Acer vs Monster

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ImPoSsSiBLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar iki laptop arasındaki farklıları eksiksiz öğrenmek için bu konuyu açma gereği duydum.

Abra A7 V6.4.1 17.3" Oyun Bilgisayarı

ACER V7 NİTRO CORE İ5 6300HQ 2.3GHZ-8GB RAM-1TB+8GB SSD-17.3"-4GB-W10 NOTEBOOK

Evet bu iki model arasında seçim yapacağım. Acer bariz üstün geliyor gibi ama daha önce iki markayıda kullanma tecrübem bulunmamakta bundan dolayı görüşleriniz nedir. Siz olsanız hangisini alırdınız niçin?

Son olarak bu fiyat aralığında 960 ekran kartlı 17 inch önereceğiniz başka model olurmuydu ?

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Monster çok daha iyi. Nasıl Acer bariz üstün geliyor? i5 6300HQ var. Monster'da ise i7 6700HQ.

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Acer almıyorsun. Onda bir anlaşalım ısınma hat safhada. Monster al Servis zaten 10 numara benim kasa kargoda kırılmış gönderdim adam yenisini taktı bunların hepsi 1 hafta sürdü. Monster alıyorsun. Konu tartışmaya kapalı. İstersen a7 yerine a5 alabilirsin

ImPoSsSiBLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Monster çok daha iyi. Nasıl Acer bariz üstün geliyor? i5 6300HQ var. Monster'da ise i7 6700HQ.
Acerde ddr4 ram bulunmakta, Fanları ters çevirip tozları temizleme özelliği mevcut, ıps ekran takılı, acerde win 10 yüklü iken monster free dos gelmekte , acer 400 tl daha ucuz ve bence daha şık tasarıma sahip. Render ve yayın gibi şeyler yapmayacağım oyunlarda aralarındaki işlemciler arası fps çok etki etmez diye düşünmekteyim.

ImPoSsSiBLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acer almıyorsun. Onda bir anlaşalım ısınma hat safhada. Monster al Servis zaten 10 numara benim kasa kargoda kırılmış gönderdim adam yenisini taktı bunların hepsi 1 hafta sürdü. Monster alıyorsun. Konu tartışmaya kapalı. İstersen a7 yerine a5 alabilirsin
Netden kullanıcı yorumlarını göz gezdirdim biraz. Isınma ve sorunlar 791 li serisinde çokmuş ben 792 li versiyonunu almayı planlıyorum, uzun saatler gta 5 vs oyunlarda çok ısınmaya bağlı fps düşüşü yaşanmadığını belirtmiş kullancılar. Siz kullandığınızda böyle problemle karşılaştınızmı?

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
4 yıl önce 2500 TL lik Acer almıştık 17 inç canavar diye aldık tamam güzeldi ama evde soba yakmasakta ev ısınıyor durum. Anlatabildim mi?

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Monster ı ilk aldığımda sabahtan akşama gta5 oynardım bana mısın demezdi bide kayıtta yapardım

ImPoSsSiBLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 yıl önce 2500 TL lik Acer almıştık 17 inç canavar diye aldık tamam güzeldi ama evde soba yakmasakta ev ısınıyor durum. Anlatabildim mi?
Kesinlikle haklısınız zaten mesajımdada belirttim ısınma problemi 791 li versiyonda çokca mevcutmuş netdeki kullanıcı yorumlarıda bu yönde. Ama 792 li versiyonu alacağım ben ondada kullananlardan hiç biri ısınma sorunu var dememiş ona göre 2 marka arasında kıyaslama yapalım.

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Güzel tasarımlı bir bilgisayar istiyorsan bide güçlü arkadaşım lenovo nun yeni serisinden almıştı 3200 TL vatandan çok güzeldi kırmızı

ImPoSsSiBLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel tasarımlı bir bilgisayar istiyorsan bide güçlü arkadaşım lenovo nun yeni serisinden almıştı 3200 TL vatandan çok güzeldi kırmızı
Hangisi L50-70 olanmı? o ise onun tarasımı daha hoş bencede ama 17 inch almayı düşünüyorum küçük ekran tercih etmeyeceğim

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Ddr4 ile Ddr3L arasındaki farkı hissetmezsin bile. Ama i7 6700HQ ile i5 6300HQ arasında performans olarak çok fark var. Sırf W10 yüklü diye bu performanstan mahrum kalmak istiyorsan sen bilirsin. Dediğim gibi Monster 2 ye katlar. Ayrıca kasanın kaliteside daha iyi.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Merhaba arkadaşlar iki laptop arasındaki farklıları eksiksiz öğrenmek için bu konuyu açma gereği duydum.

Abra A7 V6.4.1 17.3" Oyun Bilgisayarı

ACER V7 NİTRO CORE İ5 6300HQ 2.3GHZ-8GB RAM-1TB+8GB SSD-17.3"-4GB-W10 NOTEBOOK

Evet bu iki model arasında seçim yapacağım. Acer bariz üstün geliyor gibi ama daha önce iki markayıda kullanma tecrübem bulunmamakta bundan dolayı görüşleriniz nedir. Siz olsanız hangisini alırdınız niçin?

Son olarak bu fiyat aralığında 960 ekran kartlı 17 inch önereceğiniz başka model olurmuydu ?
Monster almalısın. Acer nitro 17 ile soğutma işini çözdü ancak anlaşılan yeniden bozuldu . Monster alarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

ImPoSsSiBLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Monster almalısın. Acer nitro 17 ile soğutma işini çözdü ancak anlaşılan yeniden bozuldu . Monster alarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Aynı şeyi belirtiyorum tekrardan bu modeli diğer modeller ile karıştırmayın lütfen. Bu modeli kullanan kullanıcı yorumlarında ısıdan kesinlikle yakınılmıyor. Render gibi şeyler ile uğraşmıyorum bundan dolayı oyunlarda i5-i7 farkı hissedilmez 2 katlama olayını neye dayanarak söylediniz acaba?

Intel Core i7 6700HQ vs i5 6300HQ

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Aynı şeyi belirtiyorum tekrardan bu modeli diğer modeller ile karıştırmayın lütfen. Bu modeli kullanan kullanıcı yorumlarında ısıdan kesinlikle yakınılmıyor. Render gibi şeyler ile uğraşmıyorum bundan dolayı oyunlarda i5-i7 farkı hissedilmez 2 katlama olayını neye dayanarak söylediniz acaba?

Intel Core i7 6700HQ vs i5 6300HQ
Ben öyle birşey iddia etmedim. Aradaki farkı hissetmessiniz zaten. Monster'da m sata slotu var ssd de takmak mümkün. Acer'ı araştırdım da güzel cihazmış. Acer alsanızda monster alsanızda pişman olmazsınız. Arada 400 liraya yakın fark var. Ben olsam Acer alırım ama ısı konusunda kararsızım.

ImPoSsSiBLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben öyle birşey iddia etmedim. Aradaki farkı hissetmessiniz zaten. Monster'da m sata slotu var ssd de takmak mümkün. Acer'ı araştırdım da güzel cihazmış. Acer alsanızda monster alsanızda pişman olmazsınız. Arada 400 liraya yakın fark var. Ben olsam Acer alırım ama ısı konusunda kararsızım.
Aynen üstteki moderatöre atıcaktım linki size atmışım sorun değil online olunca cevaplar kendileri. Bende hala kafamda acabalar olduğu için zaten konuyu açtım. Acer eski versiyonlarda ısı problemi vardı. Bu 792 lik versiyonda kullanıcı yorumlarına bakarsak bu problemi çözmüş gibiler ve toz temizleme özelliği eklemişler üstüne. acerede ssd takılabiliyor olması lazım. Aradaki fiyat farkı 400 tl üstüne windows ve ips ekranda bulunmamakta bencede acer mantıklı duruyor. Teşekkürler cevap için.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Aynen üstteki moderatöre atıcaktım linki size atmışım sorun değil online olunca cevaplar kendileri. Bende hala kafamda acabalar olduğu için zaten konuyu açtım. Acer eski versiyonlarda ısı problemi vardı. Bu 792 lik versiyonda kullanıcı yorumlarına bakarsak bu problemi çözmüş gibiler ve toz temizleme özelliği eklemişler üstüne. acerede ssd takılabiliyor olması lazım. Aradaki fiyat farkı 400 tl üstüne windows ve ips ekranda bulunmamakta bencede acer mantıklı duruyor. Teşekkürler cevap için.
Bencede mantıklı olan acer yani bende i5 4200h var arkadaşımda i7 6700 var ancak oyunlarda ve günlük kullanımda fark yok gibi.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Bence 400 TL daha verip Monster almak daha mantıklı belki şu an fark hissetmezsin ama ilerde gösterir kendini. Ona bakarsan şu an 1000 TL lik bir ekran kartı da ultra da açar ama insanlar 3000 TL verip daha iyisini alıyorlar çünkü geleceği de düşünüyorlar

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Ya da arkadaşı hiç oyalamayalım zaten daha konuyu açmadan kararını vermiş gözüküyor. Hayırlı olsun

ImPoSsSiBLe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence 400 TL daha verip Monster almak daha mantıklı belki şu an fark hissetmezsin ama ilerde gösterir kendini. Ona bakarsan şu an 1000 TL lik bir ekran kartı da ultra da açar ama insanlar 3000 TL verip daha iyisini alıyorlar çünkü geleceği de düşünüyorlar
ekran kartları aynı model biri titan biri 960 olsa haklıydınız. win10+ıps ekran fiyatınıda koyunca aradaki fark iyice uçuyor. Açıkcası aradaki bunca farka rağmen halen monsterı almam için kaçırdığım noktamı bulunmakta diye düşündüğümden dolayı konuyu açtım ama genel olarak ezber cevaplar geldi genede ilgi ve alakanızdan teşekkür ederim iyi forumlar.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bir şeye dikkat çekmek isterim, adam iki markanın farklı modellerini kıyaslayın demiş, genel markaları kıyaslamış. Acer'ın son çıkan makinelerinde oldukça gelişme var. Kötü bir marka da değil. Isınma oyun makinelerinin hepsinde olur, ultrabook'ların alev attığını görüyoruz. En kötü ihtimal bir laptop soğutucusu alınabilir. Ayrıca "Acer alma, ısınma sorunu var". Hangi modelinin ama ? Şimdi bana i3 6100u ile gelen Acer laptop ile i7-6700HQ ile gelen Acer laptop aynı şekilde ısınıyor demeyin, gülerim.

Kısacası marka değil, ürün kıyaslaması yapmamız gerekiyor bizim. Yoksa verdiğimiz önerilerin kalitesi düşüyor ve konu çok saçmalaşıyor. Bir anda A markasının kullanıcıları ile B,C,D markasının kullanıcılarının birbirine saldırdığı bir başlığa çeviriyor bu tür yaklaşımlar. Sanırım derdimi anlatabilmişimdir. İyi günler...

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Dediğim gibi zaten kararı çoktan vermişsin konuyu açma amacını anlamadım. Konu kilitlenebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...