• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Günlün Kullanım İçin Dizüstü Tavsiyesi

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Office kullanılacak, günlük kullanım için taşıması kolay bir dizüstü bakıyorum. Uzun yıllar kullanılacağı için minimum 8gb ram,15,6' den küçük ekran ve full hd ekran olması en önemli şartlarım.

ASUS T300CHI-FH011H 2 Sİ 1ARADA NOTEBOOK - Teknosa

Aklıma yatan model bu. Fiyat olarak daha yukarı çıkabileceğimi sanmıyorum. Kafama takılan tek soru işlemcinin performansı hakkında. Bu işlemci office kullanımı, yüksek çözünürlükte videoları izlerken bir sıkıntı çıkartır mı ? Başka seçeneklerede açığım.

Reaksiyon puanı
16,128
asus'un sazan.avi o ondan daha iyisi x550jk var o paraya gtx950m var onda...

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
asus'un sazan.avi o ondan daha iyisi x550jk var o paraya gtx950m var onda...

Hocam ekran kartının önemi yok, g550jk var elimde zaten. Maksadım kasa kalitesi yüksek günlük kullanım için ideal bir dizüstü arıyorum. Aslında ilk mesajımda da belirtmiştim hafif ve 15,6' dan küçük bir model arıyorum. Ben performanstan önce kasa kalitesine,tasarımana bakıyorum. Eğer linkini paylaşmış olduğum cihaz office programlarında, yüksek çözünürlükte filmlerde sorun çıkartmayacaksa yarın gidip alacağım. Kullandığı işlemciye yabancı olduğum için emin olamıyorum,ilk öğrenmek istediğim bu. Eğer yetersiz olursa başka modellere yönelmeyi düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
16,128
Hocam ekran kartının önemi yok, g550jk var elimde zaten. Maksadım kasa kalitesi yüksek günlük kullanım için ideal bir dizüstü arıyorum. Aslında ilk mesajımda da belirtmiştim hafif ve 15,6' dan küçük bir model arıyorum. Ben performanstan önce kasa kalitesine,tasarımana bakıyorum. Eğer linkini paylaşmış olduğum cihaz office programlarında, yüksek çözünürlükte filmlerde sorun çıkartmayacaksa yarın gidip alacağım. Kullandığı işlemciye yabancı olduğum için emin olamıyorum,ilk öğrenmek istediğim bu. Eğer yetersiz olursa başka modellere yönelmeyi düşünüyorum.
o fiyatı hak etmiyor zayıf film izler internete takılırsın tablet gibi birşey o şuna bak:
HP PAVİLİON X360 13-S102NT CORE İ3 6100U 2.3GHZ-4GB-500GB-13.3"-INT-W10
v2-79767_large.jpg
v2-79767-1_medium.jpg

bu işini görür i3-6100u ondak cpudan iyi.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Hp düşünmüyorum. Daha önce kullandım pişman oldum. Kışın odayı kaloriferden daha iyi ısıtıyordu. Ayrıca minimum full hd çözünürlükte bir cihaz bakıyorum.

Hocam birde asustaki işlemci hpdekinden daha performanslı gibi duruyor.

Intel Core i3 6100U vs M 5Y71

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
16,128

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Fiyatını hakeden bir cihaz değil. Gönül isterdi daha ucuz olsun ama vergiler olsun, koyulan kar payı olsun fiyatı bu seviyeye getiriyor. Beklentilerime en iyi hitap eden cihaz o. Mağazada görme fırsatı buldum ekranı gerçekten çok güzeldi. Hafif,taşıması kolay ve depolama birimi olarak ssd kullanması bu cihazı cazip kılan en büyük unsurlar. Tek kafama takılan noktası işlemciydi. Kağıt üstünde yazan verilere göre işimi fazlasıyla karşılıyor fakat gözümle görmeyince rahat edemiyorum. Yarın hard diskimi alıp, mağazada ki cihazı zorlayıp kararımı veririm. Birde cihazı elime aldığımda kaliteyi hissetmeliyim, dediğiniz gibi aynı işleri bin liralık cihaz ilede yapabilirim ama o cihazı elime aldığımda aynı hissi kesinlikle vermeyecektir.