iPhone SE mi Samsung Galaxy S6 mı ?

iPhone SE mi yoksa Samsung Galaxy S6 mı ?

• iPhone SE

Kullanılan: 20 69.0%
  • Samsung Galaxy S6

Kullanılan: 9 31.0%

• Kullanılan toplam oy
    29

CrusherX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Selamun aleyküm arkadaşlar benim bir sorum olacaktı.Bu ay sonuna doğru bir telefon alacağım.Şu an Galaxy Note 3 kullanıyorum ve pek de memnun kalmadım.Telefonu tek elle kullanamıyorum,note ailesinden gelen fazlasıyla gereksiz birsürü uygulama,touchwiz in bazen kasması,arada sırada klavye donmaları var.Bundan hoşnut değilim.Bu telefonu anneme verip kendime üniversiteye kadar kullanmam gereken bir telefon arıyorum.3 sene kadar götürmesi lazım.Arkadaşlarımdan bazıları S6 al diye tutturuyor bazıları da uzun ömürlü olması için iPhone almamda diretiyorlar.Ben de bir de sizin fikrinizi sormak istedim.Ben şu an iPhone SE'den yanayım.iOS'un stabilitesi,telefonun kasmaması,ısınmaması,iPhone'un uzun ömürlü olması (iPhone 4'ün Asphalt 8'i kasmadan oynayabilmesi hala) beni 3 sene götüreceğini düşünüyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum yoksa doğru bir karar mı almışım ?Şimdiden çok teşekkürler :)

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
SE al bi de powerbank al yanına çatır çatır kullan.

YupPieE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Selamun aleyküm arkadaşlar benim bir sorum olacaktı.Bu ay sonuna doğru bir telefon alacağım.Şu an Galaxy Note 3 kullanıyorum ve pek de memnun kalmadım.Telefonu tek elle kullanamıyorum,note ailesinden gelen fazlasıyla gereksiz birsürü uygulama,touchwiz in bazen kasması,arada sırada klavye donmaları var.Bundan hoşnut değilim.Bu telefonu anneme verip kendime üniversiteye kadar kullanmam gereken bir telefon arıyorum.3 sene kadar götürmesi lazım.Arkadaşlarımdan bazıları S6 al diye tutturuyor bazıları da uzun ömürlü olması için iPhone almamda diretiyorlar.Ben de bir de sizin fikrinizi sormak istedim.Ben şu an iPhone SE'den yanayım.iOS'un stabilitesi,telefonun kasmaması,ısınmaması,iPhone'un uzun ömürlü olması (iPhone 4'ün Asphalt 8'i kasmadan oynayabilmesi hala) beni 3 sene götüreceğini düşünüyorum.Sizce yanlış mı düşünüyorum yoksa doğru bir karar mı almışım ?Şimdiden çok teşekkürler :)
Öncelikle büyük ekran bir telefon kullanıyormuşsun ve küçük bir ekrana geçeceksin bunu unutma çünkü tr klavye ile tuşlara yer kalmıyor SE donanım bakımından S6 ya göre üstün 2015 Mayıstan geçen aya kadar S6 kullandım ve en ufak takılma görmedim(Güç tasarrufu modu hariç.) Geçen aydan beri de 6S kullanıyorum ve şimdilik işletim sistemlerini katmazsak şu ana kadar ikiside çok akıcı bir arayüz sunuyor.Uzun süreli kullanımda bence SE daha uzun gider ama ekran beni tatmin etmezdi.Yine de tercih senindir :D

CrusherX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
O zaman gönül rahatlığıyla SE alabilirim :D .Bir ara 5S kurcalamıştım ekranı çok küçükmüş demedim gayet normal bir şekilde baktım nasıl bir telefon diye.Çok teşekkür ederim :D

CrusherX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
SE al bi de powerbank al yanına çatır çatır kullan.
Öyle düşünüyorum mantıklı gelen de o.Çünkü S6 alırsam biliyorum olacakları 7.0 gelecek daha da güncelleme yollamayacak samsung.Ama iPhone SE kesin 3-4 sene güncelleme alır.Çok teşekkür ederim :D

Ak3La'

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Ekranın büyüklüğü ve ön kameranın daha iyi olması sebebiyle s6 önerecektim ama 3 yıl götürsün diye belirtmişsiniz. Bu şartınız s6 yı direk eliyor zaten 1.5 yıl olacak s6 çıkalı. Yani 3 yıl götürmez direk se i alın

CrusherX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Ekranın büyüklüğü ve ön kameranın daha iyi olması sebebiyle s6 önerecektim ama 3 yıl götürsün diye belirtmişsiniz. Bu şartınız s6 yı direk eliyor zaten 1.5 yıl olacak s6 çıkalı. Yani 3 yıl götürmez direk se i alın
Zaten telefonların özelliklerine bakarken kameraya hiç bakmam :D kamerayla hiç ilgim alakam yok o yüzden hiç de üzülmem kamera için.Ancak ekran en azından 4.5 inç olsaydı biraz daha rahat olurdu ama olsun 4.0 inç de hala kullanılabilir.Yorumunuz için teşekkür ederim :D

Reaksiyon puanı
33
Bence İphon SE. Samsung alma, İphone harika. Gerçekten sağlam telefonlar. Apple iyi firma. Ya abimde MacBook Pro var bi senedir kullanıyor alet tek bir arıza çıkarmadı bi ara menteşesi bozulmuştu ama o da önemsiz zaten. Benim ipadim hemen hemen sorunsuz çalışıyor abimde iphone var o da aynı şekilde. Bir süre daha appleden şaşma

CrusherX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
SE'de karar kıldım zaten.Eskiden hep iOS'un pcye bağlanmama,android telefonla dosya aktarımı yapmaması gibi şeylerden kötülerdim ancak teyzemin iPhone 6'sını elime alınca tüm önyargılarım değişti.Arayüzü gerçekten çok iyi bir telefon ve işlemci ısınma sorunu da yok.Ayrıca Apple birçok model telefon çıkarmadığı için eski telefonlar da uzun süre güncelleme alıyor.Uzun ömürlü olduğu için SE alacağım.Yorumun için teşekkürler :D

mrtkykc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben de uzun süredir bu ikilemlerde geziyorum Iphone SE/ G5 / S7 / Note 5 / S6 edge plus arasında sürekli gidip geliyorum ama Androiddeki kafasına göre ram kullanışı batarya sömürmesi 2-3 yıl sonra çöp haline gelecek olması direk iphone'a yöneltiyor. 3 yıldır Xperia Z kullanıyorum kapaklar yalama oldu yavaşladı dokunmatiği bozuldu. Döneminin kral telefonu şu anda ağlıyor kısacası o yüzden SE almakta kararlıyım ben de

CrusherX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Ben de uzun süredir bu ikilemlerde geziyorum Iphone SE/ G5 / S7 / Note 5 / S6 edge plus arasında sürekli gidip geliyorum ama Androiddeki kafasına göre ram kullanışı batarya sömürmesi 2-3 yıl sonra çöp haline gelecek olması direk iphone'a yöneltiyor. 3 yıldır Xperia Z kullanıyorum kapaklar yalama oldu yavaşladı dokunmatiği bozuldu. Döneminin kral telefonu şu anda ağlıyor kısacası o yüzden SE almakta kararlıyım ben de
İyi bir seçim.Şimdiden hayırlı olsun.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Ben eskiden İPHONE düşmanı idim ama şimdi şiddetle İOS'a geçmek istiyorum tavsiyem İPHONE al.:)

CrusherX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Ben eskiden İPHONE düşmanı idim ama şimdi şiddetle İOS'a geçmek istiyorum tavsiyem İPHONE al.:)
Evet kesinlikle SE alacaktım ama annem iPhone 6 alacağını söyledi artık ekran küçüklüğü diye dert etmiycem kafam rahat :D

YupPieE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Evet kesinlikle SE alacaktım ama annem iPhone 6 alacağını söyledi artık ekran küçüklüğü diye dert etmiycem kafam rahat :D
Dediğim gibi ekran önemsemiyorsanız SE alın gerek işlemcisi gerek rami ve kamera olarak 6 dan önde bir cihaz genede hayırlı olsun

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
S6 3 sene götürürdü. Bence burdakilerde cok abartmış. Se de seni 3 sene götürecek.
Iphone 6 da ayni sekilde.
Arkadaslar her telefon arada kasıyor.
Yahu gozumun onunde bir cok teli görebiliyorum. Asus,lg,general mobile,iphone,Samsung hepsi arada sapıtıyor. 6s ve 6 kullanan siteden arkadaslarim var kac kere rastladım kasarken.
Yani bunlar genel seyler.
Onun icin buna gore seçme.
Istiyorsan iphone dene. Ancak bence s6 ekran kamera ve arayuz bakimindan daha yetenekli

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Se neymiş be s6 nin ekranı yeter se boş eski 5s kasalarini alıp se diye kakaliyolar

Oruc

Asistan
Reaksiyon puanı
26
herkesin kendi tarzi var samsunglara alismis biri iphone kullanmasi biraz zaman alir tam tersi icnde gecerlidir samsung iyi bence guzel kamerasi var iphoneninde karizmasi secim sizin

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
İPhone se deki on kamera N70 den falan mı kalma pixelleri sayıyorum aaa doğru ya 5s sin eski kamerası ama iphone da genel bi sorun bu biz geniş çekerken samsung da iPhone da sadece kelle cekiyo ayrıca iphone ekranını bile samsung üretiyor neyin kafası bu

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
herkesin kendi tarzi var samsunglara alismis biri iphone kullanmasi biraz zaman alir tam tersi icnde gecerlidir samsung iyi bence guzel kamerasi var iphoneninde karizmasi secim sizin
İPhone severim ben hatta samsung dan sonra alacağım tek marka hatta ve hatta iphone 7 ye geçmeyi düşünüyorum ama beni tatmin etmesi lazım çünkü Samsung da bir sürü fonksiyon var onları aramaktan korkuyorum örneğin çift ekran hatta bi ekran da 3 4 iş aynı anda yapabilme bu olay iphone da asla yok yok ayrıca Samsung un kameraları çok üst seviye ekranlar 2k.

M

Murat Burç

SDN Okuru
SE iyi hoşta
Telefon alırken biz herşeyine bakıyoruz.Göreceli olmakla birlikte s6 büyük ekranla iyi kullanım sağlıyor.
SE'de A9 var ama o işlemciyi nerde kullanabilirsn o ekranda nasıl zorlayabilirsin oyun oynucam de 640p 4 inçte oytnadığın hiçbir oyun o işlemcinin çeyreğini zar zor çalıştırır.
S6 kamera ekran kullanıcı deneyimi olarak önde. Bana kalsa 2000 2100 lere çıkıyorsak temizinden note 5 bulurum olmadı ithatlçı s7 olmadı ikinci el s7 tabi note 5 in resmi fiyatı 2600lerde gezdiği için note 5 ide ithalatçı veya ikinci el bulursun

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
İphone SE samsung s6dan daha yeni ve güncel bir cihazdır.
Donma kasma ve uzun süreli bir kullanım istiyorsan ki SE' nin en az 4 sene ömrü var gönül rahatlığı ile SE' yi tercih edebilirsin.
Pil kullanımıda kardeşim de var 5.30-6 saat kullanım görüyor ortalama.

ckarakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar 4" küçük diye düşünüyorsanız zaten almayın. İlk defa iPhone kullanacaksanız zaten almayın.

4 senedir iPhone kullanan biri olarak 10 numara telefon. Jb de çıktı ki tadından yenmez oldu.

mrtkykc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Iphone SE aldım gün boyu sürekli wifi mobil veri açık şekilde kullandım. Dün akşam başladım kullanmaya %100'den 10'a düşene kadar 8 saat ekran 21 saat de bekleme süresi aldım. Performansı da gayet iyi öneririm.

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,279
2009 yılından beridir IOS kullanıyorum gerisini siz düşünün.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Biraz araştırma yaparsan böyle olmadığını kendin de görebilirsin. :)
Sadece 6s donanımı ve arka kamerası 5sden başka farkı ne?
Kaldı ki o kadar gücü 640plik ekranda nasıl kullanıcaz nasıl zorlucaz ayrı mesele en baba oyunu oyna çeyreğini zar zor çalıştırırsın kaldı ki oyun oynamaya müsait bir telefon değil.