Apple A8 vs Snapdragon 801

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşlar arkadaşımla tartıştık. Ben Apple A8 daha iyi ve performanslı diyorum. Artık çekirdeğe ghz a bakmıyor diyorum. Anlatamadım. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Tartışma S5 senin telefonundan daha iyi denilince başladı.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar arkadaşımla tartıştık. Ben Apple A8 daha iyi ve performanslı diyorum. Artık çekirdeğe ghz a bakmıyor diyorum. Anlatamadım. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Tartışma S5 senin telefonundan daha iyi denilince başladı.

O arkadaşın forumda konu açan kişi mi? Android ile iOS'u performansını tartışamazsın. nedeniyse birisi android linux tabanlı bir işletim sistemidir iOS farklı bir işletim sistemi. Ayrıca arkadaşın S5 'mi kullanıyor? yada iPhone mu alamıyor?

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
A8 ile snapdragon'u ben karşılaştıramıyorum yardım eder misiniz?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bazı insanlar vardır ya kendi malını çok değerli görürler yada ulaşmadıkları ciğere mundar derler. Böyle insanların sayısı çok fazla bu yüzden onlara göre 801 daha kuvvetlidir bırak sen boşver laf anlatamazsın.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Sen boşver cihazını kullan ;)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Snapdragon AMD'nin Ghz kasması
(s800,801,805,820)
Mediatek AMD'nin çekirdek sayısı kasması. (helio x20, ama p10 ile Mt6752 ye saygım sonsuz.)

Allah'tan AMD 14 nm ye inecek de. Daha Qualcomm ile Mediatek kaldı AMD'nin davranışlarından arta kalan.

Apple'ı Samsung gibi günahım kadar sevmem sevene saygı duyar bazı daha doğrusu bu tür durumlarda kendim de saygı duyarım. Ama Apple 2 çekirdekle neler yapıyor, Antutu'da 100 bini deviriyor. Tabi ki hilebaz Qualcomm sırf Antutuda çekirdekleri ağır yüke sokup yüksek puanlar kastırıyor. Geri kalanında normal seyrediyor. Gövde gösterisini yapıp ghzyi indiriyor.

Mediatek olanı gösteriyor. Onu seviyorum işte. Mt6595 olmasa Qualcomm hala Mediatek ve Samsung'a çamur atmakla kalacaktı yok Big.Little saçma, yok performansları S801 kadar olamaz (Alpha Exynos 5430 bile rahat deviriyor. Mx4 demeye gerek yok)

Apple'ın işlemcileri ise tam verimli çalışıyor.

Bizim sınıfta da var onlardan.

Yine Sony ile kıyaslasa daha iyi bir üslupla konuşurum gidip Samsung ile kıyaslıyorlar ya.

Son düzenleme:

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
(s800,801,805,820)
Mediatek AMD'nin çekirdek sayısı kasması. (helio x20, ama p10 ile Mt6752 ye saygım sonsuz.)

Allah'tan AMD 14 nm ye inecek de. Daha Qualcomm ile Mediatek kaldı AMD'nin davranışlarından arta kalan.

Apple'ı Samsung gibi günahım kadar sevmem sevene saygı duyar bazı daha doğrusu bu tür durumlarda kendim de saygı duyarım. Ama Apple 2 çekirdekle neler yapıyor, Antutu'da 100 bini deviriyor.

Yine Sony ile kıyaslasa daha iyi bir üslupla konuşurum gidip Samsung ile kıyaslıyorlar ya.
Hocam Sony ile de gereksiz aslında. iPhone iOS ile beraber androidden çok faklı oluyor. Geliştiriciler 1-2 cihaza uygulama geliştirdiği için iPhone'da işlemcimden kaynaklanan sorun olmuyor.

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
(s800,801,805,820)

Apple'ı Samsung gibi günahım kadar sevmem sevene saygı duyar bazı daha doğrusu bu tür durumlarda kendim de saygı duyarım. Ama Apple 2 çekirdekle neler yapıyor, Antutu'da 100 bini deviriyor. Tabi ki hilebaz Qualcomm sırf Antutuda çekirdekleri ağır yüke sokup yüksek puanlar kastırıyor. Geri kalanında normal seyrediyor. Gövde gösterisini yapıp ghzyi indiriyor.

Mediatek olanı gösteriyor. Onu seviyorum işte. Mt6595 olmasa Qualcomm hala Mediatek ve Samsung'a çamur atmakla kalacaktı yok Big.Little saçma, yok performansları S801 kadar olamaz (Alpha Exynos 5430 bile rahat deviriyor. Mx4 demeye gerek yok)

Apple'ın işlemcileri ise tam verimli çalışıyor.

ios ve android işlemci mantığı bence böyle. mesela 1 tane işlemci var apple gidiyor bu işlemcinin performansını 2 ye bölüyor . android işlemci üreticileride bu işlemcinin gücünü 8e yada 4 e bölüyor .2 ye bölünenmi daha çok performans verir yoksa 8e bölünen mi? tabikide 2 ye bölünen. bence ios android işlemci gücünün farkı bu. intel vs amd arasındaki işlem performansı farkı gibi