.

Bu kadar seviyordun neden geçtin dersen iphone tasarımı sıktı artık. Bir yanda s7 edge bir yanda 6s plus var iphone bildiğin kalas tasarımında.

Dip not: Iphoneun tadını almak için birde mac sahibi olmak gerekiyor :)

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84

Hocam yanlış anlamayın ama iphone kullanmayan biriyim demişsiniz bu yüzden yanlış tespitler yapmışsınız. Android telefonlar 3 4 sene götürür ama Ios götürmez demek çok komik olmuş.

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Hocam yanlış anlamayın ama iphone kullanmayan biriyim demişsiniz bu yüzden yanlış tespitler yapmışsınız. Android telefonlar 3 4 sene götürür ama Ios götürmez demek çok komik olmuş.

Haklısınız fakat çevrem de hem İos hem Android kullanan çok insan var. Onların deneyimlerinden yola çıkacak o yazıyı yazmıştım. Android de de sorunlar elbette var ama ondaki daha çok yazılımsal oluyor.

Ha şu var Samsung telefonlarda da şuan s7 serileri sorunlu gözüküyor. Çok şikayet okuyorum internette ve azımsanmayacak kadar çok.

zeynelglgnl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar benm telefonun ortasından dikey bi şekilde çok ince saç teli kadar arada bir peöbe çizgi gelip gidiyor yaa neden olabalir? Basınç uygulayınca zorla arada bi çıkıyo bazen durduk yere çözemedim

Frequency5GHz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
arkadaslar merhaba
galaxy s6 cihazim rootlu ve custom rom yuklu..
kisaca sorum şu..
.
.
big cekirdekleri kapatmak istiyorum..hangi kernelle tum cekirdeklere hizlarina kadar mudahele edebilirim..
.
.
onerebileceginiz rom var mi..
.
.
nexus a benzer sade android deneyimi sunan galaxy s6 romu var mi?..--INGILIZCEM COK IYI DEGIL-- acil tavsiyelerinize acigim

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bu s6 da pil süresini nasıl uzatabiliriz var mı bildiğiniz mucizevi şeyler 3 saattir açık ve şuan %34 te asphalt 8 falan oynuyorum falan mesela gece yatıp sonra sabah kalktığımda %15 falan gitmiş oluyo nereye gidiyor neden gidiyor anlamıyorum

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bence s6 ya daha büyük bir güncelleme gelecek bu kadar bekletmezlerdi yoksa s6 da bazı yeni özellikler eksik onların geleceği bi güncelleme olacak sıradaki bence

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Fransa romu güvenlik güncellemesi 300 kusur mb idi ama gözle görülür bi değişiklik olmadı

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Yeni arayüzü vermezlerse Samsungun iyiye giden güncelleme anlayışı tamamen tersine döner. Rezil bi karar olur. S6da o donanım var bence

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
İnşallah verirler ben vereceklerini düşünüyorum
Arkadaşlar sıkıntı yapmayın bence ben şöyle düşünüyorum s6 dan öncesi ve sonrası yani s6 bu değişimin ilki samsung s6 dan önceki gibi asla değil yani s6 ya önem veriyorlar ve arayüz de gelecek s5 değil s6 sonuçta donanımlı bir cihaz ve hatırlayın en görkemli tanıtım s6 nin di yani s6 ya çok ozendi samsung bunlar benim düşüncelerim

TttEee

Asistan
Reaksiyon puanı
12
S6 edge plus kullanıyorum. Hızlı şarjda şarj ettiğimde %100 şarj oluyor ama normal şarjda %60 veya %70 şarda takılıp kalıyor. Benzer sorun yaşayan var mı?

TttEee

Asistan
Reaksiyon puanı
12
S6 edge plus kullanıyorum. Hızlı şarjda şarj ettiğimde %100 şarj oluyor ama normal şarjda %60 veya %70 şarda takılıp kalıyor. Benzer sorun yaşayan var mı?