Format Cdsine Programlarımızı Gömmek ?

AdeM1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar geçen sene sanırım SDN'de okumuştum. Format cdsi oluşturuyoruz ve içine istediğimiz programları koyuyoruz format atınca programlar yüklü oluyor. Benim böyle bir format cd/dvd sine ihtiyacım var yada başka bir çeşit benzer bir durum varsa lütfen yardımcı olun. Öyle bir dvd yapmak istiyorumki kurunca oyunlarım, programlarım, belgelerim yerli yerinde olacak. Yardımlarınız için teşekkürler...

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle işletim sisteminin cdsi diyelim ;)

oyunları adapte edeceğim diyorsun kaç gb oyun adapte edeceksin içine öyle bir durumu ilk kez görüyorum neticede programlar tamamda oyunlar biraz ters olmuş sizin için gerekli olan uygulama norton ghost denilen uygulama makşneye format atacaksınız programlarınızı oyunlarını kuracaksınız daha sonra o anın resmini norton ghost ile çekip arşive atıp istediğiniz an o ilk ana geri alacaksınız

size faydalı olacak şey bu aksi halde oyun falan adapte etme olayı açıkçası inanılmaz geldi

düşünsenize windows xp sp3 32 bit crysis edition :D

AdeM1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok arkadaşlar ghost dediğin gibiyse öyle istemiyorum. Yani öyle istiyorum ama ben bunu bir diske cdye dvdye çekmek sonra format atar gibi kurunca bilgisayar açıldığında programlar yüklü olsun, oyunlar olmasada olur. Ben format attığım gün bütün günümü program yüklemekle geçiriyorum ve bunların tek seferde olmasını istiyorum. Bilmem anlatabildim mi?

AdeM1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya virüs yok onu biliyoruz. Senin verdiğin link yardımcı oldu teşekkürle fakat. Çok karışık yorucu. Daemon tools ekleme dosyasını oluşturmak yarım saatimi aldı. Onlar hata uyarı geldi hepsinin çözüm yolu filan uzun sürdü.

Şöyle birşey yok mu? Ben sistemi yeniden kursam programları yüklesem o halini dvd ye atsam sonra kurabilsem. Çok iyi olur.

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konuya benzer olduğu için bende buraya yazıyorum. Benimde bu konuda öğrenmek istediğim bir şey var..

windows, office pakedi, winrar, winzip, winamp ve antivirüs programları gibi gerekli bütün programları yüklenmiş, windows güncelleştirmeleri yapılmış bir notebookların yanında verdikleri gibi bir kurtarma cd'si hazırlayamazmıyız.

Takacaksın CDyi.. Kurtarma CDlerinde olduğu gibi yükleyemeyi yapacak.. Bu cd ile bilgisayar labtaki bütün bilgisayarlara tek tek kurulum yapabiliriz böylece..

Bunun nasıl yapılacağını bilen var ise yardımcı olursa sevinirim

Teşekkürler.

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya program gömmeyi ne yapacaksınız ghost programı var bilgisayarına format attıkdan sonra bütün programlarını yükle sonra ghost yedeğini al cd'ye at

eğer ghost programını bulup yapamazsan tekrar dön yardım ederim.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu iş "katılımsız kurulum" (unattented install) sınıfına giriyor ve zahmetli bir iş. Özel mesaj olarak ya da Messenger'dan gelirsen ayrıntıları için yardımcı olabilir. Bu iş teknik serviste yada sürekli windows kuranlar için çok büyük kolaylık sağlıyor. Biz teknik serviste kendi kendine kurulan yani katılımsız kurulum yapan kendi yaptığım CD'yi kullanıyoruz. Bu CD windows kendi kuruyor hiç birşey sormadan, kullanıcı, ağ ayarları, ince ayarları yapıp size veriyor ondan sonrada işte o arkadaşın bahsettiği "programları gömmek" olayını ben farklı bir şekilde yaptım:

Başlangıç:

Bitiş:

Tek tuşla programlar kuruluyor ve serial, key vs hepsi giriliyor. Yani demem o ki, çok büyük bir kolaylık. Tekrar diyorum bu konuda bildiklerimi paylaşmaya hazırım.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
bu iş "katılımsız kurulum" (unattented install) sınıfına giriyor ve zahmetli bir iş. Özel mesaj olarak ya da Messenger'dan gelirsen ayrıntıları için yardımcı olabilir. Bu iş teknik serviste yada sürekli windows kuranlar için çok büyük kolaylık sağlıyor. Biz teknik serviste kendi kendine kurulan yani katılımsız kurulum yapan kendi yaptığım CD'yi kullanıyoruz. Bu CD windows kendi kuruyor hiç birşey sormadan, kullanıcı, ağ ayarları, ince ayarları yapıp size veriyor ondan sonrada işte o arkadaşın bahsettiği "programları gömmek" olayını ben farklı bir şekilde yaptım:

Başlangıç:

Bitiş:

Tek tuşla programlar kuruluyor ve serial, key vs hepsi giriliyor. Yani demem o ki, çok büyük bir kolaylık. Tekrar diyorum bu konuda bildiklerimi paylaşmaya hazırım.

evet başla tüm bildiklerini bizimle paylaş

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
O zaman yönetimde kabul ederse forumda katılımsız kurulum şeklinde yeni bir kategori açalım bende öncü olmuş olurum buna hep beraber kendi CD'lerimizi yapalım ve bildiklerimizi paylaşalım. Yani sadece bir iki şeyle kalmasın bu olay. Çünkü çok büyük bir kolaylık bu bizler için. Herkes öğrensin bu işi.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
nlite vlite ile yapacaksın bu işler öyle 2 dk olacak işler değil.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
nlite vlite ile yapacaksın bu işler öyle 2 dk olacak işler değil.

Bizde bu yüzden diyoruz ki yeni bir kategori açılsın ve de herkes yararlansın. Öyle nLite demekle bitmiyor bu iş. Bunu WPI'si var, USSF'i var var da var. Yapacağız hep beraber imkan verilirse.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Bizde bu yüzden diyoruz ki yeni bir kategori açılsın ve de herkes yararlansın. Öyle nLite demekle bitmiyor bu iş. Bunu WPI'si var, USSF'i var var da var. Yapacağız hep beraber imkan verilirse.

o zaman işletim sistemleri altına kedi format cd mizi oluşturuyoruz diye bi konu aç orda paylaşalım sen ne dersin :)

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eğer yönetim yeni kategoriyi kabul etmezse öyle yapalım haklısın.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0

İş yasallığa kalırsa zor olur. Sitede yasal olmayan içerik yayınlamak yasak.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Unattended XP installation in MCDST

How to activate Windows XP using an Unattend.txt file

Linklerinde de göreceğiniz gibi Katılımsız kurulum microsoft tarafından sunulmuştur ve desteklenmektedir. Özellikle laptop üreticilerini kapsayan bu olayı laptopu ilk satın aldığınızda açılan hoşgeldiniz, kullanıcı adı belirleyin vs gibi işlemlerden de anlayabilirsiniz. Tabii ki yasallık açısından burda "programı nasıl katılımsız kurar ve crackleriz" şeklinde anlatmayacağız. Kullanıcının elinde Orjinal Windows CD'si ve Ürün anahtarı ile orjinal satın aldığı programlar ve ücretsiz programları nasıl katılımsız yapabiliriz? şeklindeki varsayımdan yola çıkarak anlatacağız.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yönetimle mesajlaşmalarımızın sonucu olarak;

Bu konu hakkında özel bir kategori açmak gibi bir planları olmadığı söylendi ve de İşletim sistemleri kategorisinde konuyu devam ettirmemiz tavsiye edildi. Bu akşam Detaylı bir döküman hazırlayacağım sizlere. Ondan sonra da her beraber bildiklerimizi paylaşırız.

Kano1980

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Google dayı arartırsanız bulursunuz istedğinizi :)
Yani Proğramları

Kano1980

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Xp Cd driverları xp içine gömdüm.birde xp cd içine tam 4.7 gb yapacağım şimdi bunun içinde msn live messenger office 2003-frontpage 20003 adobe ailesi dosya sıkıştırma ek yama paketleri ek tema paketleri nero,antivirüsler bunlar ve daha proğramlar ekleyeceğim bu cd kendime oluşturacağım birde format atmaya son benim için çünkü Acronis True Image Home 9.0 bunu kullanıyorum sistemimimi geri yüklüyor....

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
merak ettim.öğrenmek güzel olucak...