İPHONE 6 HAKKINDA

onurbesen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar merhaba ben bundan yaklaşık 6 ay önce telefoncudan 2 aylık iphone 6 aldım

telefoncu bana kutusu ve faturasının fotokopi'siyle birlikte verdi telefon avea dan alınmış. Ne

kadar garantisinin kaldığını sorgulamak için Apple imei sorgulama ya girip imei adresini

yazdığımda bana çok tutarsız tarihler veriyor 26 aralık 2016 diyor sayfayı yeniliyorum 17 eylül

2017 diyor.Apple müşteri hizmetlerini aradığımda bana telefonunuz yurtdışı ürünü olduğu için
4 ay garantisi kalmıştır dedi Modeli A1586 avea'nın yurtdışı cihaz satma gibi bir durumu var

mıdır bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleyen moderatör:

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar merhaba ben bundan yaklaşık 6 ay önce telefoncudan 2 aylık iphone 6 aldım

telefoncu bana kutusu ve faturasının fotokopi'siyle birlikte verdi telefon avea dan alınmış. Ne

kadar garantisinin kaldığını sorgulamak için Apple imei sorgulama ya girip imei adresini

yazdığımda bana çok tutarsız tarihler veriyor 26 aralık 2016 diyor sayfayı yeniliyorum 17 eylül

2017 diyor.Apple müşteri hizmetlerini aradığımda bana telefonunuz yurtdışı ürünü olduğu için
4 ay garantisi kalmıştır dedi Modeli A1586 avea'nın yurtdışı cihaz satma gibi bir durumu var

mıdır bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim
Dostum umarım kasası değişmiş cihaz değildir o ürün. Cihazın kasada yazan ımei numarası ile +#06# yaptığındaki ımei inşallah tutar. Bir dene bakalım.

onurbesen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Dostum umarım kasası değişmiş cihaz değildir o ürün. Cihazın kasada yazan ımei numarası ile +#06# yaptığındaki ımei inşallah tutar. Bir dene bakalım.

Kasada yazan ile *#06# deki imei aynı şimdi kontrol ettim kardeşim

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
O aynı olan numaraları apple web sitesinde garanti kontrolü yap. Bakalım ne gözükecek.

DerAppleist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
avrupa cihazını avea diye satmışlardır kardeş hiç erinme git dava aç elinde kanıt vs var nasılsa

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Ama şöylede olabilir çoğu telefoncu ismini avra turkcell yapıyor ama iletişim merkezi olmuyor içinde esnaf telefonculuğu yapıyor ve fsturasınada adını avea turkcell yazıyor örnek avea ahmet mobile yok mehmet iletişim vs böyle olabilir gerçek avea bayii değil de esnaf telefoncudur oda yurtdışı cihazı satmıştır yani o cihaz kontrat la fatura üzerine alınmış ve nakite çevirilmiş cihaz olmayabilir büyük ihtimalle

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
dostum, Apple için cihazın yurtiçi yada yurtdışı olması garanti açısından sıkıntı teşkil etmez. ben suudi arabistandan aldığım cihazı türkiyede imei kaydı yapmadan önce güç düğmesindeki çok basit bir problemden dolayı zorlu centerdaki apple storedan randevu aldım, telefonu randevu saatinde arkadaşım götürdü ve telefonu yenisiyle değiştirdiler. burada senin sorunun garantinin süresindeki tutarsızlık. o durumu çözmen gerekir.

onurbesen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
dostum, Apple için cihazın yurtiçi yada yurtdışı olması garanti açısından sıkıntı teşkil etmez. ben suudi arabistandan aldığım cihazı türkiyede imei kaydı yapmadan önce güç düğmesindeki çok basit bir problemden dolayı zorlu centerdaki apple storedan randevu aldım, telefonu randevu saatinde arkadaşım götürdü ve telefonu yenisiyle değiştirdiler. burada senin sorunun garantinin süresindeki tutarsızlık. o durumu çözmen gerekir.

Benim telefonda bir sıkıntı yok fakat satmayı düşünüyorum garantisinin ne kadar kaldığını sorduklarında net bir cevap veremiyorum o yüzden sormak istedim

DerAppleist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Benim telefonda bir sıkıntı yok fakat satmayı düşünüyorum garantisinin ne kadar kaldığını sorduklarında net bir cevap veremiyorum o yüzden sormak istedim
ithalat yoluyla alınmış bir cihaz yani avea olması benim bildiğim mümkün değil, ilk 12 ay garantin Apple'dan sonraki 12 ayki garantin ithalatçı şirkettendir, avea olsa otomatik apple türkiyeden 24 ay garantin olurdu, yani adam seni kandırdıysa tüketici hakem heyetine git

onurbesen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Apple müşteri hizmetlerini tekrar aradığımda cihazımın yurtiçi olduğunu daha önceki görüşmem de arkadaşının yanlış bilgi aktardığını söyleyerek onun adına özür dilediler. İlginiz için çok teşekkür ederim hepinize