Windows 7 yanına linux mint?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Arkadaşlar windows 7 nin yanına linux mint mate kuracağım. Sizce kurarken sıkıntı çıkarmı? ' li işletim sistemini nasıl kurarım;? cevap bekliyorum :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Sıkıntı çıkmaz. Nasıl kurmak istediğine karar verip YouTube tan videolara bakabilirsin :) Yeni bir bölüm oluşturarak, bölüm oluşturmadan direk Windows un olduğu diske kurmak gibi seçenekleri var.
En ideali yeni bölüm oluşturup takas alanı ve boot kurulacak diski de manuel seçmek

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Sıkıntı çıkmaz. Nasıl kurmak istediğine karar verip YouTube tan videolara bakabilirsin :) Yeni bir bölüm oluşturarak, bölüm oluşturmadan direk Windows un olduğu diske kurmak gibi seçenekleri var.
En ideali yeni bölüm oluşturup takas alanı ve boot kurulacak diski de manuel seçmek
Peki iki işletim sistemi arasında geçişi nasıl yapacağım ?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Peki iki işletim sistemi arasında geçişi nasıl yapacağım ?
başlangıçta boot menüsü geliyor. oradan hangi sistemi açmak istediğini seçiyorsun :)

Windows'un Metro Boot menüsünü kullanırsan böyle
menu-boot-mint-windows.png

Linux'un kini kullanırsan
650x432xsshot-14_thumb2.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.YCVST-UiVm.png

Eğer linuxu kurarken Boot yapacağın diski değiştirmez direkt windowsun yüklü olduğu diski seçersen linuxun boot menüsü açılır

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
başlangıçta boot menüsü geliyor. oradan hangi sistemi açmak istediğini seçiyorsun :)

Windows'un Metro Boot menüsünü kullanırsan böyle
menu-boot-mint-windows.png

Linux'un kini kullanırsan
650x432xsshot-14_thumb2.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.YCVST-UiVm.png

Eğer linuxu kurarken Boot yapacağın diski değiştirmez direkt windowsun yüklü olduğu diski seçersen linuxun boot menüsü açılır
Linüxü kurdum ve hatta oyun bile oynadım ama ekran sürücüsünü yükleyemedim uymlu olmasına rağmen çözümü varmıdır ? :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Linüxü kurdum ve hatta oyun bile oynadım ama ekran sürücüsünü yükleyemedim uymlu olmasına rağmen çözümü varmıdır ? :)
linux mint yüklediysen eğer zaten ekran sürücüleri için yükleme menüsü var.

Sistem açılınca karşına gelen Karşılama Ekranı sayfasında Sürücüler yazısına tıklayıp ilgili sayfayı açabilirsin. Veya Arama kısmına Sürücü Yöneticisi yazarakta ulaşabilirsin.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
linux mint yüklediysen eğer zaten ekran sürücüleri için yükleme menüsü var.

Sistem açılınca karşına gelen Karşılama Ekranı sayfasında Sürücüler yazısına tıklayıp ilgili sayfayı açabilirsin. Veya Arama kısmına Sürücü Yöneticisi yazarakta ulaşabilirsin.
o şekilde yaptım restart çektim oldu:) sen söylemeden önce bulmuştum ama yinede çok teşekkürler :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
rica ederim. iyi geceler :)

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
İyi geceler...