İşlemci mi yoksa Ram mi hız artışı sağlar

EnesToprak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci mi yoksa Ram mi hız artışı sağlar tardım edermisiniz.:cursing::cursing::cursing::cursing:

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İkisinde sağlar arkadaşın dediği gibi ama şahsen ben işlemciye daha çok önem veriyorum. %75 e %25 diyebilirim

NOOB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarıyla ghz hız ölçüsüdür ve işlemci ne kadar çekirdekli olursa o kadar hızlı olur ram dolarsa bilgisayarın kasar yani hızı cpu arttırır

AsuscuEnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram miktarı ve ram turu önemli ddr3 4 1333 1600 2000 mhz ve işlemci turu ıntel amd felan ıntel de nesil amd de apu veya fx

EnesToprak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkür ederim aklıma takıldı bi türlü hangisini değiştireceğim diye aklım karışıyordu :laugh:
ÇOK YARARINIZ DOKUNDU SAĞOLUN.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bir sandal düşün ve küreklerin birini işlemci birini ram olarak düşün, anladın sen onu.

EnesToprak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:lol::lol::lol:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

SAHİP OLDUĞUM RAM 1GB İŞLEMCİ İSE 3.00 GHz :D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
:lol::lol::lol:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

SAHİP OLDUĞUM RAM 1GB İŞLEMCİ İSE 3.00 GHz :D

o zaman kürekler eşit durumda, yani iki küreğide güçlendir. (1gb ram olduğu için işlemcini P4 3.0 olarak tahmin ettim)

EnesToprak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi zaten öğrenciyiz çok pahalı bunu bulduğuma şükrediyorum :D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sosyal medya işini, film izleme, müzik dinleme, ders işlerini fazlasıyla görür.

EnesToprak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen abi ama çok güzel oyunlar var onları oynamak için internet kafeye gidiyorum

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Boşver oyun sevdasına kapılma bak ben zamanında oyun yüzünden okumadım liseden terk ettim şimdi bin pişmanım, şimdi oyun için haddinden fazla imkan ve zamanım var ama açıpta oynayasım yok.

EnesToprak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten lise 2 deyim bir sene sınıfta kaldım, oyunların zaraını daha iyi anladım. şimdi ise her okul çıkışından sonra tekrar ve not tutuyorum

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
İşlemci mi yoksa Ram mi hız artışı sağlar tardım edermisiniz.:cursing::cursing::cursing::cursing:

işlemci ve ram senkronize çalişir.

işlemciyi coşturan ramdır :D
ramı costuran harddisktir.

harddisk kötüyse sistem darboğaz olacaktır
SSD kullanmanda fayda var :D

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
tumlesik bir sistemde performans icin oem parcalar birbirine denk olmalidir. Ornegin i7 islemci var ama 1 gb ram var. O pc ucmaz. Yada pentium 4 islemxi ama 16 gb ram var. Olmaz. Pc de hizlama isi birden fazla parcaya duser. oyleki sistemi hdd yerine ssd den calistirin o bile hizi etkiler. O nedenle denk olmadi gerekiykOr. Ayrica ram ekraan karti gibi ddr ailesi baglanti arabirimi kullanan urunlerde ddr in son surumune yakin urunlerde tervih etmeye gayret edin. ayrica ram tercih ederkende ddr degerine ve mhz cinsinden arabirim hizina dikkat edin. Ekran kartlarin da da 16 gb 64 bit ekran karti mi iyi yoksa 2 gb 256 bit mi?. Tabikde ikinci. Bunun gibi. Ram ekrab karti hdd ssd gibi oem parcalar her ne kadar dahili gibi gozuksede anakarta bir slot baglantisi ile oldugunda veri yolu, bit dgerleri, gibi etmenler performanss etkisi oluyor.