Ubuntu harika!

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Kısıtlı derken torrentten vs. uygulamalardan oyun indirsem çalıştır mı?
Bildiğim kadarıyla exe uzantılı dosya çalıştırmıyor hani exel WİNDOWS'a göre ayarlanmış ya o bakımdan diyorum.:(;)Ama CSGO falan vardı yanlış hatırlamıyor isem.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Apple nin uzantısı .api idi sanırsam mac ile aynı mı
Sanmam.Ama çift işletim sistemi ya da tema kurulumu ile mümkün olabiliyordu sanırım.2.nesil işletim sistemi olarak LİNUX yada WİNDOWS kurabilirsin ama şuna da dikkat et MAC çok hassas en ufak hatada çöker yada belirli fonksiyonları devre dışı kalır.O da olmazsa takılı aygıtları görmez benden sana tavsiye kurulum ile ilgili videoları izle.:)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yok bir tadına bakacağım MAC'te yarım tad aldım damağımda kaldı bir de LİNUX'un tadına bakayım diyorum belki onunla yola devam ederim.;):D
Aslında mac linux ile kardeş sistemlerdir. Kullandıkları yazılımlar ya ismi değiştirilmiş, ya aynı isimle gelen yazılımlar var, bir de Apple'ın eklediği yazılımlar var. Terminal komutlarına kadar aynılar. Eğer windows'tan sıkıldıysan denememek için bir neden yok sanırım ? Sonuçta istediğin zaman eski sistemine geri dönebilirsin.

Ben kullanmadım ama benimde hoşuma gitti videolardan izlediğim kadarıyla. Yazılım veya oyun konusunda çile çektirir mi?
Mac'te uygulama sayısı aynı Android/IOS gibidir. Android'de daha fazla uygulama var, ama bu ios kullanıcılarını rathatsız ediyor mu ? Hayır. Bazı oyun ve programlarının mac versiyonunu bulamayacak ve ya onları çalıştırmak için boot camp, wine, playonmac gibi uygulamalara sarılacak ve mac almışken windows kullanmaya devam edecek, yada onları kullanmayacaksın (Mantıklı görünen de bu). Adamlar senin platformuna çıkarsın, kullan.

Kısıtlı derken torrentten vs. uygulamalardan oyun indirsem çalıştır mı?
Açık konuşacağım, en ucuzu 3000TL olan bilgisayarlara bakıyorsun. Bu bilgisayara 3000TL verip, içine koyacağın oyuna 10-20TL vermemen biraz tuhaf kaçar. (Outlast+Whistleblower indirim zamanlarında steam'de 11TL oluyor misal) Mac'i sen niçin alıyorsun ? Güvenli olduğu için mi ? Karalı olduğu için mi ? Sana kötü bir haberim var, crack kullanırsan büyük ihtimalle bunların hepsi uçup gidecek. Sadece mac'de değil, crack kullanılmasa windows da oldukça güvenlidir ve kararlıdır. Sisteminin ne kadar iyi olduğu onu ne kadar iyi kullandığın ile ilgilidir ve en büyük güvenlik zaafiyeti kullanıcıdır.

Sana al yada alma demiyorum ama neye para verdiğinin farkına var. Mac oyun makinesi değildir.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Aslında mac linux ile kardeş sistemlerdir. Kullandıkları yazılımlar ya ismi değiştirilmiş, ya aynı isimle gelen yazılımlar var, bir de Apple'ın eklediği yazılımlar var. Terminal komutlarına kadar aynılar. Eğer windows'tan sıkıldıysan denememek için bir neden yok sanırım ? Sonuçta istediğin zaman eski sistemine geri dönebilirsin.

Mac'te uygulama sayısı aynı Android/IOS gibidir. Android'de daha fazla uygulama var, ama bu ios kullanıcılarını rathatsız ediyor mu ? Hayır. Bazı oyun ve programlarının mac versiyonunu bulamayacak ve ya onları çalıştırmak için boot camp, wine, playonmac gibi uygulamalara sarılacak ve mac almışken windows kullanmaya devam edecek, yada onları kullanmayacaksın (Mantıklı görünen de bu). Adamlar senin platformuna çıkarsın, kullan.

Açık konuşacağım, en ucuzu 3000TL olan bilgisayarlara bakıyorsun. Bu bilgisayara 3000TL verip, içine koyacağın oyuna 10-20TL vermemen biraz tuhaf kaçar. (Outlast+Whistleblower indirim zamanlarında steam'de 11TL oluyor misal) Mac'i sen niçin alıyorsun ? Güvenli olduğu için mi ? Karalı olduğu için mi ? Sana kötü bir haberim var, crack kullanırsan büyük ihtimalle bunların hepsi uçup gidecek. Sadece mac'de değil, crack kullanılmasa windows da oldukça güvenlidir ve kararlıdır. Sisteminin ne kadar iyi olduğu onu ne kadar iyi kullandığın ile ilgilidir ve en büyük güvenlik zaafiyeti kullanıcıdır.

Sana al yada alma demiyorum ama neye para verdiğinin farkına var. Mac oyun makinesi değildir.
Genelde yazılım gibi büyük işlerle uğraşılır.Aslın da orta seviye 8GB RAM olan bir bilgisayara MAC kurarsın daha uygun ve avantajlı olur.:)

selcukulusal298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Oyun makinesi olmadığını elbette biliyorum. Sen beni yanlış anladın mac derken aah kafam karıştı. OS captian kastettim

selcukulusal298

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Öyle. Sana güveniyorum
Bir şey sormak istiyorum. Şimdi benim bilgisayar 32 bit 64 tabanlı işlemci. 2 GB Nvidia GeForce GTX 730 ekran kartı, 4 gb ram ve 2.4GHz işlemci 64 bit yapmak için iso indirdim bu arada Windows 10 kullanıyorum. Windows 10 64 bit iso indirdim Flash belleğe rüfus ile kurdum. Bilgisayarı yeniden başlattı. Biostan Flash bellek sürücüsünü seçtim ama bilgisayar normal bir şekilde başladı sebebi ne olabilir??

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Bir şey sormak istiyorum. Şimdi benim bilgisayar 32 bit 64 tabanlı işlemci. 2 GB Nvidia GeForce GTX 730 ekran kartı, 4 gb ram ve 2.4GHz işlemci 64 bit yapmak için iso indirdim bu arada Windows 10 kullanıyorum. Windows 10 64 bit iso indirdim Flash belleğe rüfus ile kurdum. Bilgisayarı yeniden başlattı. Biostan Flash bellek sürücüsünü seçtim ama bilgisayar normal bir şekilde başladı sebebi ne olabilir??
WİNDOWS 10'da benim gördüğüm kadarıyla çoğu yazılımda değişikliğe gidilmiş.Sanırım %95'i değişmiş.:):(Videolara bir bakın bence.:)

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
"Linux is only free, if your time has no value." -Jamie Zawinski-

Eğer zamanınınızın bir değeri yoksa Linux bedavadır. Ulan videoyu bile doğru düzgün oynatamamıştım. Ki 2 farklı forumdan destek aldım ama hiçbiri bir pok yapamadı. O zamandan beri anticisiyim bu illetin. En azından son kullanıcı için. Uğraşma derdi yok diye üstte tutuyorsunuz ya, e zaten Windows bu konuda herkesten önde. Yeni bir bilgisayar aldığımda kesinlikle Linux kurmayı düşünmüyorum. Oyun oynamasam dahi, ki oynamıyorum.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382

Eğer zamanınınızın bir değeri yoksa Linux bedavadır. Ulan videoyu bile doğru düzgün oynatamamıştım. Ki 2 farklı forumdan destek aldım ama hiçbiri bir pok yapamadı. O zamandan beri anticisiyim bu illetin. En azından son kullanıcı için. Uğraşma derdi yok diye üstte tutuyorsunuz ya, e zaten Windows bu konuda herkesten önde. Yeni bir bilgisayar aldığımda kesinlikle Linux kurmayı düşünmüyorum. Oyun oynamasam dahi, ki oynamıyorum.
Jamie Zawinski - Wikipedia, the free encyclopedia
Bunu diyen adam sonrasında linux için ne katkılarda bulunmuş bir adam :D

James Werner "Jamie" Zawinski (born November 3, 1968), commonly known as jwz, is an American computer programmer with contributions to the free software projects Mozilla and XEmacs, and early versions of the Netscape Navigator web browser. He maintains the XScreenSaver project which provides screenblanking for Mac OS X and for Unix and Unix-like computer operating systems using the X Window System.[1]

Zawinski is currently the proprietor of the DNA Lounge, a nightclub in San Francisco.

Şu an bir Xfce kullanıcnsı olarak onun yazdığı xscreensaver kullanıyorum misal :)

Alttaki linki incele, top list'e girdi bu söz :D
14 Hilarious Programming Quotes - Jixee Blog

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Jamie Zawinski - Wikipedia, the free encyclopedia
Bunu diyen adam sonrasında linux için ne katkılarda bulunmuş bir adam :D

[QUOTE}
James Werner "Jamie" Zawinski (born November 3, 1968), commonly known as jwz, is an American computer programmer with contributions to the free software projects Mozilla and XEmacs, and early versions of the Netscape Navigator web browser. He maintains the XScreenSaver project which provides screenblanking for Mac OS X and for Unix and Unix-like computer operating systems using the X Window System.[1]

Zawinski is currently the proprietor of the DNA Lounge, a nightclub in San Francisco.

Şu an bir Xfce kullanıcnsı olarak onun yazdığı xscreensaver kullanıyorum misal :)[/QUOTE]

Bu benim yazdığıma bir antitez değil ama. Bir Linux mühendisi ve böyle bir şey söylüyor. Bu söylediğinin doğruluk payını arttırıyor.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Ben LİNUX ve MAC'in tadına bakmadan ölmeyeceğim.;):)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ulan videoyu bile doğru düzgün oynatamamıştım. Ki 2 farklı forumdan destek aldım ama hiçbiri bir pok yapamadı.

Kod:
o iki farklı forumda şu komutu bilen 1 kişi yoksa bu demektir ki o forumda linux kullanan 1 kişi yoktu.

[code]
sudo apt-get install ubuntu-restrcted* vlc

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Kod:
o iki farklı forumda şu komutu bilen 1 kişi yoksa bu demektir ki o forumda linux kullanan 1 kişi yoktu.

[code]
sudo apt-get install ubuntu-restrcted* vlc

Vlc player'i yüklemek ilk yaptıklarımdan biriydi. Gpu ayarlarından synch açmaya kadar bir çok şey önerildi.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bu benim yazdığıma bir antitez değil ama. Bir Linux mühendisi ve böyle bir şey söylüyor. Bu söylediğinin doğruluk payını arttırıyor.
Ona bakarsan bence aynısı Windows 10 için geçerli :D Windows 10'da bir sıkıntı yaşarsın,
0xbilmemne!oha!hata! gibi anlamsız bir hata raporu alırsın.

Örnek 16.04'de steam'i çalıştıramamış birisinin aldığı hata raporu.

Steam not opening in Ubuntu 16.04 LTS

Running Steam on ubuntu 16.04 64-bit
STEAM_RUNTIME is enabled automatically
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(0)
libGL error: unable to load driver: radeonsi_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: radeonsi
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast

Libgl hatası. Çözümü de oldukça basit :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156

Darılmayın ama böyle radikal sözler söyleyince insanın şunu diyesi geliyor.

Linux'un özellikle DE kısmında bir gariplik var, bunun herkes farkında lakin çekirdeği, kerneli ve core sistemi en iyi olan işletim sistemidir.
Bugün Windows'ta hayal bile edilemeyecek bazı şeyler Linux'te mümkündür.
Misal Windows 10 ortalama 200Mb yazma hızı olan SSD disklerde bile kasılmalar yaşatabilirken, Linux ortalama 5Mb yazma hızı olan usb bellek içinde live sistem olarak açılıp yağ gibi kayar.
Altyapısı çok iyi bir sistemdir, mesela regedit gibi bir saçmalık yoktur, config sistemi ve bu sistemle dahil gelen herşeyin dosya olması muazzam bir teknolojidir.
Bash script kendi alanında en iyi sistemi oluşturmuştur.
Bir güvenlik açığı olan kod yazıldığında bu kod kısa süre içerisinde farkedilir çünkü herkese açıktır, milyonlarca kişi yazılan kodları anında görebilir ancak Windows'ta yıllarca farkedilmeyen hatalar ve güvenlik açıkları vardır.
Uzun uzun herşeyini yazarım ama şurası açık ki Linux'u sevmeyenler bile altyapısının en iyi sistem olduğunu bilirler.
Yalnız iş arayüze gelince özellikle DE(Desktop Environment) kısmında bir saçmalıklar silsilesi mevcut. Yine de işletim sistemlerinde rakip olması iyidir, tekel olduğu zaman kalite düşer, rekabet kaliteyi artırır, bunu unutmayın.