İphone 6s mi Galaxy note 7 mi?

Hangi telefon sizce?

• Samsung Galaxy Note 7

Kullanılan: 8 66.7%
  • İphone 6s

Kullanılan: 4 33.3%
  • Diğer

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    12
  • Anket kapatılmış .

immortal54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar merhaba. Telefon almaya karar verdim ama bir türlü karar veremiyorum apple mı yoksa samsung mu diye. Birkaç sorum olacak sizlere;
1) Şimdi 6s de 2 gb ram var. note 7 de 4 gb ram var hangisi daha kalitelidir? Hangisinin işlemcisi daha kalitelidir? Hangi telefon daha hızlıdır?
2)Bu telefonların dışında başka hangi telefonları tavsiye edersiniz?

Kullanma amaçlarım: Oyun, sosyal medya vs.

Şimdiden teşekkürler.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
bu ikisi arasında kaldıysan tabii ki note 7
ama 6s te senin ihtiyaçlarını fazlasıyla görür

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar merhaba. Telefon almaya karar verdim ama bir türlü karar veremiyorum apple mı yoksa samsung mu diye. Birkaç sorum olacak sizlere;
1) Şimdi 6s de 2 gb ram var. note 7 de 4 gb ram var hangisi daha kalitelidir? Hangisinin işlemcisi daha kalitelidir? Hangi telefon daha hızlıdır?

Şimdiden teşekkürler.
iki farklı işletim sistemi arasında donanımsal özelliklere bakarak karşılaştıram yapman hele ram tarafıdna zor performansaları eşit bu telefonların diğer konuların hepsinde note 7 üstün

Reaksiyon puanı
14

Şimdiden teşekkürler.
1 ay önce 6s aldım hiç bir sıkıntıyla da karşılaşmadım.Sanada kesinlikle tavsiye ederim alan pişman olmaz emin ol.Samsung'un 4 gb ram'ı Apple'ın 2 gb rem'inin yanından geçemez.Eğer uzun kullanımlı bi telefon istiyorsan kesinlikle 6s al derim.Androide 3600 tl vermek bence saçma.Sonuçta android dediğin şey googl'ın yapmış olduğu bir sistem.Belki yeni bir telefon olabilir note 7 ama emin ol uzun vadede sıkıntı yaşarsın.Bu arada sana samsung güzel gelmesin.Tamamen satış stretejisi.Serviste bi kadın var ben onun...Benim bi önceki telefonun s7 edge'di.Aldığım güne lanet olsun.Telefon daha 4 günlükken arzalı çıktı servise gönderdim ne telefon eden var ne bir şey bende tüketici hakklarıyla konuştum ve Samsung'tan paramı geri iade istedim şu an da da 6s kullanıyorum. :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
1 ay önce 6s aldım hiç bir sıkıntıyla da karşılaşmadım.Sanada kesinlikle tavsiye ederim alan pişman olmaz emin ol.Samsung'un 4 gb ram'ı Apple'ın 2 gb rem'inin yanından geçemez.Eğer uzun kullanımlı bi telefon istiyorsan kesinlikle 6s al derim.Androide 3600 tl vermek bence saçma.Sonuçta android dediğin şey googl'ın yapmış olduğu bir sistem.Belki yeni bir telefon olabilir note 7 ama emin ol uzun vadede sıkıntı yaşarsın.Bu arada sana samsung güzel gelmesin.Tamamen satış stretejisi.Serviste bi kadın var ben onun...Benim bi önceki telefonun s7 edge'di.Aldığım güne lanet olsun.Telefon daha 4 günlükken arzalı çıktı servise gönderdim ne telefon eden var ne bir şey bende tüketici hakklarıyla konuştum ve Samsung'tan paramı geri iade istedim şu an da da 6s kullanıyorum. :)
Allah Allah nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun note 4 den şikayetçi olan var mı şuan yok. Note 7 şuan en iyisi 4 sene ömrü var en azından ve 6sden çok çok daha kaliteli her yönden

Ahmet_Silfeler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bendede not 4 var ve hic bir sikintiyla karsilasmadim anlamam neden kotulerler samsung'u

Reaksiyon puanı
14
Tamam bana de ki 3400 tl para verip daha cihazı 4 gün kullanmadan arızalı çıksın ve bu 10 telefonun 4'ünde görülsün.Şimdi gel bana sen niye Samsung'u sevmiyorsun de?
Bendede not 4 var ve hic bir sikintiyla karsilasmadim anlamam neden kotulerler samsung'u
Allah Allah nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun note 4 den şikayetçi olan var mı şuan yok. Note 7 şuan en iyisi 4 sene ömrü var en azından ve 6sden çok çok daha kaliteli her yönden
Tamam bana de ki 3400 tl para verip daha cihazı 4 gün kullanmadan arızalı çıksın ve bu 10 telefonun 4'ünde görülsün.Sorumsuz bir servisi olsun,2 dk konuşup 30 dk hatta bekletsin vs.Şimdi gel bana sen niye Samsung'u sevmiyorsun de?

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Tamam bana de ki 3400 tl para verip daha cihazı 4 gün kullanmadan arızalı çıksın ve bu 10 telefonun 4'ünde görülsün.Şimdi gel bana sen niye Samsung'u sevmiyorsun de?

Tamam bana de ki 3400 tl para verip daha cihazı 4 gün kullanmadan arızalı çıksın ve bu 10 telefonun 4'ünde görülsün.Sorumsuz bir servisi olsun,2 dk konuşup 30 dk hatta bekletsin vs.Şimdi gel bana sen niye Samsung'u sevmiyorsun de?
Kardeş o anlamıyor boşuna dil dökme.Moderatör filan olsa samsung sevmeyenleri forumdan atar o derece.

M

Murat Burç

SDN Okuru

10 cihazın 4unde sorun olduğunu nerden çıkardın ayrıca hiç mi sorunlu cihaz çıkamaz sonuçta kul yapımı bu

Reaksiyon puanı
14
10 cihazın 4unde sorun olduğunu nerden çıkardın ayrıca hiç mi sorunlu cihaz çıkamaz sonuçta kul yapımı bu
Ahahahah, akşam akşam güldürdün valla çok saol.Umarım senin de başına böyle bir şey gelmez çünkü geldiğinde o cümleleri biraz zor kurarsın.
10 cihazın 4'ünde olan sorunu servise giden telefonlar uyduruyor zaten öyle mi. :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar şu yasin note 7 den o çok övündügunuz stabilite ve güncelleme hariç tek üstün yerini söylesenize kaldığı note 7 6s kadar performanslı

Reaksiyon puanı
14
İyi de note 7'nin şu an ki performansı'nı apple 1 yıl önceden de 2 yıl önceden de veriyodu zaten kullanıcılara.Bak 2 yıl öncesine gidelim.Samsungun yaptığı çoğu telefonda yok kasma, ekranla alakalı sorunlar vs. vardı.Tamam şu an bunları azaltmış olabilir belki ama bi Iphone ile kıyaslayacaksak'ta bunları bi gözden geçirelim.

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
İyi de note 7'nin şu an ki performansı'nı apple 1 yıl önceden de 2 yıl önceden de veriyodu zaten kullanıcılara.Bak 2 yıl öncesine gidelim.Samsungun yaptığı çoğu telefonda yok kasma, ekranla alakalı sorunlar vs. vardı.Tamam şu an bunları azaltmış olabilir belki ama bi Iphone ile kıyaslayacaksak'ta bunları bi gözden geçirelim.

Samsung Fanı falan değilim fakat samsung kasmadan 3-4 sene götürürse yani kasmalar azaltıldı iphone ile kıyascalarsak bunlar azalmış olabilir demişsiniz ozaman iphonedan daha iyi demektir

çünkü donanım olarak kamera olarak zaten ekran olarak şuan zaten iyi .

Reaksiyon puanı
14
Samsung Fanı falan değilim fakat samsung kasmadan 3-4 sene götürürse yani kasmalar azaltıldı iphone ile kıyascalarsak bunlar azalmış olabilir demişsiniz ozaman iphonedan daha iyi demektir

çünkü donanım olarak kamera olarak zaten ekran olarak şuan zaten iyi .
İyi de şu an istediği kadar donanım versin.Apple bunu 2 yıl önce zaten yapmış öyle değil mi?
Peki, android'te fotoğraf çekeceksin mesela, çok basit bir şey.Kameraya tıklıyorsun ve HATA! Mesela benim ilk telefonlarımdan biri Xperia z3'tü 4k videoya izin veriyordu ama ısınınca hemen kapanıyordu e ozaman bu 4k'yı buna neden koydun.Android'in de telefona getirdiği yükler var meslela.Şu an akşam şarja takıp sabah kalktığımda şarj %100 olarak kalıyor ama sen bunu android'te göremessin.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Benim aklımda öyle kalmış, kusura bakma o zaman. :)
O z3 tu mesela iphone 6 4k cekemyicegi için koymadilar ama note 3 bile 5dk bile olsa ısınmadan 5dk 4k video çekebiliyor ayrıca note 4 5 7de 5dk sınırı yok hafızanın dolasiya dek 4k video cekebiliyorsun

M

Murat Burç

SDN Okuru
İphone ler tek avantajı olan performans farkında note 4 ile kaybetti diğer yönlerden samsung gibi cihazlar üstün zaten

immortal54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Peki suan 6s alsam, iphone guncelleme geliyor ya ileriki sürümlerde kasmaya baslıyor 6s de kaç sene sonra kasmaya başlar acaba?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Iphone kullanıyorum ve bana ıphone'da olmamış, samsung'ta olmuş olan bir özellik söyle şu telefonu geri iade edip hemen note 7'ye geçeceğim.
Tam anlayamadım eğer iphone de olmayıp note 7 de olan bir özellik diyorsan
S Pen hafıza kartı desteği suya dayaniklik
İki cihazda da olup note 7 nin iyi olduğu yerler kamera ekran batarya

Bartu Bilgi

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Note 7 sdn incelemesinde 4gb ram bize 1.5 gb kaldigini soyledi bu bizim neyimize yetcek sistem yemis butun rami facebook zaten 600mb ram harciyo anlayamadim bu olayi birisi aciklayabilirmi seneye 6gb ram daha iyi islemci ve kamera kiycak aldigimiza pisman olcaz

Son düzenleyen moderatör:

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Arkadaşın sorusuna gelirsek ikisi de seni pişman etmez. Ama iPhone da hataların daha az olduğunu biliyorum. Bunu arkadaş ta açıklamış yukarıda. Burda kilit nokta iOS mu yoksa android mi daha çok sevdiğin. Ben ios un sadeliğini ve stabilliğini çok seviyorum. Özellikle iOS 10 PB 6 dan sonra gerçek iPhone hissiyatı vermeye başladı. Çok hızlı. Bir de ortamda telefonu ters koyup yeah bakışı atmak var. Ama bunu değerlendirmeye katmıyorum zaten bende bu yüzden almadım. Büyük ekran taşıması zor olucağından bana deseler 6s alırdım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Her yerde iosu ve iphone yi olmadığı halde kusursuz ve en üstun olduğunu iddia eden sensin

Reaksiyon puanı
14
Tam anlayamadım eğer iphone de olmayıp note 7 de olan bir özellik diyorsan
S Pen hafıza kartı desteği suya dayaniklik
İki cihazda da olup note 7 nin iyi olduğu yerler kamera ekran batarya
Note serisinin veya Samsung'un bir serisinden bahsetmedim.Ben genelleme yaptım.Samsung ne yaptıysa hep şu aralar yaptı.O s5'ten sonra artık bi dur dedi ve adam akıllı telefon üretmeye başladı.Benim demem şu, apple zaten bunu daha önce de yapıyordu dostum.Sadece siz görmek istemiyorsunuz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Note serisinin veya Samsung'un bir serisinden bahsetmedim.Ben genelleme yaptım.Samsung ne yaptıysa hep şu aralar yaptı.O s5'ten sonra artık bi dur dedi ve adam akıllı telefon üretmeye başladı.Benim demem şu, apple zaten bunu daha önce de yapıyordu dostum.Sadece siz görmek istemiyorsunuz.
Ben öncesine birşey diyemem önceden yenilikçi bir firmaydi ama biz Şimdiyi konuşuyoruz eskisini değil öyle değil mi Apple in elinde şuan sadece iosun hızı kaldı başka bir kozu yok birde servis kalitesi

M

Murat Burç

SDN Okuru
Peki samsungun elinde ne var?Iphon'un, ios'un üstüne çıkabilen?
Yazılım tarafında hız stabilite istisna çoğu özelliği iphone ler den daha iyiyi özellik olarak öne çıkan s pen ve toucwiz yeteneklerı var kameralar ekran ve bataryası daha iyi aklıma ilk olarak gelen
Mesela çift pencere özelliği büyük ekranlarda çok yararlı oluyor