Tys23
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 1,230
Şuan yaz okuluna bugün başladık acaba 1 haftalığına gitmesem nolur ? Devam hakkı nasıl hesaplanıyor yaz okulunda.
Valla gelen hocaları tanıyorum devamsızlığı takmazlar ancak bugün dedi ülke karışık artık yoklama alacam.Bunu okuduğun okuldaki dersi veren hocana sormalısın. Çünkü devamsızlık durumu hem üniversiteden üniversiteye hemde aynı üniversitede dersten derse( yani hocadan hoacaya değişir, bazı hocalar çok takıntılı olur bu devamsızlığa bazıları hiç takmaz) değişir. Mesela bizim üniversitede pek takmayan 2-3 hoca vardı dersin son 5 dk sı girip imza atardık bazen hiç atmazdık gibi..
Yoklama almasındaki sebep sınıfta bulunan öğrencilerin sorumluluğu o hocanın üzerinde olmasından kaynaklanıyor. Yani hoca yoklamayı takmazsa yani x kişisini derste olmadığı için yok yazmadı ama x kişisinin başına dşarıda herhangi bir nedenden dolayı başına birşey gelirse bu o dersi veren hocanın sorumluluğundadır ve ceza alır. Bu yüzden yoklamayı takarlar diye düşünüyorum.Valla gelen hocaları tanıyorum devamsızlığı takmazlar ancak bugün dedi ülke karışık artık yoklama alacam.
Bu hoca 15 senedir burda şimdiye kadar takmadı bişey olmadı.Yoklama almasındaki sebep sınıfta bulunan öğrencilerin sorumluluğu o hocanın üzerinde olmasından kaynaklanıyor. Yani hoca yoklamayı takmazsa yani x kişisini derste olmadığı için yok yazmadı ama x kişisinin başına dşarıda herhangi bir nedenden dolayı başına birşey gelirse bu o dersi veren hocanın sorumluluğundadır ve ceza alır. Bu yüzden yoklamayı takarlar diye düşünüyorum.
Olaylar var, şuan durumlar karışık. Bu yüzden hoca kendisini garantiye almak istemiştir. kendisine sor yinede devamsızlıklara bakacakmısınız diye. Biz soruyorduk yok bakmayacağım dediğinde konu önemli değilse girmiyorduk.Bu hoca 15 senedir burda şimdiye kadar takmadı bişey olmadı.
Neyse otomasyondan mesaj atayım.Olaylar var, şuan durumlar karışık. Bu yüzden hoca kendisini garantiye almak istemiştir. kendisine sor yinede devamsızlıklara bakacakmısınız diye. Biz soruyorduk yok bakmayacağım dediğinde konu önemli değilse girmiyorduk.