Galaxy S6 Almak İsteyen Okusun!

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar,

İyi bir kullanıcı olduğumu detaycı olduğumu bilmenizi isterim buna göre deneyimlerimi paylaşabilirim. Yaklaşık 2 aydır galaxy s6 kullanıyorum. İlk aldigimda Android 5.0.1 versiyonu yüklüydü sonradan 5.1.1 guncellemesi geldi ve son olarak Note 5 ile aynı yazılıma sahip oldu zaten donanım olarakta neredeyse aynı telefonu aldım alalı hiç Güç Tasarruf Modu dışında kullanamadım eğer GTM kullanmazsanız telefon sarjinin 1 gün gitmesi mümkün değil ki ben telefonda oyun dahi oynamıyorum. Ekran kalitesi ve kamerası oldukça tatminkar. Androidin saf sürümü gibi hızlı değil. Telefon her türlü ısınıyor ve bunu hissediyorsunuz. Tasarım olarak çok iyi telefonu kılıfsız ve çerçevesiz kullanırsanız emin olun şuan piyasadaki en iyi tasarıma sahip diyebilirim tek sorun arka kamera s*k gibi dışarıda kalıyor. Sonuç itibariyle 2-3 bin tl verip bir cihaz alıyorsunuz bu tarz sorunlar yaşamanız gerçekten üzücü oluyor. Netice itibariyle verdiğiniz bu parayla 1 buz dolabı 1 çamaşır makinası 1 bulaşık makinası alınabilir. Beklentim şu yönde Samsung son çıkan amiral gemileri için şuan güncelleme aşamasında Android 6.0 ile birlikte bir takım iyileştirmelere gidip bazı yenilikler getireceği dedikoduları dolaşmakta telefon çöp değil ama Apple gibi zor değil tam aksine kolay değer kaybediyor. 2500-2600 TL çıkan bu telefonu şuanda 1600 TL sıfır kutusunda açılmamış alabilirsiniz. Daha bir yıl olmadan bu kadar kısa sürese fiyatının düşmesi insanları pişman ediyor. Şunu söylemekte fayda var ben ne samsungcuyum ne iphonecuyum ikisininde bana bir yararı ve kârı yok ikisinide uzun süreli kullandım Galaxy S6 kullandıktan sonra İphone 6yı elime aldığımd İphone bana oyuncak gibi maket gibi geldi ekran ve görüntü kalitesi olarak Samsung bence Appledan çok çok önde bunu anlamak için iki telefonuda yan yana alıp kullanmanız gerekir. Sonuç itibariyle 3 sorun var ortada; 1- Sarj 2- Isınma 3- Hız... Eee bizde 3 yanlış bir doğrugu götürür Samsungta maalesef sınıfta kalır. Bu sorunlar giderilmedigi sürece kullanıcı şikayetleri devam eder yıl olmuş 2015 kucucuk cihazlara milyarlar verip satin aliyor kullanicilar buna ragmen sorun yaşıyor dert yanıyorlar. Sorun yaşamak istemeyenlerde gidip Iphone alıyorlar. Son olarak şunu eklemek istiyorum eğer ki Samsung şuanda tepe marka kullanıcılarına sorun yaratmayıp yüksek oranda memnuniyet sağlamış olsa bence Apple bu kadar tercih edilmez kullanıcıların çoğunun Yazılımsal (Android) şikayetçisi yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Değerli vaktinizi aldım. İyi günler.

Not: Telefondan yazdığım için imla kurallarina dikkat etmedim anlayışınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla.
Kadir Babacan

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
S6 ile ilgili okuduğum en dürüst ve gerçekçi yorumdur bu. Hocam bu arada böyle bir cihaz alıp sürekli pil tasarrufu modunda kullanmak nasıl bir his?

Ö

Ölümün nefesi

SDN Okuru
iftira konusu Apple Türkiye personeli konu açarsa...

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Çok güzel bir yazı olmuş hocam. Samsung arayüz konusunda htc'den birşeyler öğrenmeli. m9 var çıktığı gün aldım bir saniye kasmadı yavaşlamadı sense 7. Kamera çıkıntısı tasarım faciası. Telefonları inceltelim derken kamerayı şey gibi çıkartıyorlar. Pil konusu samsungun değil her markanın sorunu. Bu konuda samsunga söylenicek tek şey bu durumu avantaja çevirsinler gerekli adımları atsınlar. Bugün şarjı yoğun kullanımda 1 gün giden telefon çıkartsın samsung, apple müşterisinin en az %25 kısmını kendi tarfına çeker.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
sırf şarj yüzünden bile sony alınır bence. hız konusunda da ideal. ısınma zaten her telefonda var artık..

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
sırf şarj yüzünden bile sony alınır bence. hız konusunda da ideal. ısınma zaten her telefonda var artık..
Şarj konusunda 1 tık öndeler ama Sony kadar sorunlu üretim yapan başka bir marka tanımadım ben.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Bende lg kadar sorunlu telefon çıkaran görmedim.. bu alınan ürünlerin sorunlu çıkma ihtimali gayet fazla zaten.. teknoloji :)

Ö

Ölümün nefesi

SDN Okuru
konu açan şahış Apple görevlisi... sadece SGS6'yı kötülemek için konu açmış...

Osmn.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Herkes kamerayi sorun görmüş ben en cok tasarimda kamerasini beğendim ve sarjida ortalaminin üstünde en azindan appledan daha iyi

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar,

İyi bir kullanıcı olduğumu detaycı olduğumu bilmenizi isterim buna göre deneyimlerimi paylaşabilirim. Yaklaşık 2 aydır galaxy s6 kullanıyorum. İlk aldigimda Android 5.0.1 versiyonu yüklüydü sonradan 5.1.1 guncellemesi geldi ve son olarak Note 5 ile aynı yazılıma sahip oldu zaten donanım olarakta neredeyse aynı telefonu aldım alalı hiç Güç Tasarruf Modu dışında kullanamadım eğer GTM kullanmazsanız telefon sarjinin 1 gün gitmesi mümkün değil ki ben telefonda oyun dahi oynamıyorum. Ekran kalitesi ve kamerası oldukça tatminkar. Androidin saf sürümü gibi hızlı değil. Telefon her türlü ısınıyor ve bunu hissediyorsunuz. Tasarım olarak çok iyi telefonu kılıfsız ve çerçevesiz kullanırsanız emin olun şuan piyasadaki en iyi tasarıma sahip diyebilirim tek sorun arka kamera s*k gibi dışarıda kalıyor. Sonuç itibariyle 2-3 bin tl verip bir cihaz alıyorsunuz bu tarz sorunlar yaşamanız gerçekten üzücü oluyor. Netice itibariyle verdiğiniz bu parayla 1 buz dolabı 1 çamaşır makinası 1 bulaşık makinası alınabilir. Beklentim şu yönde Samsung son çıkan amiral gemileri için şuan güncelleme aşamasında Android 6.0 ile birlikte bir takım iyileştirmelere gidip bazı yenilikler getireceği dedikoduları dolaşmakta telefon çöp değil ama Apple gibi zor değil tam aksine kolay değer kaybediyor. 2500-2600 TL çıkan bu telefonu şuanda 1600 TL sıfır kutusunda açılmamış alabilirsiniz. Daha bir yıl olmadan bu kadar kısa sürese fiyatının düşmesi insanları pişman ediyor. Şunu söylemekte fayda var ben ne samsungcuyum ne iphonecuyum ikisininde bana bir yararı ve kârı yok ikisinide uzun süreli kullandım Galaxy S6 kullandıktan sonra İphone 6yı elime aldığımd İphone bana oyuncak gibi maket gibi geldi ekran ve görüntü kalitesi olarak Samsung bence Appledan çok çok önde bunu anlamak için iki telefonuda yan yana alıp kullanmanız gerekir. Sonuç itibariyle 3 sorun var ortada; 1- Sarj 2- Isınma 3- Hız... Eee bizde 3 yanlış bir doğrugu götürür Samsungta maalesef sınıfta kalır. Bu sorunlar giderilmedigi sürece kullanıcı şikayetleri devam eder yıl olmuş 2015 kucucuk cihazlara milyarlar verip satin aliyor kullanicilar buna ragmen sorun yaşıyor dert yanıyorlar. Sorun yaşamak istemeyenlerde gidip Iphone alıyorlar. Son olarak şunu eklemek istiyorum eğer ki Samsung şuanda tepe marka kullanıcılarına sorun yaratmayıp yüksek oranda memnuniyet sağlamış olsa bence Apple bu kadar tercih edilmez kullanıcıların çoğunun Yazılımsal (Android) şikayetçisi yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Değerli vaktinizi aldım. İyi günler.

Not: Telefondan yazdığım için imla kurallarina dikkat etmedim anlayışınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla.
Kadir Babacan
öncelikle yorumun gerçekci,dürüst olmuş teşekkürler forumda böyle bilgilendirmeler,geri dönüşler oldukça önemli adaşım :) şimdi gelelim sorunlara şarj konusunda haklısın ama benim çevrem kullananlar aynı onlarda oyun oynamayanlar 1 günü çıkarıyor diyor güç tasarrufu kapalı oldugu halde senin telefonda sorun olabilir yada sen artık tüm özellikler(wifi,bluetooth vs) gibi şeyler açık bırakırsan bundanda kaynaklı olabilir... gelelim ısınmaya ben en son note 5 in simgelerini aldıktan sonra yani son güncellemeden sonra kulaktan ateş ölçme aleti (lazerle kırmızı ışık ile ölçüyor) oyun oynadıktan sonra(45 dk) oyundan(mc5) sonra ölçtüm en yüksek sıcaklık 40 dereceydi arka kameranın ordaydı birde yan çerceve ve ekrandaydı genel olarak 37 ila 39 du en yüksek 40 gördüm ama ele alınca camın ısıyı iletmesinden dolayı sanki 50 dereceymiş gibi geliyor insana elde çok geliyor ölçüyorsunuz o kadar değil geldik son soruna hız demişsin çevremde yaklaşık 10 kişide var s6 ve edge hiç biri hızdan şikayetçi olmadı bir kaç tanesi profesyonel kullanıcı zorlayarak kullanıyor onlardanda şikayet gelmedi sen güç tasarrufunda kullandıgın için işlemciyi kısıp performanstan taviz verdiğinden olabilir bu durum hiç kimsede bu hız sorunu duymadım yakın arkadaşım almıştı 1 gün takıldım s6 ile bende yaşamadım açıkcası neyse uzadı baya dediğim gibi yorumunu yazman iyi olmuş adaşım iyi günler... :).

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Telefonu GTM'nda kullanmak gerçekten trajikomik bir durum yorum yapan diğer arkadaşlar tek bir telefon değil iki tane S6 var Güç tasarruf modunu açmadan 12 saat 3G modunda telefonu kullanmaları pek mümkün değil ancak standby konumunda kullanabilirler. Muhalefet olan bazı arkadaşlarada şunu söylemek isterim telefonlarda açık olan sadece 'Mobil Veridir' Senkranizasyon bile kapalı yok Wirelessi kapat yok NFC'yi kapat gibi yorum yapanlar var ben telefonu Güç Tasarruf Modunda kullanıyorum sarjı biraz daha fazla gitsin diye Konum, Bluetooth açarak neden bu süreyi daha fazla kısaltayım. Bir gün SDN'de uzun kullanım testlerinin yorumcusu olmak ümidiyle herkese selamlar. Önemli olan amatör bir şekilde yorumları aktarabilmek yoksa sen profesyonel bir kullanıcı olabilirsin ama çoğunluk seninle aynı standartta değil sen UKT yaparsın yok SNAPDRAGON işlemci dersin 3000 Mah batarya dersin halk bunu anlamaz kardeşim insanların anladığı dilden konuşman lazım ama şunuda söylemeden geçmeyeceğim şuanda kayda değer tek bir içerik sayfası varsa oda şüphesiz SDN'dir.

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Touchwiz in kastigini herkes biliyor. X markalarin nexus kadar hızlı olmasını zaten beklemiyordum ama stabil olsun. iPhone 1 gb ram çift çekirdek ile bu hızı bu stabiliteyi yakalayabiliyorsa samsung, htc ninde yakalamasi lazım.

marleysken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haklısın 2-3 bin tl verdiğin telefonda yani böyle mükemmellikle aldığın telefonda hata çıkması üzücü

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar iftira atmak aciz insanların işidir. Ben Digitürk personeliyim Apple veya Samsungla herhangi bir ilgim alakam yok sadece son kullanıcıyım. Herhangi bir çıkar ve menfaatim söz konusu dahi olamaz. Ayrıca bana Apple çalışanı deyip iftira atanlar ben Iphone maket telefon demişim Samsung'un ekran ve görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu yazmışım tamamen okumadan yorum yapanlar gerçekten size yazık başkada birşey demiyorum.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Samsung S6'ya FullHD modunda çalıştırma seçeneği eklemeli. Başka türlü 1 günü çıkarması çok zor. Arkadaşım S6 Edge aldı. Telefon 10dk'da %5-6 şarjı gidiyor. Ekran açık kaldığı sürece şarjın tık tık düştüğünü görebiliyorsunuz. Bu gerçekten sinir bozucu bir durum. Daha sonra onu satıp 6 Plus aldı. Evet S6'nın ekranı daha kaliteli ama 1 gün zor giden bi bataryayla olmaz.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Samsung S6'ya FullHD modunda çalıştırma seçeneği eklemeli. Başka türlü 1 günü çıkarması çok zor. Arkadaşım S6 Edge aldı. Telefon 10dk'da %5-6 şarjı gidiyor. Ekran açık kaldığı sürece şarjın tık tık düştüğünü görebiliyorsunuz. Bu gerçekten sinir bozucu bir durum. Daha sonra onu satıp 6 Plus aldı. Evet S6'nın ekranı daha kaliteli ama 1 gün zor giden bi bataryayla olmaz.

Öyle bir şey olmaz sanırım. Ekran 2k'ya göre yapılmıştır

Ö

Ölümün nefesi

SDN Okuru
sırf çamur atmak ve karalamak için açılmış spam konu...

S

sinannn

SDN Okuru
Merhabalar
Bende galaxy s6 edge+ var sabah çıkartıyorum şarjdan o gün saatlerde oyun oynayıp video bile izlesem gece yarısı şarjını bitirmem mümkün olmuyor şarjından çok memnunum kesinlikle güç tasarrufu moduna almıyorum tam gücünde çok hızlı kullanıyorum gayet memnunum.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Öyle bir şey olmaz sanırım. Ekran 2k'ya göre yapılmıştır
Xperia Z5 Premium'da 4K ekran var fakat sürekli 4K çözünürlükte çalışmıyor. Ana menüde veya uygulamalarda gezerken 1080p çözünürlük ile çalışıyor. 4K video oynatırken 4K çözünürlük ile çalışıyor, yani yapılabilir. PC ekranında çözünürlük değiştirmek gibi düşünün. Gerçi Android'de bu ne kadar mümkün onu da bilmiyorum ama Sony yapabiliyorsa Samsung da yapabilmeli...

SeeTake

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Samsung Her Zaman Pişmanlıktır Bence...

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Aldığım hiçbir Samsung ürününden bugüne kadar hiç memnun kalmadım.

cemal344

Asistan
Reaksiyon puanı
17
İphone pişmanlıktır alan başkasıda madur olsun diye bu bölümde yazıp duruyor samsung özgürlüktür iptidai bir telefonu asla kullanmam.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
İphone pişmanlıktır alan başkasıda madur olsun diye bu bölümde yazıp duruyor samsung özgürlüktür iptidai bir telefonu asla kullanmam.
Yahu hayatında hiç iPhone kullandın mi? Kullandıysan hangisini kullandın? 3 mü 4 mü?