Telefon servise gönderme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kestane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İyi akşamlar forum ahalisi, umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Sony Xperia Z3 telefonum var. 9 Ocak gecesi ani bir şekilde telefonun sağ alt köşesinde mavi bir leke belirdi. Özellikle siyah arka planda çok belli oluyor. Yetkili servisi aradım ve İstanbul ( sakaryadayim ) bedava kargo ile gönderin vs vs dediler. Bu konuda bilgisi olanlar;
Urun değişimi talep edebilir miyim tamir istemeden?
Telefonu verdiğim sure zarfında kullanmalik farklı bir telefon alabilir miyim?
Tamir suresi ne kadardır ve bu sure asılırsa neler yapabilirim?
Telefonu servisten geldikten sonra servis kaynaklı oluşabilecek hatalar için kanıt niteliğinde göndermeden fotoğraflarını ceksem telefonun yararlı olur mu?
Kvk nasıl bir servistir?
Aklıma gelen sorular bunlar ama bu konularda deneyimi olan, daha önce başına gelen arkadaşlardan öneri ve ye uyarılarını eksik etmemelerini rica ediyorum. İyi akşamlar tekrardan. Dip: cihaz 2 aylık haliyle garantisi devam etmekte.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Güncel.

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İyi akşamlar forum ahalisi, umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Sony Xperia Z3 telefonum var. 9 Ocak gecesi ani bir şekilde telefonun sağ alt köşesinde mavi bir leke belirdi. Özellikle siyah arka planda çok belli oluyor. Yetkili servisi aradım ve İstanbul ( sakaryadayim ) bedava kargo ile gönderin vs vs dediler. Bu konuda bilgisi olanlar;
Urun değişimi talep edebilir miyim tamir istemeden?
Telefonu verdiğim sure zarfında kullanmalik farklı bir telefon alabilir miyim?
Tamir suresi ne kadardır ve bu sure asılırsa neler yapabilirim?
Telefonu servisten geldikten sonra servis kaynaklı oluşabilecek hatalar için kanıt niteliğinde göndermeden fotoğraflarını ceksem telefonun yararlı olur mu?
Kvk nasıl bir servistir?
Aklıma gelen sorular bunlar ama bu konularda deneyimi olan, daha önce başına gelen arkadaşlardan öneri ve ye uyarılarını eksik etmemelerini rica ediyorum. İyi akşamlar tekrardan. Dip: cihaz 2 aylık haliyle garantisi devam etmekte.
Değişim talep edemiyorsun. Kullanmalık cihaz vermezler. Fotoğraf kabul etmezler. Tamir süresini aşacağını zannetmiyorum

E

ekremsan

SDN Okuru
Bu aralar servis süreleri 60 gün civarında sürüyor. Ben 45 gün bekledim yeni geldi telefon.

E

ekremsan

SDN Okuru
Hayır. 1 haftada değişim onaylandı sonra bir buçuk ay değişim cihazı bekledim.

Merve nur erdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mrblar ben sony xperia z1 kullanıyorm 4.ayıma gircek ama ekranı arada bir kararıp geri geliyor ve ahize yerinde ilk aldgm günden beri ses degsmi oluyor snra düzelıyor bu ses degsmı 2dk snra fln düzeliyo garantiye yollamak istiyorum ama cihaz degişmı yapmaları mümkün olr mu sizce bıde cihaz aşırı ısınıyo internete takıldıgım zaman degl müzik dnliyorum sadece müzik bir bakıyorum ateş gibi bir gün elimde patlamasndan korkuyorm

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Mrblar ben sony xperia z1 kullanıyorm 4.ayıma gircek ama ekranı arada bir kararıp geri geliyor ve ahize yerinde ilk aldgm günden beri ses degsmi oluyor snra düzelıyor bu ses degsmı 2dk snra fln düzeliyo garantiye yollamak istiyorum ama cihaz degişmı yapmaları mümkün olr mu sizce bıde cihaz aşırı ısınıyo internete takıldıgım zaman degl müzik dnliyorum sadece müzik bir bakıyorum ateş gibi bir gün elimde patlamasndan korkuyorm

Arkadaşlar bilgi sahibi olmadan yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.

Tüketicinin korunması hakkında düzenlenen kanunda, DOA kapsamı diye bilinen ayıplı mal maddesi var. Daha önce 2 ay olan bu süre 6 aya çıkarılmış durumda.

Yani aldığınız bir mal, 6 ay içinde kullanıcı hatası olmaksızın arızalanır ise, iade veya değişim talep edebilirsiniz. ikinci ayında arızalanan telefonumu bu şekilde iade etmiştim.

Çoğu kişi bilmiyor bu kanunu. Firmalar ise insanları aptal yerine koyup ilk başta böyle bir kanun olmadığını, sonra yürürlüğe girmediğini iddia ediyorlar.

İlgili Resmi Gazete

Kanun uzun, ilgili maddeleri bulamayabilrsiniz.

Birinci bölüm, Ayıplı Mallar başlığı altında Madde 10...

Son düzenleme:

Merve nur erdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Smd ben hemen geçmeden telfonumumu gotrüyim bıraz oncede dondu ekranı karardı ve kapandı tekrr ben actm

CorozeB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben telefonumu kendim götürdüm servise ''KVK'' saat 3 gibi.ekran dokunmatiği arızalıydı. 2 saat sonra mesaj attılar cihazınız yapılmıştır diye.gerçi ben yetişemedim ertesi gün sabah aldım... Bana kullanmalık bir tanede cihaz verdiler.
Ekran ve çerçevesi kople değişmiş kapaklar dahil.... birde sesin karşıdan az geldiğini söylemiştim hoperlörde değişmiş. şimdi karşı taraftan ses fena geliyor hatta 2 kademe kısıyorum bile.....

Eğer servis yakınsa daha doğrusu aynı ildeyseniz kargo çok anlamsız. kargo kafadan 4 günü öldürüyor + tamir süresi.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Smd ben hemen geçmeden telfonumumu gotrüyim bıraz oncede dondu ekranı karardı ve kapandı tekrr ben actm

Servis ile iletişime geçin, isteğinize göre iade veya değişim talebinde bulunun. Kesinlikle tamirini kabul etmeyin. İsteğinizi kabul etmeyebilirler işi yokuşa sürerek cihazı tamir edip geri vermek isteyebilirler. Kabul etmeyin ve DOA kapsamını hatırlatın mutlaka.

Merve nur erdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Direk aldgm telfoncuya götrcem bende hopörlerde sıkntı yok bnde knusırken sesnı kısıyorm sankı karsıdakı yanmda konusuyor gbı hoporlerı ıyı yanı sadce sesı cogu zmn degsıuo yanı bide ısınmada artmaya basladı telfon kapanıp aclıyo bıde muzik acıyorum video acıyorm sesı cok az ya bütün sony serisi mi boyle

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Direk aldgm telfoncuya götrcem bende hopörlerde sıkntı yok bnde knusırken sesnı kısıyorm sankı karsıdakı yanmda konusuyor gbı hoporlerı ıyı yanı sadce sesı cogu zmn degsıuo yanı bide ısınmada artmaya basladı telfon kapanıp aclıyo bıde muzik acıyorum video acıyorm sesı cok az ya bütün sony serisi mi boyle

Tabi telefonu aldığınız yer ile de görüşün ama telefonu onlar üzerinden göndermeyin servise. Zaten muhtemelen servise gönderin diyeceklerdir.

Merve nur erdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendım servıse götrme şansım yok ki adıyaman merkezde yasıyorum ve teknik servisi burda yok mecburen onlar gondercekler

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Kendım servıse götrme şansım yok ki adıyaman merkezde yasıyorum ve teknik servisi burda yok mecburen onlar gondercekler

Yine de görüşün tabi, ama servise siz gönderin.

Servis ile iletişime geçin, Size kargo bilgilerini, ücretsiz gönderi için anlaşma kodunu ve servis adreslerini verirler.

Sizde telefonu tüm kutu içeriği ile birlikte, fatura ve garanti fotokopisiyle (orjinalleri sizde kalsın) , kısaca şikayetlerinizi ve taleplerinizi belirten bir not yazarak kargo ile gönderebilirsiniz. Kargoda hasara uğramaması için güzel bir şekilde ambalajlayın.

Güvenlik açısından, telefondaki önemli belge, bilgi ve fotoğraf gibi önemli dosyalarınızı alın, hesaplarınızı da kaldırın.