Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
şarj problemi yaşayan arkadaşların öncelikle pillerini %100 yapıp şarjın %5e kadar kullanımını şu şekilde paylaşın>. ayarlar>pil>pil kullanımı> aşağıda telefonun tam şarjdan sonra kullandığı uygulamalar gözükecektir. burada "android OS" denen bir uygulama var. ona tıklayıp "ayrıntıları kullan" yazısının altında "uyanık kal" var mı ? varsa bunun süresi nedir ?
telefonun gps - nfc- S voice - sesle uyandırma gibi uygulamalarını kapatın (s-voice, sesle uyandırmayı devre dışı bırakın) ve yine ayarlar>erişebilirlik>görme>voice assistant ın kapalı olduğundan emin olun. erişebilirliğin içinde "ses algılayıcılar" ın da kapalı olduğundan emin olun.yaptıktan sonra paylaşınız değerlendirelim.
Bende uyanık kal var süresi 21 dakika şu an şarjım yüzde 14 naptıysam dayanmıyor bu aletin şarjı. Ayrıca bahsettiğiniz uygulamalar da kapalı aldığım ekran süresi sadece 2 saat 9 dakika küfür gibi bişey

soul4p

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bende uyanık kal var süresi 21 dakika şu an şarjım yüzde 14 naptıysam dayanmıyor bu aletin şarjı
en son ne zaman pili tam doldurdunuz süresi nedir. eğer uzun bir ise o normal diğer uygulamalara da tek tek bakın hangisinde uyanık kal süresi en çok. bunun dışında Manuel pil kalibrasyonu yapın. telefonun şuan 14 şarjı var bunu tam bitirin. telefonu kapatın. kapalı halde tam doluncaya dek açmayın. daha sonra normal kullanın bakalım ne olacak.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
en son ne zaman pili tam doldurdunuz süresi nedir. eğer uzun bir ise o normal diğer uygulamalara da tek tek bakın hangisinde uyanık kal süresi en çok. bunun dışında Manuel pil kalibrasyonu yapın. telefonun şuan 14 şarjı var bunu tam bitirin. telefonu kapatın. kapalı halde tam doluncaya dek açmayın. daha sonra normal kullanın bakalım ne olacak.
Sürekli tam dolana kadar şarj ediyorum tamamen bitirip kapatıp sarj etmeyi de denedim sonuç yok

ogulcanbesli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Servise verme nedenim hem sarj kablosunun asiri isinmasiydi hemde sim kart girisinin oldugu cercevenin asiri isinmasiydi. Servisten aldiktan sonra anakart ve sarj degisimi yapilmis. Su an telefon hic isinmiyor. Sarj olurken ufak bir isinma oldu fakat dedigim gibi bu ilk halinden eser bile yok. Bende normal oldugunu duydum servise verme nedenim sadece sarjda isinmasi degildi eksik yazmisim. Eger tek sorunun sarjdayken isinmasiysa kafana takma derim. O gayet normal zaten bende kinin az olma sebebi sanirim yuklenen farkli bir yazilimdi.

SercanBaydar09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Servise verme nedenim hem sarj kablosunun asiri isinmasiydi hemde sim kart girisinin oldugu cercevenin asiri isinmasiydi. Servisten aldiktan sonra anakart ve sarj degisimi yapilmis. Su an telefon hic isinmiyor. Sarj olurken ufak bir isinma oldu fakat dedigim gibi bu ilk halinden eser bile yok. Bende normal oldugunu duydum servise verme nedenim sadece sarjda isinmasi degildi eksik yazmisim. Eger tek sorunun sarjdayken isinmasiysa kafana takma derim. O gayet normal zaten bende kinin az olma sebebi sanirim yuklenen farkli bir yazilimdi.

anladım ben sorunu şardayken ısınması olarak algılamıştım direk.Fakat senin kablo ısınıyormuş.:).Gerçi kabloya dikkat etmedim hiç.Fakat ben telefon şarjdayken ısınmasını normal buluyorum.Sonuçta hızlı şarjda bunun olması gayet doğal.Ayrıca telefonu ilk aldığımdaki normal kullanımda dahi çok ısınması,şarjdayken aşırı ısınması gibi durumlar güncellemelerden sonra pek etkisinin kaldığını düşünmüyorum.bilmiyorum sizde mi öyle düşünüyorsunuz??.

S

Sdn okurut

SDN Okuru
S6 edge ye 80 küsür mb lik güncelleme ota üzerinden yayınlanmaya başladı ayarlar 》hakkında 》yazılım güncellemeleri bölümünden güncelleyebilirsiniz

ogulcanbesli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
anladım ben sorunu şardayken ısınması olarak algılamıştım direk.Fakat senin kablo ısınıyormuş.:).Gerçi kabloya dikkat etmedim hiç.Fakat ben telefon şarjdayken ısınmasını normal buluyorum.Sonuçta hızlı şarjda bunun olması gayet doğal.Ayrıca telefonu ilk aldığımdaki normal kullanımda dahi çok ısınması,şarjdayken aşırı ısınması gibi durumlar güncellemelerden sonra pek etkisinin kaldığını düşünmüyorum.bilmiyorum sizde mi öyle düşünüyorsunuz??.
o da olabilir. Çünkü güncelleme ben telefonu servise verdiğimde geldi o yüzden deneme fırsatım olmadı belki de ısınma sorunu anakart değişimiyle değil güncelleme ile düzeldi o da olabilir :)

SercanBaydar09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım,teşekkürler.. İhtimal var gibi gibi :) .zaten ısınma ile ilgili pek derdim yok gibi sadece yan metal kasası bıraz ısıyı fazla iletiyor sanırım bataryadan da ısı gelmiyor,normalde ısı değerleri de iyi aslında heralde işlemcinin ısısı.

Atakan GM 16GB

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fiyatı ve kalitesi olarak güzel bir kazık olan bir telefon. Samsung asla uzun vaatli bir telefon olamaz.

ogulcanbesli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aynen işlemci tam o cercevenin yanında o yüzden ısıyı daha fazla iletmesi normal

SercanBaydar09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fiyatı ve kalitesi olarak güzel bir kazık olan bir telefon. Samsung asla uzun vaatli bir telefon olamaz.

valla kişiden kişiye değişen bir durum.Ben mutluyum ve 2 3 sene rahatca kullanabileceğimi düşünuyorum.Ancak samsunga bende kızmıyor değilim hani.artık donanımla yazılımı daha uyumlu hale getirmeye çalışmalarının zamanı geldi.bu gidişle 2 3 sene sonra 8 gb ram mi koyacaklar.Biraz o konuda iphone dan ders çıkartmalarının zamanı geldi. bir de kızdığım ikinci nokta kamera sensorlerının farklı olması.Yarısı isocell yarısı mx240. Ya bari en azından bir açıklama yap yetiştiremedik böyle yaptık diye millet ona göre alsın. :)).

zeynel61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
85 mb likti güncelledim güvenlik açıkları için sanırım

zeynel61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sanırım gecenlerde arkadaşlatın bahsettiği güncelleme bana daha yeni geldi

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
80 küsür megabaytlık güncellemeden sonra tam ekran uygulamalardan ana sayfaya geçişlerde takılma oluyor. Çok bariz biçimde güncelleme sonrası başladı.

Metehun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar S6 edge ye sahibim yaşadığım sorunlar şunlar
Daha önceleri telefonu aldığımdan beri ses ve güç tuşları arada takılıyordu sonradan kendinden açılıyordu ve kendimce bunun servisi gerektirmeyecek bir durum olduğunu düşündüm
Aldıktan 2-3 ay sonra ön kamera da fotoğraf çektikten sonra fotoğrafta mor-mavi noktalar oluşmaya başladı ve her fotoğrafta aynı konumda bulunuyorlar kamerayı falan da geçtim öyle çok fotoğraf çekilen birisi değilim
Ama dünkü olan sorun telefon kapandı ve bir daha açılmadı s6 edge yazısı geliyor ama telefon açılmıyordu üsteki bildirim ledi sabit bir şekilde yanıyordu gece şarja taktım 1-2 saat sonra baktığımda led kırmızıya dönmüştü ve telefonu açmayı denedim açıldı sonra hiç ellemedim 15 dakika sonra tekrar baktığımda telefon yeniden kapanmıştı ve bu sefer led ışık bile yanmıyordu neyse yarın servise götürürüm diye bıraktım sabah kalktığımda açmayı denediğimde açıldı ve ayarlardan sıfırladım artık kapanma sorunu kalmamıştı
İşte beni çileden çıkartan nokta az önce fark ettim ki telefonun sensörleri bozulmuş ekran döndürünce dönmüyor, uzaktan kumanda (kızılötesi) çalışmıyor ve pusula bile çalışmıyordu
SİZCE NE YAPMAM GEREKİR LÜTFEN YARDIMCI OLUN ?

Meinwelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Servise götür hemen, umarim kullanici hatasi demezler.

umut erdem

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar S6 edge ye sahibim yaşadığım sorunlar şunlar
Daha önceleri telefonu aldığımdan beri ses ve güç tuşları arada takılıyordu sonradan kendinden açılıyordu ve kendimce bunun servisi gerektirmeyecek bir durum olduğunu düşündüm
Aldıktan 2-3 ay sonra ön kamera da fotoğraf çektikten sonra fotoğrafta mor-mavi noktalar oluşmaya başladı ve her fotoğrafta aynı konumda bulunuyorlar kamerayı falan da geçtim öyle çok fotoğraf çekilen birisi değilim
Ama dünkü olan sorun telefon kapandı ve bir daha açılmadı s6 edge yazısı geliyor ama telefon açılmıyordu üsteki bildirim ledi sabit bir şekilde yanıyordu gece şarja taktım 1-2 saat sonra baktığımda led kırmızıya dönmüştü ve telefonu açmayı denedim açıldı sonra hiç ellemedim 15 dakika sonra tekrar baktığımda telefon yeniden kapanmıştı ve bu sefer led ışık bile yanmıyordu neyse yarın servise götürürüm diye bıraktım sabah kalktığımda açmayı denediğimde açıldı ve ayarlardan sıfırladım artık kapanma sorunu kalmamıştı
İşte beni çileden çıkartan nokta az önce fark ettim ki telefonun sensörleri bozulmuş ekran döndürünce dönmüyor, uzaktan kumanda (kızılötesi) çalışmıyor ve pusula bile çalışmıyordu
SİZCE NE YAPMAM GEREKİR LÜTFEN YARDIMCI OLUN ?
Hemen tamire gotur kullanici hatasi diyecekler ne yap ne et kullanici hatasi dedirtme

Metehun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütün sensörler aynı anda çalışmamaya başladı bu nasıl kullanıcı hatası ücretsiz bir şekilde tamir etsinler yeterli benim için eski cihazım m8 di verdim kvk ya 20 iş günü içinde yollamadı verdim tüketici hakem heyetine fatura fiyatını aynı şekilde iade aldım Samsung ile de uğraşmak istemiyorum

umut erdem

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bütün sensörler aynı anda çalışmamaya başladı bu nasıl kullanıcı hatası ücretsiz bir şekilde tamir etsinler yeterli benim için eski cihazım m8 di verdim kvk ya 20 iş günü içinde yollamadı verdim tüketici hakem heyetine fatura fiyatını aynı şekilde iade aldım Samsung ile de uğraşmak istemiyorum
Oyle dedilerse isin kotu kullanici hatasi olamaz bir kac yere daha sor kullanici biseyyapmamiski bagir cagir durumu anlatmaya calis zorla telefon gitti garanti vermeselermis o zaman hep boyle yapar onlar kullanici hatasi diye garanti ne ise yariyomuski oyle diceklerse

Metehun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yarın servise vermeye götüreceğim en son olanları yine yazarım

Metehun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün akşam Antalyadaki yetkili Samsung servisine bıraktım bu saatlerde. Az önce mesaj geldi telefonunuzun işlemi tamamlanmıştır diye birazdan almaya gideceğim.

Metehun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben böyle rezalet bir durumla daha önce karşılaşmadım. Telefonun üstüne basit bir jelatin yapıştırmışlar işlem görmüş gibi. Olayın farkında olmayan birisi olsam vah halimize. Sensörlerini ve kamerasını kontrol ettim fakat hiçbir işlem yapılmamış. Yazılım bile değiştirilmemiş bilerek 2-3 fotoğraf bırakmıştım acaba bir işlem yapılacak mı diye fakat hiçbir şey yapılmamış aynen olduğu gibi duruyor. Belgeye de kamera şarj soketi vb.... değiştirilmiş ve yazılım yüklendi yazmışlar. Biz cihazı yeniden alalım dediler verdik bakalım.

umut erdem

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben böyle rezalet bir durumla daha önce karşılaşmadım. Telefonun üstüne basit bir jelatin yapıştırmışlar işlem görmüş gibi. Olayın farkında olmayan birisi olsam vah halimize. Sensörlerini ve kamerasını kontrol ettim fakat hiçbir işlem yapılmamış. Yazılım bile değiştirilmemiş bilerek 2-3 fotoğraf bırakmıştım acaba bir işlem yapılacak mı diye fakat hiçbir şey yapılmamış aynen olduğu gibi duruyor. Belgeye de kamera şarj soketi vb.... değiştirilmiş ve yazılım yüklendi yazmışlar. Biz cihazı yeniden alalım dediler verdik bakalım.
O telefonda öldü desene o telefoncunun pis ellerine kalcak yazik duzeltemezler onu o adamlarin kafasi o kadar kitsa isin cok zor

Metehun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefon servisten geldiğinde ilk işim 2100 TL ye satıp üstüne 1000 koyup 3100 TL ye iPhone 6s almak