yerliplaka80
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 7
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim ekran kartını aldım.kafama takılan soru şu,bu ekran kartı fabrika çıkışı OC yapılmış halde mi yoksa kendim mi OC yapmalıyım ?
Anladığım kadarıyla sadece aralarında geçiş ile OC yapılmış olmuyor birde ince ayar yapmak gerekiyormuş galiba.O ince ayarıda nasıl yapacağız neye göre frekansları belirliceğiz aceba?Asus GPU Tweak yazılımı ile ayarlayabilirsin. Slient, Gaming, OC modları arasında geçiş yapabiliyor olmalısın GPU Tweak yazılımı ile.
Anladığım kadarıyla sadece aralarında geçiş ile OC yapılmış olmuyor birde ince ayar yapmak gerekiyormuş galiba.
Yani yazılımdan sadece OC seçip onaylayıp programdan çıksam kendi kendine 1936 Mhz ye çıkmış mı olacak ?GTX1080'in referans tasarımında yani Nvidia'nın tasarımında sana hız aşırtmasız 1607Mhz çekirdek hızı sunuluyor. Asus bunu fabrika çıkışı 1784Mhz yapmış. Birde OC mod ile 1936Mhz vermiş. 1936Mhz'nin de üzerine çıkabilirsin kendin ince ayar yaparak ama yapmanı önermem 1936Mhz zaten çok yüksek daha fazlasına gerek olmaz. Yazılımdan direk seçerek OC yapabilirsin ince ayara falan gerek yok.
Evet çıkar. Oyunda iken çekirdek hızını falan takip ediyorsan zaten OC modda iken 1936Mhz'ye çıktığını görürsün. Kolayca hız aşırtmak için OC ve Gaming Mod var.Yani yazılımdan sadece OC seçip onaylayıp programdan çıksam kendi kendine 1936 Mhz ye çıkmış mı olacak ?
Gaming Mod veya OC seçmenin ne farkı var aceba, ikisi de 1936 Mhz mi yapıyor veya neler değişiyordur ?Evet çıkar. Oyunda iken çekirdek hızını falan takip ediyorsan zaten OC modda iken 1936Mhz'ye çıktığını görürsün. Kolayca hız aşırtmak için OC ve Gaming Mod var.
Gaming Mod veya OC seçmenin ne farkı var aceba, ikisi de 1936 Mhz mi yapıyor veya neler değişiyordur ?
İlginç neden Gaming mod daha düşük mhz o zaman insan OC mod yapar daha yüksek mhz de oyunu açar neden Gaming mod yapsın ki diye düşünüyor insan.Tabi Gaming mod oyuna başka faydaları katıyorsa o başka.Gaming mod 1898Mhz. OC mod 1936 Mhz. Çekirek hızı yüksek olunca daha fazla performans veriyor.
İlginç neden Gaming mod daha düşük mhz o zaman insan OC mod yapar daha yüksek mhz de oyunu açar neden Gaming mod yapsın ki diye düşünüyor insan.Tabi Gaming mod oyuna başka faydaları katıyorsa o başka.
Peki bu hız aşırtma sistemde dengeleri bozar mı ekran kartı ısınması veya işlemci ısınması veya olumsuz birşeyler değişir mi sistemde ?Öyle yapmışlar. Kimi hız aşırtmasız oynar hız aşırtmayı gerekli bulmaz kimi hız aşırtmalı mod ile oyanar daha fazla performans için. Kişiselliştirilebilirlik sunuluyor bir bakımdan da. Daha güçlü soğutmaya sahip daha yüksek çekirdek hızlarına çıkabilen modellerde üretiliyor mesela.
Peki bu hız aşırtma sistemde dengeleri bozar mı ekran kartı ısınması veya işlemci ısınması veya olumsuz birşeyler değişir mi sistemde ?
Ben Rise of the Tomb Raider'ı 2K da ultra da sıkıntısız zehir gibi oynamadım, fps değerini ölçmedim.Bu durumda birkaç yıl OC siz bile sıkıntısız 2K da Ultra oynarım gözüküyor.GTX1080 zaten çok güçlü bir kart okinkurt'un dediği gibi. Çekirdek hızı arttıkça grafik işlemci yani ekran kartı daha fazla ısınır daha çok güç çeker. Ama zararı olmaz. Üretici uygun olduğuna karar kıldığı hıza kadar kendisi hız aşırtmış OC mod olarak vermiş zaten. OC mod ile kullansan bir zararı olmaz ama 70 FPS alıyorsan 75-80 FPS alırsın belki. Yada daha fazla. 1080P'de falan oynuyorsan hiç gerek yok slient mod ile de rahat oyun oynarsın. Ama FPS 30'lara falan düşüyorsa mesela, OC mod açıp arttırırsın FPS'yi. Bunun gibi düşün.
OC yapacağımdan değil bilgi edinmek istedim,yarın birgün lazım olursa bilim diye,şimdilik zaten OC siz bir kaç yıl götürür diye düşünüyorum.Stok hızda kullanın zaten çok güçlü bir karta sahipsiniz 4-5 fps fazla almak için kartı zorlamaya gerek yok bence yinede siz bilirsiniz.
Hız aşırtma deneyim en ufak bile yok,zaten şimdilik de gerek yok, işlemcim i7 6700K Ram 32GB Kingston HyperX Predator 3000 Mhz Anakart Asus Maximus Hero VIII 3800 Mhz ve Ekran Kartı da Asus Rog Strix 1080 OC Aktiv.Hız aşırtma hakkında deneyiminiz yoksa elle hız aşırtma işlemi yapmanızı önermem. Ekran kartına zarar verebilir, balans çıkabilir. En iyisi gputweak programından oc modunu seçerek oynamak.
Hız aşırtma deneyim en ufak bile yok,zaten şimdilik de gerek yok, işlemcim i7 6700K Ram 32GB Kingston HyperX Predator 3000 mhz Anakart Asus Maximus Hero VIII.
Sistemim OC ye hazır parçalar gün gelir artık güç yetmemeye başlarsa OC yapmayı öğrenir yaparım veya bilen biline yaptırım.
OC yapacağımdan değil bilgi edinmek istedim,yarın birgün lazım olursa bilim diye,şimdilik zaten OC siz bir kaç yıl götürür diye düşünüyorum.
Fırsat bulursam çekerim inşallah.Daha bugün Rise of the Tomb Raider i bitirdim 2K Ultra da olağanüstü grafik ve performans da oyun oynamak gerçektende çok farklı birşeydi.Tüm oyuncuların bu zevki tatmasını dilerim.Oyun benchmark videoları çeksen ne iyi olur. Ultra ayarlarda 5 dakika oyunu oynayarak videolar atsan
Fırsat bulursam çekerim inşallah.Daha bugün Rise of the Tomb Raider i bitirdim 2K Ultra da olağanüstü grafik ve performans da oyun oynamak gerçektende çok farklı birşeydi.Tüm oyuncuların bu zevki tatmasını dilerim.
Aynen öyle bende o yüzden Monitörü mü ASUS PG278Q 27 inc 2K 144 HZ G SYNC aldım full performans da yüksek fps de ve de yüksek hz de oynayabilmek için.Çünkü 4K şimdilik gereksiz birkaç yıl sonra belki.Evet 1080 2k ultrada iyi iş çıkarıyor ama 4k da 45 fpse düşüyor.