16 gb lık iphone almak pişmanlıkmıdır ?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
yetersiz diyenler yalan söylüyor sanki... siz kendinizi kandırın 16GB ile ne yapıyorsunuz ki? hiç...
Tamam da uygulamalar kendi kendisine olduğu yerde şişiyor. Adam göstermiş mesela, 10GB Spotify hunharca sömürmüş. Birde işletim sistemi şişip duruyor durduğu yerde, mübarek Apple bol bol güncelleme yayınladığından...

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
oyun Fifa 15, Real Racing3, GT2 racing + 10GB aac arşivi koyabiliyorsun? Fifa15 ve Real racing 3 olmazsa olmaz... + hafızada boş alan görmek isterim...

Reaksiyon puanı
16,128
Mesela ne yapamıyorum ?
onda yok ki sağdan soldan yetersiz demişler ona göre diyor onda 8gb depolaması olan dark evopad 3g m7200 var hiç birşey kurulmuyor diye isyanda o tablete 32gb sd kart takmış android 4.1 sd karta taşımıyor diye isyanda zaten birde dark nasıl yaptıysa ramde hile yapmış 1gb ram var dediği cihazda o 8gb depolamadan almış 1gb rami ...
yani onun iphone'da 16gb yetersiz demesinin bilimsel açıklaması yok hurafelerden ibaret.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
onda yok ki sağdan soldan yetersiz demişler ona göre diyor onda 8gb depolaması olan dark evopad 3g m7200 var hiç birşey kurulmuyor diye isyanda o tablete 32gb sd kart takmış android 4.1 sd karta taşımıyor diye isyanda zaten birde dark nasıl yaptıysa ramde hile yapmış 1gb ram var dediği cihazda o 8gb depolamadan almış 1gb rami ...
yani onun iphone'da 16gb yetersiz demesinin bilimsel açıklaması yok hurafelerden ibaret.
nerden biliyon... arkadaş denen insanlarla ilişkin yok ki bilesin... adam dandiPhone 7 görse bomba sanar...

Son düzenleyen moderatör:

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Tamam da uygulamalar kendi kendisine olduğu yerde şişiyor. Adam göstermiş mesela, 10GB Spotify hunharca sömürmüş. Birde işletim sistemi şişip duruyor durduğu yerde, mübarek Apple bol bol güncelleme yayınladığından...
ama spotify da çevrimdışı dinle özelliğini kullanmazsak ama hafızada sorun yaratmaz

lilamanela

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Şöyle düşün telefon hafızası sen farkında olmadan doluyor ve önemli bir anın fotoğrafını çekemiyorsun....

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Ya bırakın bu işleri iyice abartmışsınız, 15 uygulama nedir 16GB için. Siz ne kadar küçümsüyorsunuz 16GB'ı.

Telefonu oyun aracı gibi görmekten vazgeçin. Ben 16 kullanıyorum 40 uygulamam var , müziklerim videolarım var. Hala 5Gb yerim var.. Tutupta 3 Gb'lık oyunlar yüklerseniz 64de yetmez 128 alın oldu olacak.

CrazyGuardian

Asistan
Reaksiyon puanı
17
oyun pc/ps den oynanır.Resim video çekersin ona bişey diyemem amma velakin artık telefonlara 2bin 3bin vermek çok mantıksız be kardeşim
arsamı satıyolar arabamı belli değil.
bi reklam izledim yere düşerken paraşut sistemi varmış acaba o telefon hep arka kapak ustunemı düşecek ?videoda arkaya üfürüttüyodu havayı.
o telefonda fiziksel olarak arka kapak ustune düşme kanunumu var hehue

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Ya bırakın bu işleri iyice abartmışsınız, 15 uygulama nedir 16GB için. Siz ne kadar küçümsüyorsunuz 16GB'ı.

Telefonu oyun aracı gibi görmekten vazgeçin. Ben 16 kullanıyorum 40 uygulamam var , müziklerim videolarım var. Hala 5Gb yerim var.. Tutupta 3 Gb'lık oyunlar yüklerseniz 64de yetmez 128 alın oldu olacak.

Katılıyorum. 80 civarında da bende uygulama var. 4 GB daha yerim var.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Herkesin kullanimina göre degisir bu durum. Size 64GB yetmeyebilir ama, baskasina 16GB bile fazla gelebilir.

DerAppleist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
kesinlikle pişmanlıktır, idareli kullanınca tabiki de mümkün kullanmak ama müzik atamazsın video atamazsın vs vs, 64 GB'de istersen 4-5 gb film at izle sil, telefonun dolması çok zor

kaoline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Elbette pismanliktir sonra satmaya kalkarsin o ayri bi bismanlik olur :)

Egosiesta

Doçent
Reaksiyon puanı
70
Hayır değildir. Düzgün kullanımda hiç bir sıkıntı çıkmaz ios cihazlarda ön bellek sorunu oluyor uygulamalar ön bellekte çok yer kaplıyor bunun çözümüde silip yüklemek ara sıra fotoğraflarınıda icloud da yedeklersin fazlasıyla yetiyor bana göre ben telefonu her amaçla kullanıyorum işim olmayan uygulamaları siliyorum sürekli telefonda tutmuyorum sorun olmuyor

knighttr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyun oynuyorsan yetmez kesinlikle. ama oyun oynamıyorsan google fotoğraflar uygulaması yükle fotolar oraya upload oluyor. 1 aydan eski fotoları da cihazdan siliyor program fazlasıyla yer kalıyor sana.

saidkural

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
eğer telefonu sadece whatsup ve konuşma için kullanan tiplerden değilsek
Kullanım alışkanlıklarına bağlı. Eğer resim ve videoları düzenli bir şekilde bilgisayarına veya farklı bir depolama alanına aktarırsa kolay kolay sıkıntı çıkmaz.
Düşük hafızalı diye kamerada HDR kapamak, video çekim kalitesini düşürmek gibi telefonu kullanmanı engelleyecek şeyleri yapmazsan sorun olmaz yani

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
16 GB kullanımı kişiden kişiye göre değişir. az kulllananlar için ideal bir kapasite bence

Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar iOS da kullanıcılar diyor örneğin 5 gb hafıza kullanıyorum ama hepsi dolmuş çünkü telefon uygulamaların daha hızlı açılması için önyükleme yapıyor her sefer belli süreden sonra hafıza doluyor tabii bence artık bu devirde 16 gb den aşağı telefon alınmaz 8 gb aldınız aktif kullanan biri iseniz 2 gb fotoğraflar 2 gb uygulamalar desek hemen doluyor 16 da fena değil gibi ama telefonu yoğun kullananlar 32 gb hafızalı telefon alsın.

Reaksiyon puanı
16,128
Arkadaşlar iOS da kullanıcılar diyor örneğin 5 gb hafıza kullanıyorum ama hepsi dolmuş çünkü telefon uygulamaların daha hızlı açılması için önyükleme yapıyor her sefer belli süreden sonra hafıza doluyor tabii bence artık bu devirde 16 gb den aşağı telefon alınmaz 8 gb aldınız aktif kullanan biri iseniz 2 gb fotoğraflar 2 gb uygulamalar desek hemen doluyor 16 da fena değil gibi ama telefonu yoğun kullananlar 32 gb hafızalı telefon alsın.
6-6s'de 32gb yok apple eziyet ediyor 4klık 64-128gb satsın diye uyanın da!

moongoddess

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiç ios kullanmadım. geçmeyi düşünüyorum benimde aklımda 64 mü 16 mı diye sorular var. bi an yetmez diye düşündüm ama sonra dedim ki 3 senedir s3 mini kullanıyorm,6 gb hafızdan 4,55 gb alan kullanılabilir. ben bunu kaç sene kullanmışım (arada hafızası çıldırttı, fırlatasım geldi tabi) 16 tabikide yeter diyorum :d ki fazlasıyla oyun oynayan müzik indiren ve sosyal medya uygulamalarını kullanan biriyim. genelde en güzel anlarımda fotoraf çekememek sıkıntı oldu ama bu hafızayada dayanmışım sonuçta.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Neden sürekli 16 Gb , 32 Gb alarak kendinize işkence çektiriyorsunuz ki fotoğraf video aktarma işleriyle 64 GB alın kafanız rahatlasın, 16 GB alıyorsunuz fakat bunun watsapp'ı var facebook twitter instagram messenger birde bunların watsapp mesaj depolaması var güncellemeleri var hadi diyelim dominos yüklediniz spotify yüklediniz. ee noldu çoğu alan doldu bence hiç gerek yok bu çin işkencelerine... 64 Gb alın kafanız rahat olsun...

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Hep söyledim yine söylüyorum. Eğer telefona 15 tane oyun indirip, sürekli video çekme işlemi yapmıyorsanız, 16 GB alın, kalan parayı illa harcamak istiyorsanız aksesuar alırsınız.

749b42400585dbba87374f3345391f92.jpg

Musa Yavuz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
valla ben 4s te 5gb oyun 1gblik müzik 1gb a yakında foto oluyodu oyun yüklemeyen biri için yeterli bence