No video input

Emre09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar dün akşam bilgisayarımı power tuşuna 5 saniye basarak kapattım bugün bilgisayarı açtım ekranda "NO VİDEO İNPUT" yazıyor RAM'leri ve ekran kartını söküp tekrar taktım yerlerini değiştirdim sorun çözülmedi ayrıca bilgisayar kapalıykene sadece monütörü açtığımda bile bu yazı yazıyor sizce sorun ne? yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar :)

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Deneyebilirsen başka bir monitörle dene. Görüntü kablosunda da sorun olabilir onu da değiştirip dene. Eğer sorun devam ediyorsa ekran kartını başka pc de dene.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhbalar,

Yani video giris sinyali gelmiyor kasadan monitore. Kasanin 220v power kablosunu cikarin, ardindan bios pilini cikarin, yarim dakika bekleyin. Bios pilini takin, power kablosunu takip pcnizi calistirin.

Eski masaustu pc'im aynisini yapiyordu ara sira, cmos dan kaynaklaniyor buyuk ihtimalle reset istiyor. Bi deneyin bakalim olcakmi.

Emre09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhbalar,

Yani video giris sinyali gelmiyor kasadan monitore. Kasanin 220v power kablosunu cikarin, ardindan bios pilini cikarin, yarim dakika bekleyin. Bios pilini takin, power kablosunu takip pcnizi calistirin.

Eski masaustu pc'im aynisini yapiyordu ara sira, cmos dan kaynaklaniyor buyuk ihtimalle reset istiyor. Bi deneyin bakalim olcakmi.

Dediklerinizi yaptım sorun çözülmedi cmos reseti nasıl atabilirim veya başka önerileriniz var mı

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Kasa ile monitorun güç kablolarını değiştir.Monitorden kasaya taktığın kısmı biraz it yani tam girmemiş olabilir iyice ekran kartına itikle sok vidalarını sağlam sık.Bu işlemi yaparken kasa düğmesini arkadan kapat.

Fişi tak.Kasa düğmesini aç, 10 sn kadar bekle kasayı çalıştır sonucu yaz.

Emre09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasa ile monitorun güç kablolarını değiştir.Monitorden kasaya taktığın kısmı biraz it yani tam girmemiş olabilir iyice ekran kartına itikle sok vidalarını sağlam sık.Bu işlemi yaparken kasa düğmesini arkadan kapat.

Fişi tak.Kasa düğmesini aç, 10 sn kadar bekle kasayı çalıştır sonucu yaz.

dediğiniz kabloyu arkadaşımdan denemek için aldım ekran kartına bağladım çalıştırdım ekranda çizgiler falan çıktı kapattım pcyi kabloyu ekran kartından söktüm anakarta bağladım tekrar çalıştırdım bu sefer görüntü gelmedi yine "NO VİDEO İNPUT" yazısı çıktı sorun ekran kartında mı ana kartta mı

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Monitörü anakarta bağlandığında görüntü alabiliyor musun?

mrtglr55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
kardeşim sorunun büyük ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor başka bi işlemci deneme sansın varsa bi dene derim en azından işlemciyi bi sök temizle tak bakalım ne oluyor

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
dediğiniz kabloyu arkadaşımdan denemek için aldım ekran kartına bağladım çalıştırdım ekranda çizgiler falan çıktı kapattım pcyi kabloyu ekran kartından söktüm anakarta bağladım tekrar çalıştırdım bu sefer görüntü gelmedi yine "NO VİDEO İNPUT" yazısı çıktı sorun ekran kartında mı ana kartta mı

Biraz geç oldu kusra bakma.Sorununa gelince ana kartta sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Fakat çizgi çıkması olayına bişey diyemicem benim öyle olduğunda kasam çökmüştü en son.İşallah senin öyle olmaz.Yukardan aşağı renkli (mavi ağırlıklı) çizgilerdi benimki.Seninkini bilmem.