dell e6520 bios dahil hiçbirşey açılmıyor

ruha3463

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende dell e 6520 model laptop var geçenlerde bios güncellemesi vardı güncelledim 2 gün sorunsuz kullandım sonra win10 yüklemek istedim cd boot etmedi bikaç kez denedim olmadı bende bios legacy iken uefi yaptım pc yi açtım dell yazısında kaldı ne yaptıysam bios a bile giremedim anlıyacagınız dell yazısını geçemiyorum ne jsb ne cd okuyor bilgisayarcı büyük ihtimalle bios uçmuş dedi bios yazdırmam gerekiyormuş yazdırabilecek yerlere sordum bu seferde cihaz yeni oldugu için cihazın bios yazılımını hiçbir yerde bulamadık yardımcı olabilecek kimse varmı yada aynı cihazdan kendisinde olan varsa bios yedegini alıp atarsa veya nasıl çözebilecegimi söyleyecek biri varsa çok minnettar kalırım

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
sı*tık cafer bez getir ana cıvık Sı*tık tez getir umarım yardımına koşarlar ben aynı şeyi yaptığımda geri düzeliyordu düzeliyordu seninkini anlamadım hakkaten

ruha3463

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayrcı bile bios u resetlemiş hdd ram vs... herşeyi denemiş olmamış tek çare tabi oysa bios atmakmış oda kaç yere baktım bunun bios yazılımı yok dediler tek çare aynısının biosunu kopyalayıp atmakmış

ruha3463

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
maalasef garantisi bitti

ruha3463

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Product Support | Dell US
Product Support | Dell US
buna baktın mı?
Dell Latitude E6520 System BIOS Driver Details | Dell US
bozuğunu bulursan onun bios chipi nakledersen kurtulur takografta plakasını chipi değiştirip aktarırdık endiksanlarda...
hocam zaten bu sürümü yüklemiştim pc hiçbir şekilde açılmıyorki açılsa tekrar yükliycemde açılışta dell yazısında kalıyor ne boot menü ne bios nede işletim sistemine giremiyorum cd ve usb de okumuyor tekrar format atayım

Reaksiyon puanı
16,128
chip değişmeli aynı notebook bulursan onunkini takarsın.

ruha3463

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bakacaz artık chip degilde aynı laptop olsa bile çözülüyormuş

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
bak şimdi olaya bakış açımı değiştirdinn aynı şey demeyeyim de benim kuzenimin bilgisayarı Asus logosunda takılıyordu ekran kartını fırınlamıştım düzelmişti senin de ekran kartı gitmiş olabilir ekran kartı sisteme yetmeyince boot etmeyi başaramıyor tabi bence sorun bundan kaynaklanıyor olabilir %50

ruha3463

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bak şimdi olaya bakış açımı değiştirdinn aynı şey demeyeyim de benim kuzenimin bilgisayarı Asus logosunda takılıyordu ekran kartını fırınlamıştım düzelmişti senin de ekran kartı gitmiş olabilir ekran kartı sisteme yetmeyince boot etmeyi başaramıyor tabi bence sorun bundan kaynaklanıyor olabilir %50
hocam nihayet bi bilgisayarcı umutlu konuştu bios çipi degişince olur dedi degişime verdim umarım düzelir

ruha3463

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam nihayet bi bilgisayarcı umutlu konuştu bios çipi degişince olur dedi degişime verdim umarım düzelir
bu arada bilginiz olsun bios ve boot menüsüne dahi girmiyordu onun için ekran kartı ile alakalı degil