HTC Nexus İlk Kez Canlı Görüntülendi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
2k değil de ful hd çıksa daha iyi olurdu. 3450 mah pil iyi görünüyor.
12 mp kameranın kalitesini merak ediyorum.

Koray911

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2k değil de ful hd çıksa daha iyi olurdu. 3450 mah pil iyi görünüyor.
12 mp kameranın kalitesini merak ediyorum.
Neden telefon 2k iken full HD gibi daha düşük çözünürlükte çıkması iyi olur çok merak ettim yatta sırt bunu sormak için s
Foruma kaydoldum.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Neden telefon 2k iken full HD gibi daha düşük çözünürlükte çıkması iyi olur çok merak ettim yatta sırt bunu sormak için s
Foruma kaydoldum.
aramıza hoşgeldin.

5.5" ekranda full hd çözünürlük 401 ppi değerine takabül ediyor.
yapılan araştırmalara göre ortalama kullanım mesafesinden bakıldığında 366 ppi üstünde pixelleri görmek imkansız.

dolayısıyla 5.5" boyuta full hd üstündeki çözünürlüklerin farkını insan gözü algılayamıyor.

peki yüksek çözünürlüğün zararı nedir.
birincisi pil ömrünü olumsuz etkiliyor. hem ekran üzerinden hemde grafik işlemciyi daha fazla yorarak yapıyor bunu.
ikincisi daha yüksek kalitede çıktı vermek gerektiği için grafik işlemciyi daha fazla yoruyor.

özetle fazla çözünürlük gereksiz yere daha kötü pil ömrü, daha kötü performans ve daha fazla ısınma yaratıyor.

bunu lg g4 kullanıcısı olarak söylüyorum. daha önce kullandığım 720p note 2 arasındaki farkı anlamak imkansız.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
detaylı anlatım istersen Quad HD vs 1080p vs 720p comparison: here's what's the difference

tablodaki mesafe inch cinsinden. ortalama 11" yani 28 cm civarı kullanıyor çoğu insan. bu tabloya göre 720p bile yeterli görünmekte.
yatarken falan daha yakın kullanıyorsan 1080p rahatça iş görüyor.

vr için kullanacaksan durum değişir. o zaman 2k işe yarıyor bunun dışında bir gereklilik görmedim ben henüz
sharpness-h3.png

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
HTC ile bir nexus gerçekten güzel olabilir...