Win10'a yükselttim fakat..

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar bayağı bir araştırdım fakat istediğim sorunun cevabını bulamadım. Kesin vardır fakat belki de ben yanlış araştırmış olabilir. Sorum şu;

Arkadaşımın laptop'u win 8.1 idi. Sağlam virüs yemiş sanırım kasıyodu biraz açılışta explorer.exe hatası falan veriyordu. Win10'a yükseltilmesi gerektiğini söyledim işte 29'un da bitiyor diye. Aldım 2 gündür yükseltmeye çalışıyorum indiriyor win10'u bi şekilde sonra hata veriyordu ki neyse gece bi şekilde hallettim onu yükselttim. Asıl mesele laptop baya iyi Asus x554lj modeli i5 5200u nvidia 920m 4gb ram modeli fakat kasıyor hala.

Ben şimdi win10'a yükselttim ama diyorum ki bi format atayım fakat kutusundan cd vs çıkmadı haliyle. Nasıl format atacağım? format atarsam win 8.1 e mi dönüyormuş tam anlayamadım. şuan bilgisayar kastığı için bi format atıcam temiz kurulum gibi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saidemreekazak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım öncelikle tebrikler.. hata veren veya devam eden bir cihaz da itekaka yükseltme yapmışsın, zannımca sağlıklı olmaması çok normal.
Öncelikle kasma bilgisayarda sadece virüs sebebiyle olmaz bunun birçok sebebi olabilir.
Explorer hatasını da birkaç başlık altında incelemek mümkün.
Ama bunların direk windows 10 yükseltilerek çözüleceğinin kesinliği tartışılır.

Burda önemli bir nokta var o da arkadaşının windows 10 u isteyip istemediği.
Eğer istiyorsa; windows 7 internetten indirirsin ki bu özelliklerde bir cihaza win7 pro ve ultimate kurulabilir ama benim şahsi bilgisayarım olsaydı ben home premium kurardım.

Kurulum cd si veya flash bulursan sorun yok bulamazsan deva internette.

Şayet ben windows 10 yükleyeceğim diyorsan internette el değmemiş microsoft win10 bulmakta mümkün farklı versiyonlarda var, full yapmak için loaderlar, kms falan var.

Yani ille de yükseltmeye az kaldı yapayım diye bir şey yok. Fakat tercih edilen genelde yükseltme şeklinde.Yükseltme yapacaksan, windows 7 indir yükle by daz loader la full le veya varsa lisansını kullan. Güncelleştirmeleri aç zaten altta çıkar windows 10 veya direk How to Upgrade to Windows 10 - Microsoft bu link üzerinden 5-6 mb lık bi dosya yardımıyla halledebilirsin.

Biraz araştırırsan direk windows 10 torrent veya windows 10 full indir şeklinde bulursun 64 bit tavsiye ederim.
Buraya kadar geldim ama ben format atmayı bilmiyorum diyorsan veya cd ye usb ye nasıl yazdırırım dersen de linkler burda bi iyice incele:

Alternatif bir seçenek olarak bunu da bi oku: USB Bellekten Windows 10 Yükleme - ShiftDelete.Net
Windows 10 Nasıl Yüklenir? - ShiftDelete.Net

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşım öncelikle tebrikler.. hata veren veya devam eden bir cihaz da itekaka yükseltme yapmışsın, zannımca sağlıklı olmaması çok normal.
Öncelikle kasma bilgisayarda sadece virüs sebebiyle olmaz bunun birçok sebebi olabilir.
Explorer hatasını da birkaç başlık altında incelemek mümkün.
Ama bunların direk windows 10 yükseltilerek çözüleceğinin kesinliği tartışılır.

Burda önemli bir nokta var o da arkadaşının windows 10 u isteyip istemediği.
Eğer istiyorsa; windows 7 internetten indirirsin ki bu özelliklerde bir cihaza win7 pro ve ultimate kurulabilir ama benim şahsi bilgisayarım olsaydı ben home premium kurardım.

Kurulum cd si veya flash bulursan sorun yok bulamazsan deva internette.

Şayet ben windows 10 yükleyeceğim diyorsan internette el değmemiş microsoft win10 bulmakta mümkün farklı versiyonlarda var, full yapmak için loaderlar, kms falan var.

Yani ille de yükseltmeye az kaldı yapayım diye bir şey yok. Fakat tercih edilen genelde yükseltme şeklinde.Yükseltme yapacaksan, windows 7 indir yükle by daz loader la full le veya varsa lisansını kullan. Güncelleştirmeleri aç zaten altta çıkar windows 10 veya direk How to Upgrade to Windows 10 - Microsoft bu link üzerinden 5-6 mb lık bi dosya yardımıyla halledebilirsin.

Biraz araştırırsan direk windows 10 torrent veya windows 10 full indir şeklinde bulursun 64 bit tavsiye ederim.
Buraya kadar geldim ama ben format atmayı bilmiyorum diyorsan veya cd ye usb ye nasıl yazdırırım dersen de linkler burda bi iyice incele:

Alternatif bir seçenek olarak bunu da bi oku: USB Bellekten Windows 10 Yükleme - ShiftDelete.Net
Windows 10 Nasıl Yüklenir? - ShiftDelete.Net
çok teşekkür ederim yanıtınız için. düşüncem ve niyetim aslında win 8.1'de iken format atıp ardından o temiz windowsu 10'a yükseltmekti ama formatlamdan yükselttim bir şekilde. şuan win10 yüklü. arkadaşım win10 istiyordu. cihazın içinde orijinal win 8.1 ile geldiği için hazır lisanslıyken win10 olsun diyordu. Ben de ayın 29'u son diye bir an önce yükselttim. O dediğim hatalar gitti. Fakat dediğim gibi sorun şu anda bir tık yavaş işlemesi laptopun. Yani çözemediğim nokta şu. win8.1 yüklüyken de elimde cd veya usb yoktu yine indirip öyle mi format atmam gerekecekti yoksa nette araştırdığım kadarıyla ayarlar'da bilgisayarı sıfırla seçeneği var onunla mı yapacağım tam bilmiyorum. Onu deneyen arkadaşlar da dosya eksik vs gibi hatalar aldığını belirtmiş internette. Format atmayı vs biliyorum sıkıntı yok fakat cd veya usb ile atacağım formatta bu laptopun kendi key'ini kaybedeceğim demek değil midir? win10 içinde de bu bilgisayarı sıfırla seçeneği var ordan mı yapacağım böyle ikilemlerim var kafamda. Sıfırla dersem yerel disk D'yi de mi silecek? oraya yedeklemeleri yaptım çünkü. Bilmem tam anlatabildim mi derdimi. Win10'a yükselttim şuanda cihazı formatlayıp temiz kurulumlar yapmak istiyorum. ekstra cd vs olmadan çünkü laptopun windowsu lisanslı. (dediğiniz gibi bence de bu cihazda win7 ultimate çok temiz çalışır fakat kendisi win10 istediği için bir şey demiyorum:))

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
mesela asus'un sitesinde şöyle bi başlık var ve en üstte farklı seçeneklerin gösterildiği başlıklar da var. tüm kişisel uygulamaların silineceği sıfırlamayı yaparsam eğer bu linktekini ( Windows 10 - Tüm kişisel dosyalar, uygulamalar ve ayarları silerek sistem nasıl sıfırlanır?) yerel disk D yi de siler mi acaba? bir de şu alttaki resimde anlatılmış da tam anlayamadım. başlangıçtaki işletim sistemi win8.1 --> win10 yazan kısım şuan benim yükseltme yapma olayım mı? yani ben şimdi fabrika ayarlarına sıfırlarsam cihazı win8.1 geri yüklenecek? doğru mu anladım? ama diğer iki seçenekle yaparsam şuanda win10 yüklüyken yine win10 yüklü olacak?
upload_2016-7-27_13-41-10.png

Saidemreekazak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum kusura bakma mesajını yeni gördüm, @Kadima hocam lisansla kurabilirsin diyor bende öğrenmiş oldum :) O şekilde windows 10 indir formatla dilediğin windows 10 versiyonuyla devam et. Fakat ben linke erişim sağlayamadım. O yüzden sana link vereyim windows 10 64 bit
usb ye yazdır rufus la :

windows 10: fullprogramlarindir.com-tr_windows_10_multiple_editions_x86_dvd_6847174.iso - Share Anything with pCloud

Alternatif torrent link:

windows 10: Windows-10-32x64-12in1-ESD-UEFI-TR-2016-Haziran.torrent

rufus link:
rufus-2.10.exe

rufusla nasıl yapılır anlatım:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Dostum kusura bakma mesajını yeni gördüm, @Kadima hocam lisansla kurabilirsin diyor bende öğrenmiş oldum :) O şekilde windows 10 indir formatla dilediğin windows 10 versiyonuyla devam et. Fakat ben linke erişim sağlayamadım. O yüzden sana link vereyim windows 10 64 bit
usb ye yazdır rufus la :

windows 10: fullprogramlarindir.com-tr_windows_10_multiple_editions_x86_dvd_6847174.iso - Share Anything with pCloud

Alternatif torrent link:

windows 10: Windows-10-32x64-12in1-ESD-UEFI-TR-2016-Haziran.torrent

rufus link:
rufus-2.10.exe

rufusla nasıl yapılır anlatım:
O link 24 saatlikti. Buradan istenilen sürüm seçilip indirilebilir. Windows 10 Home veya Pro sürüm için ilk baştaki Windows 10 seçilmeli.
Tech Bench

Saidemreekazak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saygılar hocam :) bu linkte seçilip indirilen windows 10 güncel mi?