Samsung Galaxy Note 5 Kullananlar Kulübü

ahmetcanaltintas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Odin ile yükle root almadıkça knox artmıyor. Ben ve arkadaşların knox sayacı artmadı. Problem çıkarmaz lakin nasıl yükleyeceğini bilmiyorsan araştır ve öğren. Bilmeden kurcalamayi tavsiye etmem.
Konox sayacı zaten artmış durumda o sıkıntı olmaz. Tek parça olan yazilimlar verimli çalışmaz diyorlar onu konuda şüphem vardı. Teşekkürler..

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,402
Beyler bayanlar, malum TRT zammı geldi telefonlara iPhone 6s alacaktım tuzlu olacağı için vazgeçtim ve Note 5 te karar kıldım net bir şekilde bayramdan sonraki hafta alacağım. Şu özelliği kötü, şurası şöyle olsaydı dediğiniz bir özelliği var mı ? İlk kez Android kullanacağımı da belirtmek isterim. Yoğun kullanımda 1 günü çıkartıyor mu ? Çok fazla ekranı açık kaldığında ekranda sararma oluyor mu ? Telefonu aldığımda bilgisayarı kaldırıp sadece telefon ile takılacağım evde. Yorumlarınızı bekliyorum

ahmetcanaltintas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Beyler bayanlar, malum TRT zammı geldi telefonlara iPhone 6s alacaktım tuzlu olacağı için vazgeçtim ve Note 5 te karar kıldım net bir şekilde bayramdan sonraki hafta alacağım. Şu özelliği kötü, şurası şöyle olsaydı dediğiniz bir özelliği var mı ? İlk kez Android kullanacağımı da belirtmek isterim. Yoğun kullanımda 1 günü çıkartıyor mu ? Çok fazla ekranı açık kaldığında ekranda sararma oluyor mu ? Telefonu aldığımda bilgisayarı kaldırıp sadece telefon ile takılacağım evde. Yorumlarınızı bekliyorum
Benim alalı 1 ay oldu seninde söylediğin gibi bilgisayarı kaldırdım diyebiliriz telefonu aldıktan sonra pek kullanmadım daha geniş bir ekrana ihtiyacım olmadığı sürece. Ben kullanırken ekranda bir sararma görmedim kötü dediğim bir özelliğide yok belki batarya biraz daha büyük olabilirdi ama akıllı telefon diye hitap ettiğimiz telefonların hemen hepsinde zaten bu sıkıntı var. Şarj konusunda 1 günü çıkarıyor bende çıkıyor yani diğerleri nasıl bilemem.
NOT: Şarj konusunda ilk başlarda sıkıntı vardı o da sanırım aldığım yerden kaynaklı telefon ben almadan önce işlem görmüş galiba şarjı hiç gitmiyordu sonradan öğrendim ki telefon rootlanmis şarj da bu yüzden gitmiyormus cihaz deep sleep sorunu yaşıyormuş ama onuda başka bir root işlemi ile düzelttim. Yani alırken iyice kontrol et öyle şimdi ise şarjı bir günü çıkarıyor. Normalde şarj konusunda bir sıkıntı yok gibi söylediğim gibi root olayına dikkat et alırken

ahmetcanaltintas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Benim alalı 1 ay oldu seninde söylediğin gibi bilgisayarı kaldırdım diyebiliriz telefonu aldıktan sonra pek kullanmadım daha geniş bir ekrana ihtiyacım olmadığı sürece. Ben kullanırken ekranda bir sararma görmedim kötü dediğim bir özelliğide yok belki batarya biraz daha büyük olabilirdi ama akıllı telefon diye hitap ettiğimiz telefonların hemen hepsinde zaten bu sıkıntı var. Şarj konusunda 1 günü çıkarıyor bende çıkıyor yani diğerleri nasıl bilemem.
NOT: Şarj konusunda ilk başlarda sıkıntı vardı o da sanırım aldığım yerden kaynaklı telefon ben almadan önce işlem görmüş galiba şarjı hiç gitmiyordu sonradan öğrendim ki telefon rootlanmis şarj da bu yüzden gitmiyormus cihaz deep sleep sorunu yaşıyormuş ama onuda başka bir root işlemi ile düzelttim. Yani alırken iyice kontrol et öyle şimdi ise şarjı bir günü çıkarıyor. Normalde şarj konusunda bir sıkıntı yok gibi söylediğim gibi root olayına dikkat et alırken
O konuya dikkat başka bir sıkıntı yok güzel telefon tavsiye ederim.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,402

Nasıl dikkat edebilirim ki root olayına ? Bu 1. sorumdu, 2. sorum ise root apple daki jailbreak tarzında bir şey mi ?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,402
Evet jailbreak=root. Download moda alıp knox sayacina bakabilirsin

O zaman gerek yok root olayına benim gözümde. Ama alırken arkadaşın telefonu root lu çıkmış ona nasıl dikkat edilir ?

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
O zaman gerek yok root olayına benim gözümde. Ama alırken arkadaşın telefonu root lu çıkmış ona nasıl dikkat edilir ?
Alır almaz bakacaksin supersu tarzı uygulama varmı diye birde knox sayacına bakacaksın 0x0 olmalı

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bende seni view orijinal altin rengi kılıfı var ilgilenen olursa satabilirim forumda ilan mevcut.

shaber

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Note 5 de ünited arab emirates yazıyor bumu düzeltmek için tr yazılım yüklemek istiyorum sammobile dan Note 5 6.0.1 TUR indirdim. Bunu yüklememim bir zararı olur mu? Bir yerde tek parça olanlar pek verimli olmuyor diye okumuştum sizce ne yapayım
Tek parçada sorun yok ama güvenlik güncellemelerini alamazsın 4 parçalı tr rom yükle her şey gelsin ben öyle yaptım sıkıntı yok

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Tek parçada sorun yok ama güvenlik güncellemelerini alamazsın 4 parçalı tr rom yükle her şey gelsin ben öyle yaptım sıkıntı yok
Benim s6 edge tek parça Portekiz rom cayır cayır güncelleme alıyordu hurafe bunlar inanmayın öyle şeylere :)

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,402
Bende seni view orijinal altin rengi kılıfı var ilgilenen olursa satabilirim forumda ilan mevcut.

Toprağım sen Note 5 kullanıyorsun galiba ve baya da bir yorumun var bu konuda. Hepsine bakamadım tabiki de bazıları 'Performans istiyorsan Samsung alma' diyor, bazıları 'Yoğun kullanımda bir süre sonra ekranda sararma başlıyor' diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Iphone alacaktım TRT zammı sağolsun biraz zorladı beni vazgeçmek zorunda kaldım. Ne yapayım yahu ? Bilgisayar gibi kullanacağım ben o telefonu PC yi falan kaldıracağım. Sen çok mu yoğun kullanıyorsun telefonu ? Kullanıyorsan ısınması, şarj durumu, sararma cart curt var mı her hangi bir sorun ? İyi bayramlar bu arada =)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Toprağım sen Note 5 kullanıyorsun galiba ve baya da bir yorumun var bu konuda. Hepsine bakamadım tabiki de bazıları 'Performans istiyorsan Samsung alma' diyor, bazıları 'Yoğun kullanımda bir süre sonra ekranda sararma başlıyor' diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Iphone alacaktım TRT zammı sağolsun biraz zorladı beni vazgeçmek zorunda kaldım. Ne yapayım yahu ? Bilgisayar gibi kullanacağım ben o telefonu PC yi falan kaldıracağım. Sen çok mu yoğun kullanıyorsun telefonu ? Kullanıyorsan ısınması, şarj durumu, sararma cart curt var mı her hangi bir sorun ? İyi bayramlar bu arada =)
Ben o kadar yorumu şöyle özetliyorum.
Ben ilk note 4 çıktığında aldım, hiçbir sorunum yoktu ta ki aldıktan 5-6 ay sonrasına kadar, tek sorunum vardı ben cihazı sürekli kılıfsız bir biçimde kullanmıştım ve yanlarındaki parlak kısım terleme yüzünden kararma yapmıştı. Bende sinir olup sanmıştım. Sonra note 5 çıktığında ilk çıktığında direk aldım ve 6-7 ay kullandım benim fark ettiğim klavye yavaşlığı problemi vardı Android 5.1.1 de, sonra bu giderildi bana çok iyi bir teklif geldi bende note 5 cihazımi bu güzel teklif karşılığında sattım. Şuan tekrar note 5 aldım.

Ben galaxy s1 den beri hem Galsxy s serilerini ve galaxy note serilerini kullandım ve kullanıyorum. Forumda yazılan ekran sararma gibi sorunlar hiçbir zaman karşılaşmadım. Şuan elimde s2 var ilk çıktığında alındı ekranda hiçbir sararma ve çerçevede soyulma yok. İlk çıktığında alındı ve sürekli kullanıldı yani bana telefon kenarda yatmadı.

Neyse ben sadete geleyim. Bu cihazda öyle sorunlarla karşılaşsam tekrar note 5 almazdım herhalde:)

Gözün kapalı alabilirsin. İstediğin soru varsa buradan sor. Özel mesajlara pek bakmıyorum.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Cihazda ısınma sadece cihaz hızlı şarj ile şarj olduğunda cihazı kullandığınızda hafifi bir ısı oluyor ve bu hızlı şarj olduğu için normal birşey. Normal kullanımında hiçbir ısınma ile karşılaşmıyorum. Ben telefonda sadece günde 2 devam clash of clans oyunu var ona girer ganimet toplar kapatırım.

3-4 adet mail hesabım cihaza kurulu ve mail senkronizasyonları ve Google yedekleme samsung yedekleme, whatsapp otomatik yedekleme gibi bir sürü şey açık. Hava durumu her saat güncelleniyor, mobil veri veya wifi daima açık (birisi açıkken birisi kapalı) GPS açık, yani günde 1 defa şarj ediyorum sabahtan akşama yetiyor. Sosyal ağları kullanıyorum ve akşam olduğunda tek şarj ile 4-5 saat ekran süresi, 24 saat kullanım alıyorum.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Hocam piliniz nasıl gidiyor?

Ben 5 saate bayağı uzak kaldım.

4 saat max.

Genelde 3.40.

3G ile

Ama Wifi ile 4.30 - 5 saati görüyorum.

Greenify iflah edemedi pili.

Pilini dert ederim diyorsan alma. Ama pili iyi olan bir tek P9 serisi var. Sony de bozdu LG gibi pil sürekli geriye gitti. Yazılımsal dokunuşlar ile her ne kadar açığı kapattık deseler de yazılımsal dokunuşlar da bir yere kadar o kadar gelişen donanıma öyle piller bir yerden sonra yetmiyor desek yeridir. Bir örnek de Note 5 ne yazık ki.

Keşke Samsung da Note 5'te 14nm işlemciye güvenmeseydi de pili büyütüp kalın üretseydi bu cihazı. S7 Edge'den imrendiğim tek şey pil. Ben çok memnunum bunu da belirteyim. Touchwiz'in hantallığından eser kalmamış. Samsung'dan nefret etmeme rağmen G5'i beğenmemem beni Note 5'e itti. Sizi bilmem ama tasarım benim için donanım ile birlikte en önemli şey. Note 5'i de bu yüzden aldım. Şu A serisi istisna.

Pile çok önem veriyorsanız kesinlikle S7/S7 Edge'ye yönelin.

shaber

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Benim s6 edge tek parça Portekiz rom cayır cayır güncelleme alıyordu hurafe bunlar inanmayın öyle şeylere :)
Bizzat denedim tek parça ırak yükledim ilk çıktığında daha sonra güncelleme almadı ve yeni güncelleme veya güvenlik güncellemesi geldi yine almadı. Daha sonra tek parça TR romu yükledim o da aynı şekilde güncelleme olmadı daha sonra dört parçalı rom denedim csc değiştirmek adına ve güncelleme almaya başladım. Cihaz yurt dışı olduğu için buradaki csc kodu ile uyuşmuyordu. Tabiki senin cihaz csc kodu ile uyuştuğu için güncelleme aldı tek parçalı olmasına rağmen. Özet budur

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Hocam piliniz nasıl gidiyor?

Ben 5 saate bayağı uzak kaldım.

4 saat max.

Genelde 3.40.

3G ile

Ama Wifi ile 4.30 - 5 saati görüyorum.

Greenify iflah edemedi pili.

Pilini dert ederim diyorsan alma. Ama pili iyi olan bir tek P9 serisi var. Sony de bozdu LG gibi pil sürekli geriye gitti. Yazılımsal dokunuşlar ile her ne kadar açığı kapattık deseler de yazılımsal dokunuşlar da bir yere kadar o kadar gelişen donanıma öyle piller bir yerden sonra yetmiyor desek yeridir. Bir örnek de Note 5 ne yazık ki.

Keşke Samsung da Note 5'te 14nm işlemciye güvenmeseydi de pili büyütüp kalın üretseydi bu cihazı. S7 Edge'den imrendiğim tek şey pil. Ben çok memnunum bunu da belirteyim. Touchwiz'in hantallığından eser kalmamış. Samsung'dan nefret etmeme rağmen G5'i beğenmemem beni Note 5'e itti. Sizi bilmem ama tasarım benim için donanım ile birlikte en önemli şey. Note 5'i de bu yüzden aldım. Şu A serisi istisna.

Pile çok önem veriyorsanız kesinlikle S7/S7 Edge'ye yönelin.
Minimum 4 saat alıyorum. 4-5 saat değişiyor.

shaber

Asistan
Reaksiyon puanı
15

shaber

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Pardon o sayaç sorun olmaz diyen ahmetcanaltintas mış

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Hee diğer mesajı şimdi gördüm sayaç benim için sorun değil zaten artmış durumda çünkü cihazı aldığımda rootlu geldi sonra bunuda kanitlayamadim o yüzden sayaci dert etmiyorum. kusura bakma kardeşim :D:D
Tüketici hakem heyetine gitseydin keşke.