Ekran kartı takınca pc açılmıyor

Aybrkkrby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun aleyküm arkadaşlar iyi forumlar benim sıkıntım biraz kafa yorucu neredeyse 5 saat kara kara düsündüm ama bir care bulamadim sorunum ekran kartini takinca pc den güç kesiliyor nasil derseniz su sekilde sanki powerda sorun varmis gibi kasaya kesinlikle elektrik gelmiyor gibi ama cikardigimda anakarta gelen guc kablolarini cikarip yeniden takiyorum ekran kartini takmadan powera basinca tak calisiyor bu sekilde calisir halde ekran kartini sokete yerlestirdigimde tak yeniden sanki güc kesiliyor cildirmak uzereyim arkadaslar lütfen bilir kisiler yorumlarini esirgemesinler

Not : ekran kartimin garantisi kac yil bilmiyorum ( sapphire r9 270x 2gb ) kasa toplanip bana hediye olarak geldi ekran kartinin kutusunu bulamiyorum anakart ram vb. Ayni sekilde ne yapacagimi sasirdim kutusuz alirlarmi nasil gonderirim .

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ekran kartı takılı iken bilgisayar güç almıyor yani? Güç kaynağı marka modeli ve diğer sistem özelliklerin nedir? Ekran kartının 2x6 pin ek güç kablolarını bağlıyorsun değil mi?

Aybrkkrby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı takılı iken bilgisayar güç almıyor yani? Güç kaynağı marka modeli ve diğer sistem özelliklerin njpg r? Ekran kartının 2x6 pin ek güç kablolarını bağlıyorsun değil mi?
8gb 1333 mhz RAM
H81M-P33 MSİ ANAKART
ATX -500W GÜC KAYNAGİ
Guc kablos orj kutudan cikan yani su
Hızlı Resim - Img 20160812 021948
http://i.hizliresim.com/lEB1Dg.jpg
Kusura bakmayin size yazicam diye birsuru sacma sey yaptim yorum nasil siliniyor ogretirmisiniz ilk forum deneyimim

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Anakart çalışır haldeyken PCI Express slotuna ekran kartı takılır mı yahu ? Ekran kartının belli bir bölümüne güç gidip kapasitör anakarta kasnak olarak güç verirse sen o zaman çıldırmayı gör nasıl oluyormuş. Siz zaten donanıma bu şekilde davranırsanız bu gibi arızalar normal. Başka bir ekran kartıyla dene yada o ekran kartını başka bir anakartta dene kesin sonuç verir.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Selamun aleyküm arkadaşlar iyi forumlar benim sıkıntım biraz kafa yorucu neredeyse 5 saat kara kara düsündüm ama bir care bulamadim sorunum ekran kartini takinca pc den güç kesiliyor nasil derseniz su sekilde sanki powerda sorun varmis gibi kasaya kesinlikle elektrik gelmiyor gibi ama cikardigimda anakarta gelen guc kablolarini cikarip yeniden takiyorum ekran kartini takmadan powera basinca tak calisiyor bu sekilde calisir halde ekran kartini sokete yerlestirdigimde tak yeniden sanki güc kesiliyor cildirmak uzereyim arkadaslar lütfen bilir kisiler yorumlarini esirgemesinler

Not : ekran kartimin garantisi kac yil bilmiyorum ( sapphire r9 270x 2gb ) kasa toplanip bana hediye olarak geldi ekran kartinin kutusunu bulamiyorum anakart ram vb. Ayni sekilde ne yapacagimi sasirdim kutusuz alirlarmi nasil gonderirim .
Aynı sorunu ben de yaşadım yaklaşık 2 ay önce falan. Asus hd7870 vardı güç bağlantılarını yapınca yapınca PC açılmıyordu. Ben de başta güç kaynağından kaynaklandığını düşündüm ama başka PC ye takınca da aynı problem olunca ekran kartından kaynaklandığını anladım. Asus servise gönderdim garantisi bitmişti adamlar 800 küsür lira onarım masrafı çıkardılar (zaten kart o kadar etmez). Mecbur yeni kart aldım ben de.

Aybrkkrby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ekran kartini garantiye gondericem ben bu vatanin haysiyetini………
Direk ithalatciyle konustum vatan araci olmadanda gonderebilirsin ama kargo parasi verirsin dedi kabul ettim ( her ithalatci yapmiyor)
Garanti belgeside istemedi direk seri no dan sorgulatti 17/3 e kadar garantisi varmis dedi proseduru e posta atti adres verdi bunu yapan ithalatciyi asagiya yaziyorum boyle bir sikintiniz olursa asagidaki yeri internetten bulursunuz hadi kolay gelsin
Endeks bilisim
Asus-sapphire-amd-hyperx -gıgabyte -tenda -pny -zotac markalarinin ithalati yapiyor