Cihan Öztürk
Öğrenci
Mate 8 ve p9 arasında kararsız şu anda en beğendiğim bu iki telefon sizden ricam mate 8 mi p 9 mu karar veremedim yada 2000 2500 bandında hangi telefon kararsız kaldım bi yardım
Ekran boyutuna göre tercih edilebilir. P9 yeni nesil bir cihaz. Teknoloji olarak daha yeni.Mate 8 ve p9 arasında kararsız şu anda en beğendiğim bu iki telefon sizden ricam mate 8 mi p 9 mu karar veremedim yada 2000 2500 bandında hangi telefon kararsız kaldım bi yardım
Aynen iso yu fırlatıyor yukarı iso kirliliği oluşuyor note 4 te bunda isoyu arttırmış ama temiz bir görüntü var.Bu fotoğraf kalitesiz gibi görünse de Note 4 ile kıyasladığımda kalite muazzam denebilir. Note 4 ile yakınlaştırdığımda görüntü, renkler birbirine giriyor.
Fotoğrafı 22 saniyede çekti bu arada.Aynen iso yu fırlatıyor yukarı iso kirliliği oluşuyor note 4 te bunda isoyu arttırmış ama temiz bir görüntü var.
O zaman oha note 4 ün avantajı burada işte hızlı çekiyor ama daha karıncalı çekiyor o da kabul edilebilirFotoğrafı 22 saniyede çekti bu arada.
Note 4 gibi hızlı çekim de yapıyor. Bu çektiğim profesyonel gece çekimi. Aslında diğer modda da çekseydim keşke ama şuan farklı bir yere geçtim, yarın çekerim artık.O zaman oha note 4 ün avantajı burada işte hızlı çekiyor ama daha karıncalı çekiyor o da kabul edilebilirşuan diyaframını F1.8 + O.IS Koysalarmış on numaraymış .D
Teknoseyirin kamera karşılaştırmasında gündüz tokatlıyor zaten milletiNote 4 gibi hızlı çekim de yapıyor. Bu çektiğim profesyonel gece çekimi. Aslında diğer modda da çekseydim keşke ama şuan farklı bir yere geçtim, yarın çekerim artık.
F1.8 ve OIS olmamasının eksikliği bu cihazda hissedilmiyor. Bunda çift sensör var çünkü. F2.2 olsa da çok güzel, gerçek görüntü çekiyor. Gözünle gördüğün neyse onu çekiyor yani.
Teknoseyirin kamera karşılaştırmasında gündüz tokatlıyor zaten milletişunu soracam O.I.S eksikliği fotoğraf çekerken hissediliyor mu benim elim biraz fazla titrer normal birine göre yani bulanıklık felan olmaz gibi peki şu hızlı sarj özelliği var mı burada böyle bir hızlı olmuşta
![]()
oha 2.5 saat ne .D sonda 7:10 dan itibaren tablo veriyor.
O zaman çabuk sarj oluyor abiBunlar çok yavaş. Ben böyle %10'dayken şarja taktığımda 80-85 dakikayı geçmiyor.
Yani ne hızlı ne yavaş. Ama oyun oynarken zulüm gibi. neredeyse şarj olmuyor. Gerçi şarjdayken oyun oynamayı tavsiye etmiyorum.O zaman çabuk sarj oluyor abinote 5-v10-g5 o kadar hızda sarj oluyor zaten
![]()
Yok sarjda iken oyun oynamam zaten de peki Navigasyon uygulaması açık iken sarjda iken yavaş mı sarj oluyor yoksa hiç sarj olmuyor geriye mi düşüyor note 5 alacaktım sırf bunun içinde onun olmadığını söylediklerinde vazgeçtim.Yani ne hızlı ne yavaş. Ama oyun oynarken zulüm gibi. neredeyse şarj olmuyor. Gerçi şarjdayken oyun oynamayı tavsiye etmiyorum.
Odaklama yapip parmaginizi yukari dogru cekerseniz gece moduda olmadan super resimler cekiyor. Cift kameranin da bir ozelligi bu. Resim cekmedigi noktalarin isiginda topluyor.Yaklaşık 6 saniyede gece çekim modunda çektiği(gözün gördüğü gibi)
Ekli dosyayı görüntüle 6942
Yarım saniye gibi kısa bir sürede çektiği (bu bile Note 4'ten iyi)
Ekli dosyayı görüntüle 6943
Bahsettiğin özellik nedir? Öyle bir özellik göremedim.Of
Odaklama yapip parmaginizi yukari dogru cekerseniz gece moduda olmadan super resimler cekiyor. Cift kameranin da bir ozelligi bu. Resim cekmedigi noktalarin isiginda topluyor.
Sizde çekim atabilirmisiniz örnek ?Of
Odaklama yapip parmaginizi yukari dogru cekerseniz gece moduda olmadan super resimler cekiyor. Cift kameranin da bir ozelligi bu. Resim cekmedigi noktalarin isiginda topluyor.
Su an koydeyim sehire gelince insallahSizde çekim atabilirmisiniz örnek ?
Bu özelliğin nasıl kullanıldığını anlamadım. Detaylı anlatır mısın?Of
Yuklemisim haberim.yok.Su an koydeyim sehire gelince insallah
İşlemsiz daha net işlemli daha parlak çıkmışYuklemisim haberim.yok.
O islem yapilmdan olan resim
Buda islemli
Aslında işlemli olan gerçek gördüğümüz. Normal olan gözümüzle gördüğümüze göre daha karanlık çıkıyor. Ancak titretmemek lazım çekerken. Arkadaş çok hafif titretmiş sanırım. Çünkü uzun pozlamada sabit kalması gerekli. O yüzden en sağlıklısı tripot kullanmak.İşlemsiz daha net işlemli daha parlak çıkmış