Pangu Jailbreak Güvenli mi?

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Olay ne anlayamadım ingilizcem yetmedi.

monuroruc

Asistan
Reaksiyon puanı
206
metni okumadım ama zaten jailbreak güvenli değil ayrıca bu zamana kadar hiç jailbreakten başı ağrımış kişi görmedim.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
metni okumadım ama zaten jailbreak güvenli değil ayrıca bu zamana kadar hiç jailbreakten başı ağrımış kişi görmedim.

Bir ya da 2 yıl önce baya bir kişinin Apple ID si çalınmıştı.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Ben de az buçuk anladım. Ama hesapları kontrol etmekte fayda var. Metni okuyup anladım biraz da ingilizce. Çevirisi kalmıyor aklımda.

Az buçuk ingiliççeyle başlığı çevirmeye çalıştım. Birisi elemanın paypalından başka bir kişiye 50 dolar yollamış.
Jailbreak yaparken apple id istemesi çok mantıksız.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Az buçuk ingiliççeyle başlığı çevirmeye çalıştım. Birisi elemanın paypalından başka bir kişiye 50 dolar yollamış.
Jailbreak yaparken apple id istemesi çok mantıksız.

Saçma değil çok. Sertifika yüklemek için de. Saurik in yorumunda sadece ingilizce sürüm pangunun çalışması tarzı bir yazı gördüm. Doğru anladım mı emin değilim.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Saçma değil çok. Sertifika yüklemek için de. Saurik in yorumunda sadece ingilizce sürüm pangunun çalışması tarzı bir yazı gördüm. Doğru anladım mı emin değilim.

Saurik'in yazıyı çeviremedim. :D

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Saurik'in yazıyı çeviremedim. :D

Karışık yazmış. Kontrol ettim. Çince jb aracının sadece pangunun mu çalışması olduğunu bilmiyorum diyor. Sadece ingilizce sürümün pangunun çalışması olduğundan eminim diyor.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Karışık yazmış. Kontrol ettim. Çince jb aracının sadece pangunun mu çalışması olduğunu bilmiyorum diyor. Sadece ingilizce sürümün pangunun çalışması olduğundan eminim diyor.

İngilizce sürümde de senin apple id kilitlenmişti sanırım?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
jailbreak sisteminizi açık hale getiriyor kurarken bu riski göze aldığınızı peşinen kabul etmiş sayılırsınız.
panguya gelirsek güvenli olmayabilir komple çince kurarken cihaza sertifika dışında kim bilir neler yüklüyordur...

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
jailbreak sisteminizi açık hale getiriyor kurarken bu riski göze aldığınızı peşinen kabul etmiş sayılırsınız.
panguya gelirsek güvenli olmayabilir komple çince kurarken cihaza sertifika dışında kim bilir neler yüklüyordur...

Çince sürümünü kaldırmıştım. Zaten jailbreak exploitleri 1 milyon dolar civarına satılıyormuş. Bedava çıkarınca neyden kar edecekler?

Metx105ncan25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ya başka bi apple ID yazmakta yarar var saurige ne kadar da güvensek salla

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
bekleyin çevireyim size

mağdurun dediğine göre birkaç yıldır jailbreak kullanıyormuş. herhangi bir korsan program kullanmamış

25 temmuzda pangu nun sitesinden indirdiği programla jailbreak işleminigerçekleştirmiş. daha sonra Beijingden birisi kendi paypalından başka birisine 50 dolar yollamış

daha sonra paypal ile bu durumu tartışmış. parasını geri almış

aynı şekilde kredi kartına da erişmeye çalışmışlar ama girememişler

olaydan sonra tüm şifrelerini değiştirip tüm hesaplarında 2 faktörlü kimlik doğrulamayı etkin hale getirmiş (2FA)

daha falza ayrıntı:

iPhone 6, 9.3.3 JB

Tweaks: Sadece PokemonGoAnywhere, Masterball, PPappstore (as this breach happened ****** quick after I jailbroke) (kullandıgı tweakler)

Cydia Substrate was installed (Cydia Substrate yüklemiş)

No openSHH

Used pangu's official website to download the jailbreak (Cydia(jb aracı) indirmek için pangunun sitesini kullanmış)

Jailbroke via PC running windows 10 (win10 kullanarak jailbreak işlemini gerçekleştirmiş

Used a burner Apple ID login when prompted (Anlamadım Kusura bakmayın)

I have restored to stock until this gets sorted (bu olay çözülünce jailbreak'ı kapatmış)(sanırım)

Tercüman: Obito San

ckarakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Cem Yılmaz'ın cia esprisi aklıma geldi. Kullananlar sanki milyon dolarlarını iPhone dan yönetiyor. En nihayetinde Facebook Twitter oyun vs kullanıyor. Güvenlimi vs tartışmaları yapıyor. 4 yıldır JB li iPhone kullanıyorum. 6 banka uygulaması yüklü hiçbirşey yaşamadım. Bu korku senaryolarını bırakın bence. Paranoyaysanız da yüklemeyin zaten.