Benim avea'da download yaparken 37 mbps leri görüyorum speed test yaparken 20-30 arası çıkıyor. Bu hızları yeterli bence, kotalar arttırılması daha iyi olur.Bizim kucuk kirsehirde 3g de 16 mb hiz var
150mbps görürsün tabi cihaz uyumluysa...Turkcell 375 mbit hız vaad ediyor ama çoğu bölgede bu hızın yarısını bile zor görürüz gibi bir his var içimde
Ben 50 mbit hıza bile razıyım yeter ki internet paketleri uygun fiyata olsun.
150mbps görürsün tabi cihaz uyumluysa...tırt telekom aboneleri hızı görünce bunalıma girip kendilerine zarar vermese bari...
![]()
Senin bakış açından doğru ancak operatrler açısından bakarsak ta nerede müşteri sayısı fazla oraya yatırım yapacaklar. Sallıyorum 14 milyon nüfuslu yere mi yatırım yaparsın 14 bin nüfus lu yeremi ?8 yıl içinde ülke çapında yayılacak. Gerçekten çok uzun bir dönem. İşin aslına bakılırsa devlet önceliğin kırsala verilmesi zorunluğu getirmeliydi.
Bunun nedeni gayet basit. Büyük şehirlerde gerek FİBER gerek ADSL gerek ise Uydunet aracılığı ile zaten hızlı internet ağı insanlara rahatlıkla taşınabilmekte.
Büyük şehirlerdeAKK yüzünden şımarık şımarık şikayetler yapılırken Anadolu'nun bir çok ilçesinde ve özellikle köylerinde ADSL ile 1 Mb internet hizmeti bile verilememekte.
4.5 G'de öncelik kırsala verilirse en azından bu uçurum kapanmış olur.
Ancak Köylü Sözde Milletin Efendisidir....
Dağ tepe düzlüğe karşı 4g 3g'deki kadar performans vermeyebilir de. 4g yükseltileri pek sevmez.8 yıl içinde ülke çapında yayılacak. Gerçekten çok uzun bir dönem. İşin aslına bakılırsa devlet önceliğin kırsala verilmesi zorunluğu getirmeliydi.
Bunun nedeni gayet basit. Büyük şehirlerde gerek FİBER gerek ADSL gerek ise Uydunet aracılığı ile zaten hızlı internet ağı insanlara rahatlıkla taşınabilmekte.
Büyük şehirlerdeAKK yüzünden şımarık şımarık şikayetler yapılırken Anadolu'nun bir çok ilçesinde ve özellikle köylerinde ADSL ile 1 Mb internet hizmeti bile verilememekte.
Köy enstitülerini kapatmadan onceydi o efendi8 yıl içinde ülke çapında yayılacak. Gerçekten çok uzun bir dönem. İşin aslına bakılırsa devlet önceliğin kırsala verilmesi zorunluğu getirmeliydi.
Turkcell 375 mbit hız vaad ediyor ama çoğu bölgede bu hızın yarısını bile zor görürüz gibi bir his var içimde
Ben 50 mbit hıza bile razıyım yeter ki internet paketleri uygun fiyata olsun.
cihazlar desteklese bile ben gsm firmalarının bahsettikleri hızları sunabileceğini düşünmüyorumLTE.CAT4 den iyi olursa cat10 o hız mümkün olur.
http://shiftdelete.net/4-5g-destekli-telefonlar-tam-liste-63492
okuyun da.
Turkcell kesin o hızı verecek ve telefonum elimi yaktı diyenleri görüceğiz yüksek hızlarda telefona dokunmayın özellikle antenlerin olduğu yerlere...
O hızı rüyanızda bile göremessinizBöyle birşey sözkonusu değil dostum. 375 mbit lte advanced baz istasyonunun verebileceği maksimum hızı temsil eder. Aynı 3g advanced yani telefonlarınızdaki H+ bağlantının 42.2 mbit i temsil ettiği gibi. Ama sen bunun 20 sini aldığında oooo hızı kes diye tepki verirsin. Teorik hızlar sadece sen kocaaa baz istasyonuna tek başına bağlı olursan belki erişilebilir. Ozaman pratik kullanımda lte advanced baz istasyonundan nasıl 300 mbit almayı hayal ediyorsun?