C# Listbox'tan Silinen Veri (Yardım)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Merhaba arkadaşlar. C# dilinde basit bir kalori hesaplayıcı yazıyorum.

B2Xg4V.jpg

şekildeki sistemde
listBox1.Items.Add(textBox1.Text + " " + textBox2.Text + " " + textBox3.Text+" "+sabahkalori.Text);
kodu ile listbox içerisine girilen değerleri ekliyorum.
labelst.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox3.Text) + Convert.ToInt32(labelst.Text));
kodu ile de girilen kalori değerlerini toplayıp toplam kalori ile gösteriyorum.

Ama listboxa girilen verinin birini seçip sildiğimde bu toplam kalori değerinin de azalmasını istiyorum.
listBox1.Items.Remove(listBox1.SelectedItem);
Çıkar butonuna eklediğim bu kod ile seçilen veriyi direkt silebiliyorum.

Şimdi amacım bu seçip sildiğim verinin kalori bilgisini nasıl bulurum? :)

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Selam arkadaşım güzel bir fikir kalori tablosunun veri tabanı duruyorsa bir yerlere atabilir misin bende bu aralar çok kilo aldım zayıflamaya çalışıyorum…

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Selam arkadaşım güzel bir fikir kalori tablosunun veri tabanı duruyorsa bir yerlere atabilir misin bende bu aralar çok kilo aldım zayıflamaya çalışıyorum…
Merhaba. Veri tabanı henüz yok. Zaten veri tabanına eklenecek bilgileri kullanıcı girecek. Aldığı besini, miktarını ve kalori değerini kullanıcı girecek. Bu basit bir proje ödevi :) işine yarayacağını sanmam :D

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
silmeden önce ilgili satırın itemını bulup text olarak alman sonra Kalori'den önce yeralan bölgeyi ilk boşluğa kadar text olarak alıp sayıya çevirip sonrasında aşağıdaki toplamdan çıkartman lazım. Sözün kısası kod yazman gerekiyor mevcut yapıda...

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
silmeden önce ilgili satırın itemını bulup text olarak alman sonra Kalori'den önce yeralan bölgeyi ilk boşluğa kadar text olarak alıp sayıya çevirip sonrasında aşağıdaki toplamdan çıkartman lazım. Sözün kısası kod yazman gerekiyor mevcut yapıda...
satırdan o sayıyı nasıl alacağım peki? :)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Şu şekilde alabilirsin. String'ten önce " Kalori" kısmını temp=right(temp,len(temp)-7) ile çıkartırsın.
Sonra while döngüsüne başlatıp
son=len(temp)
i=son
while mid(temp,i,1)<>" "
i=i-1
wend deriz.

böylelikle önceki boşluğu buluruz.
sonra temp ile tekrar bir kere daha right çekeriz böylelikle sadece Kalori'nin öncesindeki rakamı almış oluruz. temp=right(temp,len(temp)-i)
val(temp) aradığımız sayıdır.

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Hi bro... CalorieKing - Diet and weight loss. Calorie Counter and more sitesinde bir program gördüm. Birisi benim için satın alırsa belki de veri tabanınından yararlanabiliriz ve sonra güzel bir program ortaya çıkartabiliriz. Başka önerileri olan var ise lütfen tartışmaya açalım. Yalnız bu program 49 $ olarak gözüküyor. Aramızda para biriktirsek birisi bu programı satın alsa ne iyi olur. Daha önce denemiştim güzel bir program ama ne olacağı belli olmaz. Aklımda bazı fikirler var ama sonra açıklayacağım…