Emniyet Kemerinizi Takın !

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Daha kötüleri var+filmdede irdelendiği gibi kemer takmış kişileride rahatça öldürebiliyorsunuz.Takmadıysanız araçtan uçarsanız şanslısınız ;)

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Bu yüzden arabayı hep yavaş kullanmaktan yanayım ve tabiki emniyet kemeri.

paladin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Daha kötüleri var+filmdede irdelendiği gibi kemer takmış kişileride rahatça öldürebiliyorsunuz.Takmadıysanız araçtan uçarsanız şanslısınız ;)

videoda çok önemli bir nokta var. burada emniyet kemerlerini takanlar mı hayatını kaybediyor, yoksa arka koltukta kızın yanında emniyet kemerini takmayan çocuk ve gençlerin içinde bulunduğu arabaya çarpan diğer iki arabanın sürücüleri mi?. çünkü videonun sonunda sedyedeki kişi bana arka koltukta oturan kızmış gibi geldi.

anlayabildiğim kadarıylada videonun sonunda telsizle konuşan eleman "kemer, kazada geçleri hasardan korudu" gibi bir şey diyor. zaten videonun sonunda da " kemer kullanmıyorsanız, mazeretiniz de yoktur." diyerek kemer takılması gerektiği vurgulanıyor. ama video da büyük bir mantık hatası var. sanki kemer takanlar hayatlarını kaybetmiş, takmayan çocuk kurtulmuş gibi gösterilmiş. haklı olarak ingilizce bilmeyen ve telsizle konuşan elemanın ne dediğini anlamayan biri kazanın sonucunu böyle algılıyor. kaza esnasında diğer iki arabanın sürücülerininde kemer takıp takmadığı gösteriseydi veya kazandan kurtulan ön koltuktaki diğer iki gençte arka koltukta oturan kız gibi sedyede kurtuldukları vurgulanarak gösterilseydi bu yanlış anlaşılma ortadan kalkardı. ingilizce bilmeyen biride kolaylıkla kemer takması gerektiğini anlardı.

şimdi bu videoyu izleyen ve ingilizce bilmeyen biri, videoda anlatılmak isteneni anlayamayıp " kemer takmak demek ki ölümede neden olabiliyormuş deyip" kemer takmaktan vazgeçebilir. bence böyle insan yaşamını etkileyebilecek kritik videoların yanlış anlaşılmara sebebiyet vermeyecek şekilde çekilmesi ve yayınlanması gerekiyor. yani belli bir kesimin anlayabileceği şekilde çekilmiş. hiç bir replik kullanılmadan herkesin anlayabileceği şekilde çekilen ve yayınlanan inanılmaz derece vurucu mesajlar veren yüzlerce video örneği varken, bu gibi yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren bir video bence çok sakıncalı olmuş. çünkü videonun yayınlandığı sitede de kemer takanlar hayatını kaybetmiş, takmayan çocuk kurtulmuş şeklinde algılanmış. ama sonuç tam tersi.

Son düzenleme:

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
paladin arkadaşım güzel yorumun için teşekkür öncelikle :)
Düşündüklerini düşünmedim değil , ama o kazadan öndeki kişilerin kurtulmalarıda imkansız gibi gözüküyordu...Burda tam olarak anlatılmak istenen ne ona kesin birşey diyemiyeceğim ama ;
Emniyet Kemerinizi Takın !
diyorum sadece :)

paladin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
paladin arkadaşım güzel yorumun için teşekkür öncelikle :)
Düşündüklerini düşünmedim değil , ama o kazadan öndeki kişilerin kurtulmalarıda imkansız gibi gözüküyordu...Burda tam olarak anlatılmak istenen ne ona kesin birşey diyemiyeceğim ama ;
diyorum sadece :)

evet aslında sen böyle söyleyince başka bir senaryo daha çıktı ortaya. yani öndeki kemer takan iki kişi, ve kemerini takmamış olan arka koltuktaki çocukta hayatını kaybetmiş olabilir. haliyle ambulansın içindeki hayatlarını kaybetmiş üç kişi bunlar olabilir. ama ben yine ilk yorumundaki gibi bir şeyin olduğunu düşünüyorum. yani sonuç olarak yabancı dili olmayan biri içi kafa karıştıran bir çok senaryoya gebe bir video. ama burada kemer takanlar kurtuluyor. benim video içinde söylenenlerden anladığım kadarıyla bu. yinede sağlaması ve kaza sonucunun ne olduğunun kesin olarak anlaşılabilmesi için ingilizceden çok iyi anlayan birine izlettirmek gerekiyor.

Son düzenleme:

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Evet Sonuç olarak Emliyet kemeri takın :( en Azından bi şans oda

paladin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://www.vtunnel.com/index.php/10...b490ebd407b0ba083ac36db95e78e72b4074aa0317424

yukarıdaki reklamın farklı bir versiyonu. reklamı çeken aynı kuruluş. ve bu videoya bakarak sanırım seneryo yine değişti. :) arka koltuktaki kişi, ön koltuktaki kemerlerini takmış olan kişilere çarptığı için kendisinin ve onlarında hayatlarını kaybetmesine, yanındaki kız arkadaşının da kafasına çarpıp onda beyin hasarı oluşmasına neden oluyor. yani arkadaki kişi kemerini takmadığı için, kemerini takan kişilerinde ölümüne sebep oluyor. kız arkadaşınıda ağır yaralıyor.

yani sonuç olarak kemerinizi takmazsanız sadece kendi canınızı değil araba içindeki kemerini takmış olan kişilerinde canını tehlikeye atıyorsunuz. video dan çıkartılması gereken kesin sonuç budur.

Son düzenleme:

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Yâni Kemer tak hem kendini hem arabadakileri kurtar mesajı ? (: