Hangi Telefonu Almalıyım? M4 Aqua - Hiking A8 - Desire 626G Dual Sim

TK BBYGT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni bir orta seviye telefon alacağım fakat 3 telefon arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım. Bu telefonlar dışında başka telefon önerisi yapmayın. Evkur'dan alacağım için pek fazla telefon seçeneği yok en iyi 3 telefon bunlar, benim durumuma göre.

1. HIKING A8 2GB RAM

Bu telefonda 2.0 GHz 8 Çekirdek işlemci var, bu dikkatimi çekti o yüzden listemin arasına koydum. Ekranı HD çözünürlükte. 2GB RAM var. Dikkatimi çeken yanı 2.0 GHz 8 Çekirdek olması. Ama 4G desteği yok.

2. SONY XPERIA M4 AQUA

Su geçirmezliği olsun, fiziki deklanşör tuşu olsun benim çok hoşuma giden bir telefon. İşlemci 1.5x4 1.0x4 8 Çekirdek. 8GB depolama alanı olması eksi bir yönü ama SD kart ile çözülür. 128GB a kadar destekliyor.

3. HTC Desire 626G Dual Sim

İlk başta bu telefonu almaya karar vermiştim. Ama 1GB RAM ve 4G olmaması beni vazgeçirdi diyebilirim ama hala kararsızım. Görünümü hoşuma gitti ve 1.7 GHz 8 Çekirdek olması beni etkiledi.

Bu 3 telefon arasında kaldım. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. İşlemci ve Grafik işlemcilerden pek anlamıyorum ona göre de cevap verirseniz sevinirim. :)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Alma alma M4 Aqua sakın alma.

8 GB alanın çok azı sana kullanıma bırakılıyor.

Z1C al. İkinci el. Uzun süre idare eder. Çok küçük dersen G2. Eğer bulabilirsen de Lenovo P70.

D626 1 GB RAM yetmez. Ama işlemcisi iyi gibiydi.

Hiking A8'de de eski tip Mt6592 var alma.

TK BBYGT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alma alma M4 Aqua sakın alma.

8 GB alanın çok azı sana kullanıma bırakılıyor.

Z1C al. İkinci el. Uzun süre idare eder. Çok küçük dersen G2. Eğer bulabilirsen de Lenovo P70.

D626 1 GB RAM yetmez. Ama işlemcisi iyi gibiydi.

Hiking A8'de de eski tip Mt6592 var alma.

Cevabın içi teşekkürler. Ama taksit durumu sıkıntı 9 ay taksitle ödeyemem. İkinci el almayı da pek tercih etmiyorum. Ayrıca class10 SD kart alsam sorun hallolmaz mı?

Şuan Lg g2 ye baktım sahibinden.com sitesinde sıfır 650TL, fiyatı biraz işkillendirdi beni açıkçası. Teknosa, n11 gibi yerlerde 1000TL den aşağı değil. Sizce replika olma ihtimali var mıdır? Yok diyorsanız almayı düşünüyorum. 32GB hafıza ve 4 çekirdek 2.16 Ghz işlemci var çok uygun fiyat. Fakat güncelleme desteği hakkında bir bilgim yok. Yakında 6.0 gelecek, güncelleme olayını araştıracağım. Z1 C de boyut olarak küçük ve biraz daha pahalı. Tekrardan cevabın için teşekkürler.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
android 6.0 ile sd card ile hafızayı birleştirebileceğiz.Eğer marshmallow gelirse ve başarılı bir sonuç çıkarsa m4 aqua alabilirsin.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Sony'de uygulamaları SD karta taşıyabiliyorsun. M4 almanı tavsiye ederim Marshmallow 6.0 kesin gelecek diye biliyorum.

TK BBYGT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
android 6.0 ile sd card ile hafızayı birleştirebileceğiz.Eğer marshmallow gelirse ve başarılı bir sonuç çıkarsa m4 aqua alabilirsin.
Bunu öğrendiğim iyi oldu Lg g2 ile ilgili birçok kötü yorum okudum. Ekran sararma problemi, ısınma vs. Çok fazla boyutlu uygulamalar yüklemeyeceğim zaten. 1-2 oyun gerisi sosyal medya uygulamaları. Cevabın için teşekkürler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sony'de uygulamaları SD karta taşıyabiliyorsun. M4 almanı tavsiye ederim Marshmallow 6.0 kesin gelecek diye biliyorum.

Cevabın için teşekkür ederim. 6.0 gelecek mi diye araştıracağım.

Sony resmi sayfasında 6.0 M4 Aqua'ya gelicek diye duyurmuş. Gönül rahatlığı ile alabilirim artık. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Cevabın içi teşekkürler. Ama taksit durumu sıkıntı 9 ay taksitle ödeyemem. İkinci el almayı da pek tercih etmiyorum. Ayrıca class10 SD kart alsam sorun hallolmaz mı?

Şuan Lg g2 ye baktım sahibinden.com sitesinde sıfır 650TL, fiyatı biraz işkillendirdi beni açıkçası. Teknosa, n11 gibi yerlerde 1000TL den aşağı değil. Sizce replika olma ihtimali var mıdır? Yok diyorsanız almayı düşünüyorum. 32GB hafıza ve 4 çekirdek 2.16 Ghz işlemci var çok uygun fiyat. Fakat güncelleme desteği hakkında bir bilgim yok. Yakında 6.0 gelecek, güncelleme olayını araştıracağım. Z1 C de boyut olarak küçük ve biraz daha pahalı. Tekrardan cevabın için teşekkürler.
Şu kadarını diyeyim. Hafıza kartı ile dahili depolama aynı kullanım rahatlığını veremez.

Derseniz ki razıyım root atayım 32 GB falan hafıza kartı alırım bağlarım buna. Root'u da basıp dahili depolama yerlerini değiştiririm derseniz sorun yok.

Bu arada G2 2,5 yıllık cihaz normal 650 liraya düşmesi 2. Elin.

M4 Aqua'nın 16 GB versiyonu TR'ye gelseydi bu konuda konuşmamız gerekmeyecekti.

Bu arada şu halde yapabileceğiniz tek şey obb klasörünü SD karta atabilmek. Yani uygulamalar SD karta taşınamıyor. Bence gidip P70 almak ,z1C ya da G2 almak daha mantıklı.

M4 Aqua ölü doğum bir cihaz.

Bu arada P70'in işlemcisi M4 Aqua'dan daha güçlü.

Hatta işlemci kıyaslaması yapsak.

S410(Gm4G)<Mt6732(Xperia e4G,1 GB RAM oluşu nötrlüyor ama bu işlemci çok daha güçlü)<S615(Xperia M4 Aqua)<Mt6752(P70,Xperia C4)<S800(Xperia Z1C/G2,aslında Mt6752 zaman zaman big.Little ile daha güçlü performans sunabilirken Qualcomm işlemcinin android uygulamalarında referans niteliği taşıması yüzünden 800 bazı bazı durumlarda öne geçiyor.)

Kısacası P70/Z1C/G2 üçlüsü arasında tercih yapmaniz en mantiklisi

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
aslında p70 kamerayı önemsemeyenler için 1300 tlye kadar alınabilecek en iyi telefon diyebilirim.Ama sen başka telefon önermeyin dediğin için söylememiştim.P70 alırsan eminim ki seni çok memnun edicektir.

TK BBYGT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu kadarını diyeyim. Hafıza kartı ile dahili depolama aynı kullanım rahatlığını veremez.

Derseniz ki razıyım root atayım 32 GB falan hafıza kartı alırım bağlarım buna. Root'u da basıp dahili depolama yerlerini değiştiririm derseniz sorun yok.

Bu arada G2 2,5 yıllık cihaz normal 650 liraya düşmesi 2. Elin.

M4 Aqua'nın 16 GB versiyonu TR'ye gelseydi bu konuda konuşmamız gerekmeyecekti.

Bu arada şu halde yapabileceğiniz tek şey obb klasörünü SD karta atabilmek. Yani uygulamalar SD karta taşınamıyor. Bence gidip P70 almak ,z1C ya da G2 almak daha mantıklı.

M4 Aqua ölü doğum bir cihaz.

Bu arada P70'in işlemcisi M4 Aqua'dan daha güçlü.

Hatta işlemci kıyaslaması yapsak.

S410(Gm4G)<Mt6732(Xperia e4G,1 GB RAM oluşu nötrlüyor ama bu işlemci çok daha güçlü)<S615(Xperia M4 Aqua)<Mt6752(P70,Xperia C4)<S800(Xperia Z1C/G2,aslında Mt6752 zaman zaman big.Little ile daha güçlü performans sunabilirken Qualcomm işlemcinin android uygulamalarında referans niteliği taşıması yüzünden 800 bazı bazı durumlarda öne geçiyor.)

Kısacası P70/Z1C/G2 üçlüsü arasında tercih yapmaniz en mantiklisi

Lg g2 güncelleme almayacak artık o yüzden almak istemiyorum diğer telefonlarda evkurda malesef yok taksit durumundan dolayı alamam ikince el de almak istemiyorum. M4 aqua hafızası az ama ben sadece sosyal medya uygulamalarını yükleyeceğim. Oyun olarak da clash of clans yükleyeceğim. Fotoğraflar falanda hafıza kartına atarım pek sıkıntı olmaz benim için.

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
M4 aqua almazsan Gm 4g de alabilirsin turcell taksitli veriyor peşin fiyatına.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Evet onun fiyatı da çok uygun ama işlemci hızı pek tatmin etmedi.

Güncelleme alsa ne olur almasa ne olur G2?

Zaten G2 5.1.1 alacak daha bir güncellemesi var alacağı.

Bence G2 en alınabilir cihaz.

En azından performansı da yerinde, depolama konusunda sıkıntı da çıkarmıyor. 32 GB ikinci eli almak varken bir de. Sırf güncelleme hevesi için ölü bir cihaz almaya değmez.

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Evet onun fiyatı da çok uygun ama işlemci hızı pek tatmin etmedi.
Saf Android var gram kasma yok her türlü işini karşılar işlemci hızına takılma. Tabi oyun oynayacaksan işler değişir g2 performansı vermez

Dorebar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Özelliklerini bilmediğim telefonlar olduğu için yorum yapamayacağım. Neden Samsung düşünmüyorsun?

TK BBYGT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özelliklerini bilmediğim telefonlar olduğu için yorum yapamayacağım. Neden Samsung düşünmüyorsun?

Samsung fiyat olarak pahalı ucuz modelleri de var fakat 900 TL lik modelinde 512 Mb ram var. O yüzden tercih etmiyorum.

T

Th3Umut

SDN Okuru
Note 2 al g2 yavaş çalışıyor ben kullanıyorum arkadaşımın iPhone 6 sına meydan okuyor g2 yi eziyor ayrıca 1 haftaya kadar batarya ömrü var hatta kullanmazsan 1 aya kadar çıkıyor başka bir arkadaşımda da hiking A8 var iyi ama o da hızlı değil bence note 2 al bulursan 2.el g3 note 3 z3/c al hatta 1500 e kadar giderse 2.el Z5c yada z3+ al daha azsa da z3 note 3 g3 note 2 (4g önemlisi senin için note 2 nin gt n7105 modelini bul normal note 2 gt n7100 olarak geçer birde n7102 var (sadece n7105 4g destekliyor ve o da yurtdışında satılıyor sahibindende belki bulursun)beni dinle pişman olmazsın!!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!